انواع فرش دستباف از نظر سبک

از نظر سبک محلی

فرش شهری : یعنی فرشی که در شهرها بافته می شد. فرش شهری باف که به وسیله بافنده شهر نشین بافته می شود، ظریف است و رج شمار آن بالاست و دارای نقشه و طرح ویژه ای است. بافت فرش در شهرها بیشتر در زمان صفویان با دایر کردن کارگاه های بزرگ قالی بافی در اصفهان و تبریز گسترش یافت.
فرش روستایی : فرشی است که به صورت ساده و ابتدایی در روستاها می بافند. فرش روستایی اکثرا، بدون نقشه (ذهنی باف) بافته می شود. قطع این فرش ها کوچک و به صورت ذرع و نیم، پشتی، کناره و خرک است. فرش های روستایی زمانی از نظر طرح و ترکیب ویژگی هایی داشت، ولی اینک تحت تاثیر بازاری، یکنواخت شده است و در خطر نابودی قرار گرفته است.
فرش عشایری : فرش عشایری و ایلی مثل فرش روستایی ، ساده و ابتدایی است و با نقوش برخاسته از محیط و زندگی ایل نشینان.فرش ایلی در اندازه های کوچک به صورت زمخت و درشت باف عرضه می شود. کناره فرش ایلی،بافتی پیچیده دارد که اغلب در فاصله های معین منگوله های کوتاه پشمی به آن وصل می کنند. از فرآورده های فرش عشایری گبه ، جل، سفره، نمکدان، رختخواب پیچ و پشتی است.



منبع:حشمتی رضوی،فضل الله/فرش ایران/تهران،دفتر پژوهشهای فرهنگی،1380/چاپ دوم/صفحه47

ادامه مطلب

مهاباد ، جزو پنج پایگاه تولید فرش در آذربایجان غربی

مهاباد ، جزو پنج پایگاه تولید فرش در آذربایجان غربی


مهاباد ، جزو پنج پایگاه تولید فرش در آذربایجان غربی

رئیس اداره فرش سازمان صنعت ، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: بوکان ، تکاب ، خوی و ارومیه دیگر شهرستانهای عمده استان در تولید فرش هستند.

درویشی با بیان اینکه کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی خریداران فرش های دستباف آذربایجان غربی هستندافزود :هر سال 290 هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می شود که این میزان 5 درصد تولید فرش دستباف در کشور است.

وی اضافه کرد : طبق آخرین آمار70 هزار نفر در 161 کارگاه فرش بافی آذربایجانغربی فعالیت می کنند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

شناسایی مشکلات حوزه هنر صنعت فرش‌بافی در بوکان

شناسایی مشکلات حوزه هنر صنعت فرش‌بافی در بوکان

فرماندار بوکان از شناسایی مشکلات حوزه هنر صنعت فرش‌بافی در بوکان خبر داد.


فرش بوکان


فرماندار بوکان با بیان اینکه هنر صنعت فرش‌بافی در بوکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، اعلام کرد: کارگروه‌های فرش‌بافی متعددی در این شهرستان مشغول فعالیت بود و به تولید فرش مشغول هستند.

این مسؤول با بیان اینکه فرش‌بافی یکی از موارد مهم در زمینه اشتغال این شهرستان مطرح است، اذعان داشت: فرش‌بافی یکی از ظرفیت‌های مهم شهرستان بوکان به شمار می‌رود که می‌توان از آن برای توسعه هر چه بیشتر اقتصاد این شهر بهره برد.

خسروی با بیان اینکه جشنواره گره زرین نیز در این خصوص اجرایی می‌شود، ادامه داد: معرفی هر چه بیشتر بوکان در زمینه فرش‌بافی و توجه به اقتصاد این شهرستان در زمینه قالیبافی از جمله اهداف برگزاری این جشنواره است.

فرماندار بوکان با بیان اینکه تلاش شده برای برگزاری این جشنواره از توان بخش خصوصی نیز کمک گرفته شود، موفقیت دولت را در سایه همکاری هر چه بیشتر مردم با دولت عنوان کرد.

این مسؤول با بیان اینکه شناسایی مشکلات این حوزه نیز از دیگر اقداماتی است که در این خصوص انجام گرفته است، اظهار داشت: شناسایی و رفع مشکلات حوزه فرش در بوکان مورد تاکید قرار دارد.

فرماندار بوکان با بیان اینکه توسعه هنر صنعت فرش بافی در این شهرستان مورد تاکید قرار دارد، ادامه داد: در این میان باید جوانان را بیش از پیش با این هنر صنعت آشتی دهیم.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید 145 هزار مترمربع فرش دستباف در آذربایجان غربی

تولید 145 هزار مترمربع فرش دستباف در آذربایجان غربی

از ابتدای سال تاکنون یکهزار مترمربع فرش دستباف از دارهای قالی قالیبافان آذربایجان غربی باز شده و در بازار های داخلی و خارجی به فروش رفته است.

فرش دستباف آذربایجان غربی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی و به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، این مقدار فرش دستباف 400 میلیارد تومان ارزش اقتصادی داشتند.

اسکندری گفت: تا پایان سال رقم 145 هزار مترمربع فرش دستباف تولیدی به بیش از 290 هزار مترمربع خواهد رسید.

اسکندری افزود : آذربایجان غربی با این حجم تولید که غالباً در نقشه های ریز ماهی خوی و افشار تکاب است، 5 و 4 دهم درصد تولید فرش کشور را به خود اختصاص داده است.

دو برند فرش با نقش ریز ماهی خوی و افشار تکاب در سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو) به ثبت رسیده اند.

قالیبافان و تاجران فرش آذربایجان غربی سالانه به ارزش 20 میلیون دلار فرش به دیگر کشورها صادر می کنند.

مردم کشور های حوزه خلیج فارس، آلمان، فرانسه، انگلیس، ایتالیا، روسیه و آمریکای شمالی از خریداران فرش های دستباف آذربایجان غربی هستند.

70 هزار نفر در بخش صنعت فرش استان فعالیت می کنند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تداوم نشان‌سازی فرش دستباف در گیلان

تداوم نشان‌سازی فرش دستباف در گیلان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از تداوم نشان‌سازی در زمینه بازاریابی فرش دستباف به صورت جدی در این استان خبر داد.

فرش دستباف گیلان


علی منتظری در جریان بازدید از واحدهای صنفی این شهرستان با اشاره به اینکه گیلان یکی از استان‌های مطرح در زمینه تولید فرش دستباف در کشور است اظهار کرد: تعداد قابل توجهی از بافندگان فرش دستباف در گیلان فعالیت می‌کنند.

وی به پیشینه گیلان در تولید فرش دستباف اشاره کرد و افزود: تولید فرش دستباف از میزان بالایی در استان برخوردار است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه نشان‌سازی یکی از مهم‌ترین موضوع‌ها در بازاریابی فرش محسوب می‌شود، تصریح کرد: در سال‌های اخیر تلاش‌هایی در زمینه توسعه فرش دستباف در استان انجام شده است.

فرش دستباف؛ هنرصنعت گیلان

منتظری، تولید فرش دستباف را هنرصنعت گیلان خواند و بیان کرد: تمرکز ویژه‌ای برای نشان‌سازی و بازاریابی محصول مذکور در استان انجام شده است.

وی به راه‌اندازی نمایشگاه دائمی فرش دستباف در گیلان اشاره کرد و گفت: نمایشگاه مذکور در زمینی به مساحت یک‌هزار و 740 متر مربع و تعداد 13 غرفه در رشت دایر است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان در ادامه با اشاره به اینکه تمام اتحادیه‌های تولیدکننده فرش دستباف استان در نمایشگاه مذکور حضور دارند، خاطرنشان کرد: تلاش‌ها در زمینه بازاریابی و نشان‌سازی فرش دستباف گیلان به صورت جدی تداوم دارد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش های صادراتی ایران به آمریکا نازل اند

فرش های صادراتی ایران به آمریکا نازل اند

صادرات فرش به امریکا


رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران به تشریح برخی مشکلات صادرات فرش دستباف پرداخت و تصریح کرد با وجود اینکه صادرات فرش ایران به آمریکا در حال انجام است اما اکثر این فرش‌ها کیفیت نازلی دارند و از طرفی هم صادرات فرش از آمریکا به دیگر نقاط دنیا همچنان ممنوع است.

سید رضی حاجی آقا میری در گفت و گو با ایسنا، گفت: بعد از رفع تحریم‌ها صادرات طلسم صادرات فرش ایران شکسته شد و صادرات فرش ایران به آمریکا هم آزاد شد اما باید این سوال را مطرح کرد که فرش‌های که در این مدت به آمریکا صادر شده است با چه فرش‌هایی بوده و چه کیفیتی داشته است و اینکه آیا می‌تواند این صادرات راضی کننده باشد یا خیر؟

وی با بیان اینکه فرش‌های ایرانی که به آمریکا صادر شده است کیفیت پایینی داشته ادامه داد: در حال حاضر هم فرش‌هایی که آمریکا از ایران می‌خرد معمولا فرش‌های بسیار نازل و با قیمت‌های بسیار پایین است که به صورت فله‌ای به آمریکا صادر می‌شود.

میری تصریح کرد که این شکل از صادرات با این کیفیت چیزی نیست که بتوان به آن افتخار کرد و بتوان گفت صادرات در حال انجام است.

این فعال صادراتی افزود: باید بتوانیم فرش ایرانی خوب با کیفیت بالا صادر کنیم که هنوز شرایط آن فراهم نشده است. آمارهایی هم که در خصوص رشد صادرات فرش نسبت به سال گذشته اعلام شده است همین صادرات فرش به آمریکا را هم در بر می‌گیرد چرا که به هر حال صادرات انجام گرفته است اما باید تحلیل‌مان اینگونه باشد که این صادرات به چه شکلی انجام می‌شود و آیا سیر صعودی خواهد داشت یا خیر؟‌

به گفته رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی ایران صادرات فرش ایرانی به غیر از آمریکا به سایر کشورها نیز چندان امیدوار کننده نبوده است.

میری با بیان اینکه تا مسائل مربوط به تبلیغات و بازارسازی انجام نشود نمی‌توان شاهد حرکت‌های اساسی در جهت صادرات فرش بود عنوان کرد:‌ موضوع مهم دیگر این است که اگر کسی بخواهد درنمایشگاهی در آمریکا شرکت کند قانون آمریکا اجازه نمی‌دهد که آن صادرکننده فرش خود را به آنجا ببرد و در صورتی که نتوانست فرش خود را بفروشد آن را باز گرداند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر واردات فرش ایرانی به آمریکا آزاد است اما صادرات فرش ایرانی از آمریکا به دیگر کشرها ممنوع است و امکان پذیر نیست و این مشکل و چالش بزرگی برای فرش ایرانی است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۱۸۰۰ مورد بازرسی از قالیبافان بیمه شده استان سمنان انجام شد

۱۸۰۰ مورد بازرسی از قالیبافان بیمه شده استان سمنان انجام شد

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان از انجام یک هزار و ۸۴۵ مورد بازرسی از قالیبافان و حرفه های مرتبط بیمه شده استان طی سال جاری خبر داد.

فرش سمنان


حمیدرضا مداح در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه تعداد هشت هزار و پانصد بافنده فعال و تعداد هفت مجتمع قالیبافی در استان سمنان وجود دارد، افزود: این تعداد بافنده فرش زیر نظر شرکت تعاونی های شهری و روستایی فعالیت می کنند که از این تعداد دو هزار و ۷۲۶ نفر تاکنون بیمه شده اند و از خدمات بیمه استفاده می کنند.
وی تعداد تعاونی های شهری و روستایی فعال در حوزه فرش استان سمنان را ۱۷ تعاونی اعلام کرد و افزود: تعداد ۱۴ کارگاه کوچک به صورت متمرکز و ۱۵ کارگاه نیز به صورت غیرمتمرکز به تولید قالی، قالیچه و تابلو فرش مشغول هستند.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در ادامه افزود: در هفت ماهه ابتدایی سال جاری تعداد یک هزار و ۸۴۵ مورد بازرسی از قالیبافان و حرفه های مرتبط بیمه شده استان سمنان صورت پذیرفته است.

مداح یادآور شد: این بازرسی ها به منظور اطمینان از استمرار اشتغال قالیبافان و همچنین در راستای جلوگیری از تضییع حقوق مشمولان واقعی بیمه مذکور و معافیت حق بیمه سهم کارفرما انجام میگیرد.

وی در ادامه تاکید کرد: در این مدت تعداد ۸۶ اخطار به مشمولان غیرفعال و نیمه فعال متقاضی برای اخذ بیمه قالیبافان صادر شده است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان تصریح کرد: با توجه به بازرسی های به‌عمل آمده تعداد ۲۹ مشمول نیز به دلیل محرز شدن عدم استمرار و فعالیت در امر قالیبافی و یا انجام نشدن مراحل قانونی لغو قرارداد شده و بیمه آنان توسط سازمان تأمین اجتماعی ملغی شده است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب