فعالیت 200 کارگاه فرش دستباف در آذربایجان غربی

۲۰۰ کارگاه متمرکز و غیرمتمرکز قالیبافی در آذربایجان‌غربی فعال است.
به گزارش کارایان فرش به نقل از خبرنگاران جوان از مهاباد،معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: براساس آمار موجود هم‌اکنون ۷۲ هزار و ۳۲۱ بافنده دائمی در استان به بافت فرش اشتغال دارند که تولید سالیانه آنها حدود ۲۸۹ هزار مترمربع است.
فرش دستباف آذربایجان
محمد دهقان با بیان اینکه فرش‌های دستباف در سبکهای قبا، ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم تولید می‌شود افزود: با احتساب قیمت متوسط هر فرش ۲۰ میلیون ریال، ارزش تولیدات این حوزه در سال ۹۴ به پنج هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال بالغ می‌شود.
وی اضافه کرد:پارسال ۳۶ قالیباف خانگی برای دریافت یک هزار و ۷۵۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به بانک معرفی شدند که از این تعداد ۲۲ نفر یک هزار و ۵۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

برگزاری همایش فرش دستباف بازاریابی و کیفیت مراغه

همایش یک روزه «بررسی وضعیت فرش دستباف؛ بازاریابی و کیفیت» در اتاق اصناف مراغه برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران به نقل از مجری همایش؛ هدف از برگزاری این همایش هماهنگی و آشنایی بیشتر بافندگان فرش با مجموعه فعالیت های نمایشگاهی و چگونگی تعامل طرفین و بسترسازی و آموزش بازاریابی و فروش فرش عنوان شده است.همایش فرش مراغه
همچنین ارتقای کیفیت و سلیقه در فرش مراغه، اطلاع رسانی درباره نحوه استفاده از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و چگونگی حضور بافندگان و تولیدکنندگان در نمایشگاه فرش مراغه از دیگر اهداف این همایش است.
براساس این گزارش؛ در این همایش کریم میرزایی (مدرس دانشگاه) درباره کیفیت فرش و رییس صندوق کارآفرینی امید درباره چگونگی استفاده بافندگان و تولیدکنندگان فرش از تسهیلات این صندوق سخنرانی می کنند.
گفتنی است این همایش روز دوشنبه 25 اردیبهشت ماه 1396 از ساعت 10 تا 12 در محل اتاق اصناف مراغه برگزار می شود و در حاشیه این همایش از پوستر پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف مراغه نیز رونمایی خواهد شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

خوزستان میزبان 4 دوره آموزش ارتقای مهارت قالیبافان

4 دوره آموزشی ارتقای مهارت قالیبافان در شهرستان های استان خوزستان در حال برگزاری است.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این دوره های آموزشی به منظور ارتقای سطح آموزش قالیبافان و آشنایی با ارزش ها و اصالت های فرش، ترغیب برای تولید فرش های با کیفیت، ارتقای سطح مهارت قالیبافان و رفع مسایل و مشکلات تولید فرش دستباف برگزار می شود.قالیبافان خوزستان
براساس این گزارش؛ این دوره ها در راستای اجرای دستور العمل آموزشی مرکز ملی فرش ایران و مصوبات جلسه کمیته تخصصی و آموزشی فرش دستباف، در قالب 4 دوره کلاس آموزشی ارتقای مهارت قالیبافان در شهرستانهای باغملک، گتوند، اندیمشک و لالی برگزار می شود.
براساس این گزارش؛ این دوره ها در قالب 4 دوره 24 ساعته با تدریس خانم ها فریده صالحی، نادیا گیلانی و سمیه محمودی از 9 اردیبهشت تا 4 خردادماه 1396در حال برگزاری است.
گفتنی است؛ در زمان برگزاری دوره ها نمایندگان مرکز ملی فرش ایران ضمن بازدید از محل برگزاری دوره ها بر نحوه و چگونگی برگزاری آنها نیز نظارت دارند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

خلق كاربردهاى تازه براى فرش دستباف و دستبافته ها

رييس مركز ملى فرش ايران در كنفرانس جامع طراحى از لزوم نگاه نو به فرش دستباف ايران و پيدايش كاربردهاى گوناگون براى دستبافته هاى ايرانى سخن گفت.
به گزارش کارایان فرش به نقل از روابط عمومى مركز ملى فرش ايران، حميد كارگر با اشاره به پيشينه آفرينندگى و خلاقيت در ميان هنرمندان فرش ايرانى گفت: اگر در گذشته هاى تاريخى از دستبافته ها براى پرده، خورجين، سفره، نمكدان، چنته و انواع كاربردها استفاده مى شده است، چرا امروز تنها به بهره گيرى از آنها به صورت كفپوش بسنده كنيم؟
فرش دستباف
وى همچنين زايندگى دايمى در حوزه طراحى با توجه به ذائقه مخاطب را شرط بقا در بازار دانست و گفت: خلاقيت و ابداع تازه به معناى گذشتن از هويت و اصالت نيست.
كارگر با ارايه تصاوير متعددى از حضور فرش يا طرح و نقش فرش در مبلمان و تزيينات شهرى، دكوراسيون داخلى، انواع پوشاك و جواهرات و يا استفاده از فرش در نمايشگاه هاى هنر مفهومى گفت: اين نمونه هاى داخلى و خارجى مى تواند اميدبخش باشد و نشان مى دهد كه مى توان همچنان با تكيه بر داشته هاى پيشين، در دنياى امروز نيز به گسترش مخاطبان و بازار انديشيد.
رييس مركز ملى فرش ايران در بخش ديگرى از سخنان خود با توجه به حضور پرشمار دانشجويان طراحى صنعتى در كنفرانس گفت: فرش دستباف ايران با وجود قدمت بسيار هنوز در مواردى همچون بسته بندى و ارايه و نيز طراحى دار و ابزار ارگونوميك دچار كاستى است و با نگاهى بينارشته اى، مى توان چنين خلاءهايى را شناسايى و برطرف كرد.
گفتنى است كنفرانس جامع طراحى با همكارى برخى از دانشگاه هاى كشور و به ميزبانى فرهنگستان هنر از ١٢ تا ١٤ ارديبهشت در تهران برگزار شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

همفکری برای توسعه فرش دستباف مازندران

در جلسه مشترک رییس مرکز ملی فرش ایران با رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران بر ضرورت تعامل و توسعه همکاری های فرشی تاکید شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش؛ در این نشست که محمدپور (رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران)، یعقوبی (معاون بازرگانی سازمان) و آقا گلزاده (رییس اداره فرش) مهمان مرکز ملی فرش ایران بودند، درباره ساماندهی تشکل های فرش در استان، چگونگی تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی در سطح استان مازندران و نیز طرح پژوهشی امکان سنجی ایجاد بازارچه فرش در آن استان بحث و تبادل نظر شد.
فرش دستباف مازندران
برنامه ریزی برای توسعه صادرات و فروش فرش استان از طریق حضور در نمایشگاه های خارجی و داخلی، بستر سازی برای حضور ذینفعان استان در نمایشگاه ها و ضرورت ایجاد ارتباط مناسب بین تولیدکنندگان و خریداران و تجار فرش در سطح کشور از دیگر موضوعات مورد بحث بود.
در این دیدار رییس مرکز ملی فرش ایران بر ضرورت جذب و استفاده از منابع و امکانات استان برای توسعه فرش دستباف استان تاکید کرد و افزود: هم افزایی بین نهادها در استان به ویژه جلب حمایت های استانداری می تواند تقویت کننده این فعالیت ها باشد.
در این نشست که معاونان و مدیران مرکز ملی فرش ایران نیز حضور داشتند طراحی الگوی مناسب برای توسعه تجارت فرش دستباف استان با بهره گیری از پتانسیل گردشگری نیز از دیگر موضوعات مطرح بود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

هدفگذاری برای صادرات فرش دستباف زنجان

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: میزان هدفگذاری صادرات فرش دستباف با مبدأ تولید استان زنجان طی سال‌جاری حدود 12 میلیون دلار برآورد شده است.
سید محسن جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: طی فروردین‌ماه سال‌جاری بالغ بر 800 هزار دلار فرش دستباف با مبدأ تولید استان زنجان صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه ارزش ریالی صادرات فرش دستباف با مبدأ تولید استان زنجان حدود 28 میلیارد ریال بوده است، تصریح کرد: محصولات صادر شده طی فروردین‌ماه سال‌جاری با مبدأ تولید استان شامل فرش ابریشمی، پشمی و تابلو فرش بوده است.
صادرات فرش زنجان
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با بیان اینکه آلمان، لبنان، کانادا، چین، روسیه و برزیل از جمله کشورهای عمده مبدأ صادرات فرش دستباف استان هستند، اضافه کرد: در سال‌جاری صادرات 12 میلیون دلار فرش دستباف با مبدأ تولید استان هدفگذاری شده است.
جعفری با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 10 هزار نفر بافنده فرش دستباف در استان زنجان بیمه شده‌اند، یادآور شد: اجرای طرح راستی‌آزمایی برای بیمه‌شدگان فرش از جمله برنامه‌های سال‌جاری در استان به شمار می‌رود.
وی با بیان اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی یکی دیگر از برنامه‌های پیش‌بینی شده توسط اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان برای سال‌جاری به شمار می‌رود، ادامه داد: حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی هم از دیگر برنامه‌ها محسوب می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

100هزاربافنده فرش دستباف درچهارمحال

100 هزاربافنده فرش درچهارمحال وبختیاری قالی می بافند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،چهارمحال وبختیاری،رییس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت چهارمحال وبختیاری گفت:این قالیبافان دراین استان بر17هزارو 500 دار قالی فعالند،که ازاین تعدادبیش از20هزارنفردارای بیمه قالی بافی هستند.
علیرضاجیلان گفت:این بافندگان سالانه200 هزارمترمربع فرش دستبافت تولید می کنند.
وی گفت:فرش دستباف تولیدشده چهارمحال وبختیاری از پایانه های صادراتی استانهای دیگربه خارج ازکشورصادر می شود.
جیلان افزود: فرش ها وگبه های بافته شده دراین استان در کشورهای اروپایی،آسیانه میانه،آمریکای جنوبی، چین، آلمان و کشورهای حوزه خلیج فارس متقاضیان بسیاری دارد.
وی گفت:تولید گبه، یلمه، فرش بختیاری و نایینی چهارسبک فرش دستباف استان چهارمحال وبختیاری را تشکیل می دهد.
وی بختیاری، یلمه، گبه، نایینی رامهمترین سبک های فرش استان چهارمحال و بختیاری اعلام کرد.
پارسال 200 هزار متر مربع فرش دستبافت در چهارمحال و بختیاری تولید شده است.
فرش دستباف چهارمحال

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آغاز به کار نمایشگاه فرش دستباف در قائمشهر

ششمین نمایشگاه فرش دستباف و تابلو فرش در محل نمایشگاه بین المللی قائمشهر آغاز به کار کرد.
به گزارش کارایان به نقل از خبرگزاری صداوسیما، مسئول برگزاری نمایشگاه با بیان اینکه این نمایشگاه در فضایی به وسعت 2 هزار و 500 متر مربع برپا شده است، گفت: 3000 تخته فرش دست بافت و 1000 عدد تابلو فرش به معرض تماشای عموم گذاشته شد.
نمایشگاه فرش قائمشهر
جلالی با اشاره به اینکه تولید کنندگان فرش دستباف، از تبریز ، کاشان ، مشهد و قم هستند، افزود: هدف از برپایی این نمایشگاه عرضه مستقیم فرش دستباف ، ایجاد و ارائه تسهیلات فروش ، رفع موانع تولید فرش دستباف اعلام کرد.
وی تنوع و کیفیت محصولات در رنگ ها و سایز های مختلف از نوع ابریشم، پشم و کرک را از مزید های این فرش ها و تابلو فرش ها نام برد و گفت: تولید کنندگان در مدت برپایی نمایشگاه، فرش دستباف را با 10 درصد تخفیف و تابلو فرش را با 15 درصد تخفیف به فروش می رسانند.
نمایشگاه فرش دستبافت و تابلوفرش همه روزه تا پانزدهم اردیبهشت از ساعت 16 تا 22 در محل دائمی نمایشگاه بین المللی قائم شهر آماده بازدید علاقه مندان است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب