شیراز میزبان المپیاد فرش دستباف کشور شد

یازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف کشور به میزبانی شیراز برگزار می شود.
به گزارش کارایان فرش و به نقل از خبرنگار مهر، شهرستان شیراز سوم تا پنجم اسفندماه سال جاری میزبان یازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف کشور است.
این المپیاد که با هدف سنجش سطح دانش و مهارت دانش آموزان و دانشجویان به عنوان شرکت کنندگان این المپیاد برگزار می شود، هنرمندان در دو بخش علمی و عملی با یکدیگر به رقابت می پردازند.
المپیاد فرش دستباف ایران در دو گروه و سه رشته ویژه دانش آموزان و چهار رشته ویژه دانشجویان در قالب محورهای بافت، رنگرزی، طرح، رنگ و مرمت انجام می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

برگزاری نشست جامعه شناسی و فرش دستباف

در ادامه سلسله نشست های علمی- تخصصی فرش دستباف، دومین نشست با عنوان «جامعه شناسی و هنر- صنعت فرش دستباف» برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این نشست عصر دوشنبه 25 بهمن با حضور استادان، فعالان حوزه فرش دستباف و علاقه مندان به این هنر- صنعت در محل موزه فرش ایران برگزار می شود.

برگزاری نشست جامعه شناسی و فرش دستباف

براساس این گزارش؛ این سلسله نشستها هر دوشنبه به همت مرکز ملی فرش ایران و با میزبانی موزه فرش ایران با موضوعات مختلف برگزار می شود.
در این گزارش آمده است؛ دکتر مهدی کشاورز افشار(رییس انجمن علمی فرش ایران و استادیار دانشگاه تربیت مدرس)- دکتر محمد تقی آشوری(استاد دانشگاه هنر تهران)- دکتر اعظم راود راد(استاد دانشگاه تهران)- دکتر محمدرضا مریدی(استادیار دانشگاه هنر تهران)- دکتر عبداله میرزایی(استادیار دانشگاه هنر اسلامی تبریز) از جامعه شناسی هنر فرش سخن می گویند.
گفتنی است این نشست تخصصی دوشنبه 25 بهمن ماه 1395 از ساعت 16 الی 18 در محل موزه فرش ایران برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات ۲۷۵ میلیون دلاری فرش

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در ۱۰ ماه ابتدای امسال صادرات فرش دستباف از نظر وزنی و ارزشی نسبت به سال گذشته رشد داشته است، گفت: ۵ هزار تن فرش دستباف به ارزش ۲۷۵ میلیون دلار طی این مدت صادر شده است.
حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه فرش دستباف ایران به عنوان یکی از اقلام عمده صادرات غیرنفتی است، گفت: طبق اعلام گمرک در 10 ماه ابتدایی امسال 4 هزار و 492 تن فرش دستباف به ارزش 275 میلیون دلار از کشور ما صادر شده است.
وی افزود: از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از 10 درصد و به لحاظ ارزشی نزدیک 19.9 درصد رشد نشان می‌دهد و در واقع، صادرات فرش هم از نظر ارزشی و هم از نظر وزنی، نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
کارگر با بیان اینکه بخش اعظم رشد صادراتی ناشی از سرگیری صادرات فرش به آمریکا است، بیان داشت: به طوری که در 10 ماه ابتدای امسال نزدیک به 70 میلیون دلار فرش دستباف از ایران به آمریکا صادر شده، در حالی که در سال گذشته و 5 سال گذشته صادرات مستقیم فرش به آمریکا نداشته‌ایم.
وی اظهار امیدواری کرد، روند افزایش صادرات در دو ماه پایانی سال ادامه یابد و در سال آینده هم شاهد تداوم صادرات باشیم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران، گفت: امکان صادرات فرش دستباف ایران از سال 2010 تا 2016 به ایالات متحده آمریکا وجود نداشت، اما بعد از برجام، ممنوعیت مربوطه برداشته شد و تجار ایرانی توانستند فرش را به آمریکا صادر کنند.
کارگر افزود: طبیعی است بعد از 5 سال عدم حضور در آمریکا، امسال شاهد رشد صادرات به آن کشور باشیم، اما ماندگاری و تداوم حضور در بازار آمریکا منوط به تبلیغات مؤثر در کنار شناخت ذائقه و سلیقه مخاطبان و مصرف‌کنندگان آمریکایی و همچنین سنجش و بررسی نوع عملکرد رقبای ما به ویژه هند و پاکستان در پنج سال گذشته است و نباید رشد صادراتی ماه‌های اخیر موجب ساده‌انگاری شود و برای تداوم این رشد باید تدبیر کرد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

کمیته فرش استان مرکزی تشکیل شد

نشست کمیته فرش استان مرکزی با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ در این نشست، فعالان فرش استان مرکزی به بیان دیدگاه ها و دغدغه ها و مشکلات خود در حوزه تولید و تجارت فرش دستباف پرداختند.

کمیته فرش استان مرکزی تشکیل شد

مشکلات اجرای قانون بیمه قالیبافی، لزوم ارايه آموزش هاى مناسب براى رسته هاى شغلى مرتبط با فرش، لزوم اجراى سند راهبردى تدوين شده براى فرش در استان مركزى، نبود تسهیلات مالی مناسب و رکود بازار فرش از جمله مباحث مورد بحث در این نشست بود.
در ادامه و انتهای نشست، حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران به ارایه پاسخ و تشریح دیدگاهها و سیاست های مرکز ملی فرش ایران پرداخت.
وى نيازسنجى در حوزه آموزش و پژوهش را ضرورى دانست و دوره هاى آموزشى ارايه شده به استان را بر پايه نياز اعلام شده از سوى استان اعلام کرد.
لازم به ذکر است این نشست در حاشیه سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی برگزار شد.
گفتنی است پس از نشست کمیته فرش استان مرکزی، رییس مرکز ملی فرش ایران با همراهی وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار مركزى از نهمین نمایشگاه فرش دستباف این استان بازدید کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

موزه فرش در زنجان راه اندازی شد

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان با بیان اینکه فرش زنجان تا سال آینده هویت و جایگاه خود را بدست خواهد آورد، گفت : موزه فرش در استان زنجان راه اندازی شد.
محسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر از افتتاح نمایشگاه دائمی موزه فرش دستباف با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در استان زنجان خبر داد و افزود: این نمایشگاه در ساختمان شهری و روستایی درمیدان استقلال راه اندازی شده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان گفت: مجموعه نمایشگاه و موزه ۳۰۰ متر و بخش اداری هم ۲۰۰ متر است.
جعفری به اهداف برگزاری این نمایشگاه و موزه فرش اشاره کرد و یاد آورشد: نشان دادن توانمندی‎های فرش دستبافت استان زنجان،عرضه مواد اولیه فرش، محلی برای عرضه محصولات فرش تولیدی،تجمیع فرش دستباف در یک مجموعه و موزه ی برای نشان فرش استان است.
وی تصریح کرد: استان زنجان دارای فرش های با کیفیت و ارزشمند دستباف است و می تواند ظرفیت خوبی برای صادرات غیرنفتی باشد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به بحث ارتقای کیفیت فرش تولیدی تاکید جدی دارد و طی سال ۹۵ برنامه های خوبی برای توسعه صادرات فرش استان زنجان در دستور کار است و در این میان صادرات فرش زنجان توسعه خوبی خواهد داشت.
جعفری با بیان اینکه فرش زنجان تا سال آینده هویت و جایگاه خود را بدست خواهد آورد، گفت : موزه فرش در استان زنجان راه اندازی شد و استان زنجان در بحث صنعت فرش ظرفیت های خوبی دارد و برای توسعه صادرات فرش استان زنجان پایانه صادراتی فرش در این استان راه اندازی می شود.
وی به وضعیت فرش استان زنجان اشاره کرد و افزود: وضعیت فرش استان زنجان روند روبه رشدی را دارد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به توسعه صادرات فرش استان زنجان اشاره کردو افزود: حمایت های خوبی از تعاونی های روستایی استان انجام خواهد گرفت و از مصرف مواد اولیه نامرغوب در فرش جلوگیری خواهد شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

چالش تابلوفرش در اشتغالزایی

نشست علمی– تخصصی «تابلو فرش از منظر اشتغالزایی» با هماهنگی مرکز ملی فرش ایران و به میزبانی موزه فرش ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ در پنل تخصصی «تابلو فرش از منظر اشتغالزایی» محسن محسنی، عبداله احراری، کاظم صحتی و محسن حسن زاده حضور داشتند و به بررسی زوایای مثبت و منفی این پدیده پرداختند.
در این نشست محسن محسنی در تشریح تاریخچه تابلوبافی، اشاره ای به پیشینه فرش دستباف داشت وگفت: برای فرش باید بنایی هنری متصور شویم که شامل نقاشی، طراحی، رنگرزی و بافت است.

چالش تابلوفرش در اشتغالزایی

وی درباره اشتغال و تابلو فرش گفت: زمانی می توان از اشتغال در یک حرفه صحبت کرد که گستره عمومی داشته باشد و افراد کثیری را در کشور شامل شود.
محسنی تصریح کرد: مگر در ایران به جز حرفه قالیبافی حرفه دیگری است که گستره پوشش آن به این وسعت باشد. قالیبافی حرفه مکمل در کنار سایر فعالیت های روستاییان است ولی در بعضی مواقع این حرفه نه تنها مکمل نیست بلکه کمال درآمد است.
این پژوهشگر فرش افزود: اگر ما از تکنولوژی های جدید حداقل در حد یک کشور توسعه یافته نتوانیم استفاده کنیم باید به اشتغالات سنتی احترام بگذاریم.
در ادامه عبداله احراری در پاسخ به سوالی درباره اشتغال پایدار در فرش گفت: در فرش و تابلو فرش اشتغال به صورت پایدار مطرح نیست چرا که قالیبافی در کنار دو سه شغل دیگر بوده و بیشتر به صورت مکمل مطرح است.
وی همچنین گفت: آنچه تابلو فرش را تهدید می کند رنگرزی است و تهدید دیگر بسته هایی است که از یک نقشه و با قیمت نامتعارف عرضه می شوند.
احراری افزود: فرش ایرانی و تابلو فرش فاقد خلاقیت شده و کار آفرینانی که بتوانند تاثیرگذار باشند، هر روز کمتر می شوند در نتیجه تولید کنندگان فرش و تابلو فرش مجبورند منطقه خود را به عنوان ترمینال مطرح کنند به عنوان مثال فرش قم در ایلام، زنجان، تکاب و... تولید می شود ولی پول آن در شبکه قم توزیع می شود.
وی تصریح کرد: تولید کننده بخاطر اینکه نمی تواند از بافنده حرفه ای فرش در قم یا تابلو فرش در سردرود حمایت کند، آنها را هر چند وقت یکبار به منطقه ای دیگر منتقل می کند.
صحتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تنوع طرح در تابلو فرش کم است و در حوزه مذهبی هم بیشتر به یکی یا دو آیه شریفه مختص می شود گفت: تابلو فرش ها در طرح و نقش و استفاده از نوشته های مذهبی تنوع بالایی دارند و در این خصوص نباید تنها بازار تهران را ملاک قرار داد.
رییس اتحادیه تابلو فرش سردرود همچنین در توضیح برخی مشکلات مطرح شده گفت: با دانشکده فرش تبریز مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم تابلو فرش را بارنگ گیاهی تولید کنیم اگر زیر ساختهای آن فراهم شود به آن سمت می رویم.
وی همچنین افزود: پک های تابلو فرشی که عرضه می شود بیشتر شرکتی هستند که از سوی برخی شرکت ها تولید می شود و مورد تایید نیست.
گفتنی است؛ در این نشست حضار نیز سوالات و دغدغه های خود را مطرح و درباره آنها با اعضای پنل بحت و تبادل نظر کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار

فراخوان مشارکت در سومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار با رویکرد مصرف کالای ایرانی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ انجمن لوازم خانگی ایران براساس مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج. ا. ا سومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار ( با رویکرد مصرف کالای ایرانی) را برگزار می کند.
این نمایشگاه از تاریخ 14 الی 17 اسفند 1395 با شعار " خانه ایرانی، کالای وطنی" در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران و با هدف نمایش توانمندیهای تولیدکنندگان ایرانی و ارائه آخرین محصولات داخلی و نیز به منظور جلب و جذب مصرف کنندگان در بازار تولیدات ایرانی برکزار می شود.
جهت ثبت نام در این نمایشگاه به وب سایت اختصاصی نمایشگاه به آدرس www.iexhap.ir مراجعه نمائید و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 88513216 و 88513557 تماس حاصل فرمایئد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

پشتی‌بافی در خراسان‌شمالی در حال فراموشی

رئیس اتحادیه فرش دستبافت بجنورد گفت: میزان تولید پشتی در این استان به شدت کاهش یافته و این هنر رو به فراموشی است.
ابوالقاسم محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه این هنر دستی توسط مردم شهرستان بجنورد و راز و جرگلان بافته می‌شود، افزود: در گذشته مردم از این محصول بسیار استقبال می‌کردند اما هم اکنون میزان تولید آن در این استان به نصف رسیده است.
وی ادامه داد: استقبال از کالاهایی همچون مبل موجب شده تا مردم دیگر تمایلی به خرید آن نداشته باشند، اما هم اکنون مردم پشتی را به عنوان دکور خریداری و برای نمایش در خانه‌ها استفاده می‌کنند.

پشتی‌بافی در خراسان‌شمالی در حال فراموشی

محمدی در پاسخ به این سوال که بیشتر مشتریان این محصول چه افرادی هستند و آیا به خارج از کشور نیز صادر می‌شود؟، بیان کرد: پشتی‌ها توسط مردم عامه این استان خریداری و در منزل استفاده می‌شود.
این مقام مسئول تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر این محصول تنها برای مکان‌هایی که به صورت سنتی طراحی شده است، خریداری می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب