جلوه فرش دستباف در رویداد تبریز 2018

بحث و بررسی برای استفاده از فرصت رویداد تبریز 2018 در معرفی و تبلیغ فرش دستباف تبریز انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، به دعوت اتاق بازرگانی تبریز و در اولین روز سال جدید میلادی به مناسبت رویداد 2018 که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است، جلسه ای تشکیل شد.
بر پایه این گزارش، نشست یادشده با حضور محمدرضا نعمت زاده (رییس افتخاری ستاد ملی سیاستگذاری تبریز 2018) ، مجید خدابخش (استاندار آذربایجان شرقی)، حمید کارگر (رییس مرکز ملی فرش ایران، محمدحسین فرهنگی (نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی)، صمد حسن زاده (رییس اتاق تبریز) و جمعی از مدیران و فعالان شهر تبریز و نمایندگان بخش فرش دستباف آذربایجان شرقی تشکیل شد.
جلوه فرش دستباف
نعمت زاده در این نشست سال 2018 و انتخاب تبریز به عنوان شهر گردشگری جهان اسلام را فرصتی طلایی برای تبریز، ایران و نیز فرش دستباف آذربایجان دانست و گفت: فعالان و علاقه مندان فرش این منطقه باید نهایت تلاش خود را برای استفاده از این ظرفیت به کار برند.
رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این نشست با تشکر از توجه ویژه نعمت زاده به فرش دستباف و ایجاد جایگاه ممتازی در این زمینه برای استفاده از فرصت رویداد تبریز 2018 به سود فرش، محورهایی را برای درج در تقویم کاری این رویداد پیشنهاد کرد.
طراحی و اجرای تور گردشگری فرش، آموزش راهنمایان گردشگری برای آشنایی با فرش، بازپخش مستند قالی آذربایجان و تهیه کلیپ هایی از آن مجموعه، استفاده از فرش در همه برنامه های رویداد تبریز 2018 از اهدا به مهمانان تا تزیین مراسم، برگزاری همایش بین المللی فرش تبریز، برگزاری نمایشگاه های عکس فرش، معرفی نامداران فرش تبریز، برگزاری اختتامیه چهارمین جشنواره طرح و نقشه فرش به میزبانی تبریز، جهت دهی به همایش «فرش و نیازهای معاصر»، ایجاد و تکمیا موزه قالی آذربایجان، ایجاد نمایشگاه دایمی فرش تبریز، نمایش فرایند تولید فرش دستباف و کنار هم قرار گرفتن دو تکه فرش کراکو و ساخت مستند از آن از جمله موارد پیشنهادی حمید کارگر در این نشست بود.
در ادامه این نشست نیز برخی از فعالان فرش آذربایجان شرقی به ارایه دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
در پایان این نشست مقرر شد مجموعه پیشنهادها در کمیته فرش استان مورد بررسی دقیقتر قرار گرفته و برنامه عملیاتی برای محورهای نهایی ترسیم شود.
شایان ذکر است در حاشیه این نشست، رییس افتخاری رویداد تبریز 2018 با همراهی رییس مرکز ملی فرش ایران و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به بازدید از بازار فرش تبریز به ویژه بازار فرش و سرای مظفریه پرداختند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقر

با حضور مرکز ملی فرش ایران در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فرش کرمانشاه ، 16 دی‌ماه از لوح ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقر رونمایی می‌شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، با حضور مرکز ملی فرش ایران و دستگاه‌های اجرایی استان کرمانشاه در چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی فرش کرمانشاه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی استان در پارک شاهد ساعت 16 عصر، 16 دی‌ماه از لوح ثبت جهانی نشان جغرافیایی فرش دستباف سنقر رونمایی خواهد شد.
فرش دستباف سنقر
گفتنی است که ثبت ملی این هنر قدیمی استان کرمانشاه در سال 93 انجام‌شده است و با همکاری فعالان اقتصادی و دست‌اندرکاران فرش و پیگیری سازمان صنعت استان و مرکز ملی فرش ایران در سال 93 فرش سنقر به‌عنوان اثر ملی کرمانشاه ثبت شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات 409 هزار دلاری فرش در خراسان رضوی

رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی گفت: صادرات فرش در هشت ماهه نخست سال جاری به ارزش 409 هزار و 709 دلار بوده است.
سعید کاظمی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص میزان واردات انجام شده در هشت ماهه نخست سال جاری اظهار کرد: در کشور ما واردات فرش صورت نمی‌گیرد ممکن است در حوزه فرش ماشینی صورت گیرد اما با توجه به تعرفه‌های گران فرش دستباف، واردات آن صورت نمی‌گیرد.
وی در خصوص میزان صادرات انجام شده نیز عنوان کرد: در هشت ماهه نخست سال جاری از نظر دلاری در حدود 409 هزار 709 دلار که از نظر ارزش ریالی 1 میلیارد و 580 میلیون تومان بوده است.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: همچنین از نظر وزنی نیز 7122 کیلوگرم بوده که عمده‌ترین مقاصد صادراتی ما کشورهای ژاپن، آمریکا، قطر، استرالیا و بحرین بوده است.
کاظمی در خصوص تاثیر صادرات بر اشتغال‌زایی تصریح کرد: زمانی که دامنه صادرات ما گسترده باشد با ایجاد اشتغال رابطه مستقیم خواهد داشت اما در سال اقتصاد مقاومتی به دنبال کسب تسهیلات جدید برای افراد هستیم.
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی با اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی همکاری لازم را به انجام رسانده است. همچنین در بخش مشاغل خانگی و پشتیبانان نیز در حال فعالیت هستیم.
رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: در همین راستا افراد مدنظر را به بانک‌ها معرفی کردیم که تاکنون در بخش پشتیبانان حدود 16 نفر معرفی شده‌اند و به هر نفر حدود 50 میلیون تومان اختصاص داده شده است. همچنین حدود 30 نفر را به صورت مستقل نیز به بانک‌های تجارت معرفی کردیم که به هر نفر حدود 7 میلیون تومان اختصاص داده شده است.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

برپایی نمایشگاه فرش دستباف در زنجان

نمایشگاه فرش دستباف در زنجان دیماه برگزار می شود.
محسن جعفری، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان، با اعلام اینکه این نمایشگاه از ۱۱ دی‌ماه تا ۱۶ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین زنجان برگزار می‌شود، اظهار کرد: این نمایشگاه با همکاری اتاق بازرگانی و خوشه‌های تولیدی برگزار می‌شود و از استان‌های دیگر هم در این نمایشگاه حضور دارند.
نمایشگاه فرش دستباف در زنجان
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به اهداف برگزاری این نمایشگاه اشاره کرد و یاد آور شد: نشان دادن توانمندی‌های فرش دستبافت استان زنجان، آشنایی با بازار و معرفی تولیدات، استفاده از تجربیات استان‌های دیگر از اهداف برگزاری نمایشگاه فرش در استان است.
جعفری تأکید کرد: در این نمایشگاه فرش‌های ابریشم، افشار و تابلو فرش و فرش پشمی عرضه می‌شود.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به بحث ارتقای کیفیت فرش تولیدی تأکید جدی دارد و طی سال‌های گذشته استقبال از برگزاری نمایشگاه فرش دستباف بسیار خوب بوده است.
۹ هزار و ۶۵۲ قالی‌باف در استان زنجان بیمه تأمین اجتماعی هستند و در استان ۲۰ هزار نفر شرایط لازم برای بیمه شدن را دارند.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در قزوین

در مراسمی با حضور استاندار قزوین و معاون امور بازاریابی مرکز ملی فرش ایران دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلو فرش در قزوین گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ عبدالمحمد زاهدی استانداری قزوین در مراسم گشایش دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلو فرش گفت: فرش یک هویت ملی است و هنوز هم در کشورهای غربی افتخار می کنند یک تخته فرش ایرانی در منزل خود داشته باشند.
استاندار قزوین افزود: اقتصادی کردن فرش در شرایط کنونی را ضروری دانست و گفت: باید قیمت تمام شده فرش را پایین بیاوریم تا در بازار بین المللی حضور مستمر داشته باشیم تا بتوانیم در شرایط تحریم هم از این کالای بار ارزش برای صادرات بهره مند شویم.
استاندار یادآورشد: باید با حفظ اصالت فرش ایرانی به سمت ارائه طرح و نقشه های جدید روی بیاوریم و به همه نوع ذائقه پاسخ دهیم.
وی اظهارداشت: حفظ اصالت با طرح های جدید امکان پذیر است و تنها جایی که می توانیم هویت و فرهنگ خود را عرضه کنیم همین فرش دستباف است.
زاهدی بازاریابی را مهم دانست و اظهارداشت: بازاریابی در هنر- صنعت فرش دستباف باید به صورت حرفه ای انجام شود و تولیدکننده فقط دغدغه تولید داشته باشد.
وی گفت: حمایت ما نباید فقط در تسهیلات خلاصه شود بلکه باید به صورت یارانه به صادرکننده باشدتا تولید حمایت شود.
در ادامه این مراسم معاون بازاریابی مرکز ملی فرش ایران گفت: ارزش صادرات فرش دستباف از کشور به خارج در هشت ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با 31 درصد رشد به 270 میلیون دلار رسیده است و این میزان رشد در صادرات فرش ایران نشان می دهد که به سمت توسعه صادارت این کالا پیش می رویم.
وی یادآور شد: در سال 94 حدود 290 میلیون دلار صادرات و در سال قبل نیز با رشد 33 درصدی به 359 میلیون دلار صادرات فرش دستباف ایرانی دست یافتیم و امسال نیز امیدواریم از این رقم عبور کنیم.
فرشچی با بیان اینکه 29 کشور عمده خریداران فرش دستباف ایران را تشکیل می دهند، افزود: در سال 94، 75 کشور و در سال گذشته، 78 کشور از ایران فرش وارد کردند که 29 کشور از این میان با حدود 351 میلیون دلار واردات بیشترین میزان خرید فرش ایران را به خود اختصاص دادند.
وی ادامه داد:از 29 کشور خریدار عمده فرش دستباف ایرانی، 13 کشور آسیایی،11 کشور اروپایی، چهار کشور آمریکایی و یک کشور آفریقایی بوده اند.
فرشچی گفت: بیشترین میزان صادرات فرش دستباف ایران به کشورهای آسیایی با 140 میلیون دلار بوده است.
وی با اشاره به نقش برجام در رشد صادرات فرش دستباف ایران، افزود: در دوره پسابرجام صادرات این کالا افزایش زیادی یافت که نشان دهنده نقش توسعه روابط سیاسی در رشد تجارت است.
ایشان افزود: فرش دستباف ایرانی صادراتی و برونگرا می باشد و این مولفه دیگر اقتصاد مقاومتی به شمار می رود که در صنعت فرش کشورمان تجلی یافته است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: یکی از درخواست های ما از استان ها پیشنهاد دادن طرح ها در زمینه حمایت از هنر- صنعت فرش دستباف است که امیدواریم استان قزوین نیز در این زمینه فعالانه تر عمل کند.
دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف با حضور بیش از ۶۰ تولید کننده، صادرکننده و فعال حوزه فرش دستباف از استان های آذربایجان شرقی، قم، همدان، گلستان، مرکزی، فارس، اصفهان، زنجان، یزد، گلستان، چهارمحال و بختیاری، قزوین و تهران در فضایی به مساحت چهار هزار مترمربع برپا شده است.
مهمترین اهداف برگزاری نمایشگاه آشنایی مردم با این هنر ملی، حمایت از تولید کنندگان داخلی، حمایت از صنعت و تولید ملی و ارج نهادن به هنر فاخر و ارزشمند قالیبافان فرش دستباف ایرانی، ترویج و توسعه صنعت فرش دستباف، ایجاد فضایی جهت برقراری ارتباط مستقیم بین مصرف کننده و تولید کننده است.
در راستای حمایت از این تولید ملی تسهیلات بانکی نیز تا سقف ۳۰ میلیون تومان به خریداران فرش دستباف اعطاء می شود.
دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش از تاریخ ۴ لغایت ۹ دی ماه به مدت شش روز برگزار خواهد شد.
گفتنی است؛ دهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف و تابلوفرش از تاریخ ۴ لغایت ۹ دیماه از ساعت ۱۵ الی ۲۱:۳۰ در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی استان قزوین واقع در بلوار امام خمینی(ره)، جنب صدا و سیما برای بازدید علاقه مندان برپاست.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ضرورت تکریم زنده یاد عیسی بهادری

رییس مرکز ملی فرش ایران با حضور در زادگاه استاد عیسی بهادری از نقاشخانه او بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ حمید کارگر در نشست ویژه ای که با حضور فرماندار و شهردار کمیجان و جمعی از فعالان فرش کمیجان و آقچه کهریز در استان مرکزی و در نقاشخانه استاد بهادری تشکیل شد، عمارت یادشده را دستاویزی برای احیا و رونق فرش منطقه و نکوداشت آثار ارزنده آن استاد فقید دانست.
عیسی بهادری
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: بی گمان استاد بهادری یکی از اثرگذارترین چهره های فرش دستباف ایران در سده معاصر بوده است که آثار و تلاش های او و شاگرد پروری هایش به ویژه در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان زبانزد است و وجود نقاشخانه او و آثاری که در این محل گردآوری شده است می تواند محمل مناسبی برای توجه به فرش منطقه باشد.
تجمیع آثار استاد بهادری، بررسی آثار او و تالیف در این حوزه، برگزاری آیین نکوداشت او، آغاز پروژه ثبت تاریخ شفاهی فرش استان، مرمت و بازسازی بنای نقاشخانه با همراهی سازمان میراث فرهنگی، مرمت طراح ها و نقشه های برجامانده از زنده یاد بهادری و مواردی از این دست از جمله پیشنهادهای مطروحه در این نشست بود.
رییس مرکز ملی فرش ایران و مقامات محلی در حاشیه این نشست از برخی کارگاه های بافت در استان مرکزی نیز بازدید کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

موزه فرش انباری برای فرش های نفیس

یک مسئول میراث فرهنگی گفت: باید شرایط فعالیت هنرمندان به‌صورت استاد و شاگردی فراهم شود زیرا دانشگاهها فقط مدرک می‌دهند، درحالیکه هنرمندان طبق سنت اسلامی که به مقام استاد و شاگردی اعتقاد دارند باید شاگردانی را آموزش دهند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سیدعبدالمجید شریف زاده با تأکید بر اهمیت و جایگاه فرش در ایران اظهار داشت: جایگاه فرش در ایران آنگونه که باید نیست و موزه فرش ایران به عنوان نخستین موزه تخصصی در دنیا که باید پژوهشکده مستقلی باشد به انباری برای نگهداری فرش‌های نفیس تبدیل شده است.
مدیر امور پرورشی و رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان پژوهشگاه میراث فرهنگی در نخستین همایش ملی "رنگزاهای طبیعی" با اشاره به اینکه آنچه در مورد بحث رنگ و رنگزاهای طبیعی در این دو روز مطرح می‌شود، که یکی از مهمترین فعالیت‌هایی است که در حوزه هنرهای سنتی اهمیت دارد، تصریح کرد: این طور نیست که این مقوله فقط در مورد دستبافت‌ها و الیاف اهیمت یابد بلکه در هنرهایی نظیر نگارگری نیز نقش دارد.
انبار موزه فرش

وی افزود: رنگ در تحول ایرانی- اسلامی نیز جایگاه ویژه ای دارد به نحوی که نور منشا و تجلی همه رنگهااست و معتقدیم یکی از وجوه شناسایی همه آنچه در عالم اتفاق می افتد نور است.
شریف زاده با بیان اینکه از این دست همایش‌ها باید در هر یک از رشته‌های پژوهشکده هنرهای سنتی برگزار شود ابراز امیدواری کرد: برگزاری این همایش در حوزه‌های دیگر تداوم یابد.
رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: موزه فرش باید مرکز پژوهشی باشد که پژوهشگران بتوانند درآن فعالیت کنند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید با دقتی بیشتر و نگاهی عمیق تر به مقوله فرش توجه کند.
وی با بیان این نکته که هیچ وقت جایگاه مناسبی برای حمایت از صنایع دستی در ایران وجود نداشته است که از فعالیت‌های خرد و پراکنده هنرمندان در مناطق مختلف کشور حمایت کند، تصریح کرد: فرهنگ و هنر نیازمند حمایت مالی است و نباید انتظار کسب درآمد را از آن داشته باشیم زیرا که این امکان بر خلاف کشورهای سرمایه داری هنوز در ایران میسر نیست.
مدیر امور پرورشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، تمامی هنرمندان مشغول در پژوهشکده هنرهای سنتی را پژوهشگر دانست و گفت: تولید اثر هنری یک کار پژوهشی است.
شریف زاده در پایان خواستار تغییر نگاه به پژوهش و هنرمندان پژوهشگر شد و گفت: باید شرایط فعالیت گسترده هنرمندان به‌صورت استاد و شاگردی فراهم شود زیرا که در حال حاضر دانشگاهها فقط مدرک می‌دهند و این در حالی است که هنرمندان طبق سنت اسلامی که به مقام استاد و شاگردی اعتقاد دارد باید شاگردانی را انتخاب و آموزش دهند تا هنر آنها جاودان شود.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان

ثبت جهانی گلیم شیریکی پیچ سیرجان امروز با حضورمیهمانان داخلی وخارجی در شهر سیرجان برگزار شد.
منصور مکی آبادی در مراسم جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان که امروز در سیرجان برگزار شد، گفت:درقالب ۴کمیته کار در حوزه گلیم بافی بعد ازثبت جهانی گلیم سیرجان کاردراین حوزه را ادامه می دهیم.
وی افزود:باید دختران ما به هنر گلیم بافی افتخار کنندو کمیته آموزش گلیم بافی به شکل پازل را از مهد‌های کودک شروع کردیم.
مکی آبادی تصریح کرد:کمیته تولید و آسیب‌شناسی گلیم یکی دیگر از اقدامات ما بوده است، زیرا هنرمندان مشکلات بسیاری از جمله بیمه دارند به همین دلیل این کمیته جهت حل مسائل و مشکلات تشکیل شده است.
ثبت گلیم سیرجان
او با بیان اینکه کمیته صادرات و بازاریابی یکی دیگر از کمیته های فعال در حوزه گلیم بافی است افزود: از طریق فروش گلیم می‌توان به راحتی دو استان کشور را اداره کرد. سال گذشته ۵٠ میلیارد صادرات گلیم داشتیم و به دنبال این هستیم که در آینده این رقم را دو برابر کنیم.
فرماندار سیرجان اضافه کرد: ما همچنین به دنبال مراحل برندسازی هستیم به همین دلیل چهارمین کمیته‌ای که تشکیل دادیم مربوط به تبلیغات بوده است. آنچه زیاد تبلیغ نشده گلیم سیرجان است که امروز حیرت عضو شورای جهانی صنایع دستی آقای احمد الفارسی را هم به همراه داشت تا جایی که گفتند تاجران این حوزه را به ما معرفی خواهند کرد.
مکی آبادی تاکید کرد: مراسم جشن ثبت جهانی به مدت دو روز برای مردم سیرجان و دارستان برگزار می‌شود و مراسم امروز هم برای اهدای لوح ثبت جهانی به شهرداری سیرجان صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: گلیم موضوع فرهنگی و هنر دست دختران و زنان منطقه سیرجان و دارستان است و پروسه ثبت این پرونده دو سال طول کشید و در این پروسه مردم و زنان سیرجان ما را همراهی کردند، راه‌اندازی بازارچه گلیم، باغ موزه گلیم، نصب المان‌های شهری، تهیه کتابچه دو زبانه گلیم از جمله اقدامات انجام شده در این بخش بودند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب