قالیچه موزه ای شتری لیلی بافت راور

قالیچه شتری راور کرمان
(مجموعه فرشهای خصوصی)
محل بافت : راور کرمان
تاریخ بافت: 1275 خورشیدی
اندازه:168 × 110 سانتیمتر
گره : نامتقارن فارسی باف
رج شمار: 40
تار: نخ تابیده
پود: نخ خام دو لا
پرز: پشم
منبع:ادب و عرفان در قالی ایران/سید را خشکنابی

ادامه مطلب

بررسى وضعيت اتحاديه هاى صنفى فرش در مجلس

در نشست فراکسیون فرش و صنایع دستی در مجلس شوراى اسلامى وضعيت اتحاديه هاى صنفى فرش بررسى شد.
به گزارش روابط عمومى مركز ملى فرش ايران، در نشست مشترك اعضای هیئت رییسه فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس با رییس مرکز ملی فرش ایران و برخى از نمايندگان اتحادیه های صنفی فرش کشور مقرر شد گامهايى كوتاه مدت و بلندمدت براى ساماندهى و بهبود فعاليت اين تشكل هاى صنفى برداشته شود.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی، در اين زمينه خطاب به خبرگزارى خانه ملت با بیان اینکه راهکارهایی برای حل مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت قالیبافان و فرشبافان مطرح شد، افزود: اتحادیه های صنفی فرش در گذشته به دلیل اینکه بیشتر فرش ها در خانه ها تولید می شد، نیازی به پروانه کسب نداشتند، تا بتوانند اتحادیه را شکل دهند.
فیضی ادامه داد:این افراد که در خانه فرش تولید می کردند، از ماده 21 قانون صنفی که بر حسب جمعیت تعداد واحدهای صنفی را مشخص می کند، مستثنی بودند، اما متاسفانه در سال 93 در ماده 77 قانون صنفی استثناء شدن اتحادیه صنفی فرش در ماده 21 برداشته شد.

بررسی وضعیت فرش

وی با بیان اینکه هم اکنون اتحادیه های صنفی در کشور با مشکل عمده ای روبه رو هستند، یادآور شد: برای رفع مشکل اتحادیه های صنفی مقرر شده نامه ای به معاونت امور اقتصادی وزارت صنعت و مرکز اصناف و بازرگانان کشور ارسال شود، تا اتحادیه هایی که واحدهای صنفی آنها به حد نصاب لازم در شهرستان نمی رسد، به صورت استانی اتحادیه آنها شکل بگیرد.
فیضی افزود: مقرر شده در بلندمدت ماده 21 قانون نظام صنفی درباره قالیبافان مستثنی شود، چرا که قالیبافان واحدهای کسب ندارند و بیشتر آنها در منزل خود مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه پیشنهاد شده افرادی که دارای کارت شناسایی قالیبافی هستند، از مزایای جواز کسب برخوردار شوند، ادامه داد:این پیشنهادات در قالب طرحی از سوی فراکسیون فرش و صنایع دستی آماده می شود و به مجلس تقدیم می شود.
على وقف چى نماينده مردم زنجان و طارم نيز كه رياست فراكسيون فرش و صنايع دستى را در مجلس دهم برعهده دارد خواستار همراهى مركز ملى فرش ايران و اتحاديه ها و تشكل هاى حوزه فرش براى تدوين طرحى جامع و بلندمدت براى بهبود توليد و تجارت هنر - صنعت فرش دستباف در كشور شد.
حميد كارگر رييس مركز ملى فرش ايران نيز در اين نشست ضمن اعلام آمادگى كامل مركز متبوعش در همراهى با فراكسيون فرش و صنايع دستى اظهار اميدوارى كرد اين ظرفيت ايجاد شده در خانه ملت به يارى فرش ايران و فعالان اين حوزه در رفع موانع تسهيلاتى، اعتبارى، گمركى، بيمه اى و... بيايد.
گفتنى است پس از نشست مذكور حاضران به بازديد از نمايشگاه توانمندى هاى فرش و صنايع دستى استان زنجان در مجلس شوراى اسلامى پرداختند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

رکود 30 درصدی بازار فرش دستباف اصفهان

تولید فرش دستباف اصفهان امسال 30در صد کاهش داشته است.
به گزارش کارایان فرش، عضو اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان گفت: وضع بازار فروش فرش دستباف در اصفهان خوب نیست و بیشتر خریداران فرش دستباف برای فروش فرش‌های از قبل خریده شده به بازار مراجعه می‌کنند .

فرش دستباف اصفهان

سعید عصاچی افزود: اکنون وضع تولید در رکود قرار دارد و تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی و فروش نرفتن فرش‌های قبلی خود اقدام به تولید فرش جدید نکردند.
وی از شرایط نامساعد صادرات فرش دستباف هم خبر داد و افزود : باتوجه به تحریم‌ها‌ و رکود موجود در بازار، بسیاری از متقاضیان فرش دستباف ایرانی به سراغ کشورهایی چون نپال، هند و چین رفته‌اند و به همین دلیل صادرات این هنر ارزشمند به صفر رسیده است.
عصاچی گفت: فرش سبک اصفهان مشتری خاص خود را دارد و حضور گردشگران اروپایی هم امسال اثری بر بازار فرش نداشته است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بازار از رمق افتاده فرش در خراسان رضوی

مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
به گزارش کارایان فرش، مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
فرش خراسان رضوی

ادامه مطلب

۱۰هزار قالیباف در زنجان بیمه هستند

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ قالی باف در استان زنجان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
محسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر به بیمه قالیبافان در استان زنجان اشاره کرد و افزود: از آغاز نظارت و بازرسی از دار قالی‌ها در استان از مردادماه سال ۹۳ بیمه افرادی که در شغل های دیگر مشغول به کار بودند لغو شده است و افرادی که قالیباف واقعی هستند بیمه شده اند.
وی اظهار کرد: در استان زنجان بیش از ۵۰ هزار بافنده دارد وبا نظارت های انجام شده در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار و ۸۰۰ نفر ر قالی باف در استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که قبلا ۲۱ هزار نفر بیمه بودند.

۱۰هزار قالیباف در زنجان بیمه هستند

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان دارابودن سن پایین تر از ۵۵ سال، داشتن مدرک فنی و حرفه ای و دریافت کارت قالیبافی از اتحادیه قالیبافان را از جمله این شرایط عنوان کرد و گرفتن مدرک فنی و حرفه ای را منوط به قبولی در آزمون عنوان کرد.
جعفری تصریح کرد: فرش بافان می توانند پس از دریافت معرفی نامه از این سازمان اقدام به تکمیل فرم های مربوطه در سازمان تامین اجتماعی کرده و با پرداخت هفت درصد حق بیمه تعیین شده با عنوان مشاغل آزاد از مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند ولی در حال حاضر تسهیلاتی برای متقاضیان جدید برای بیمه وجود ندارد.
مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: متاسفانه برخی اوقات در یک خانه چندین نفر به فرش بافی اشتغال دارند اما به دلیل بیمه شدن سرپرست خانوار و تحت پوشش قرار دادن اعضای خانواده، دیگر اعضاء اقدام به استفاده از بیمه تامین اجتماعی نمی کنند.
جعفری افزود:سازمان تامین اجتماعی و اداره فرش استان زنجان بر بیمه افرادی که قالی باف هستند تاکید دارد و آنها را بیمه می کند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایش فرش و صنایع‌دستی زنجان در مجلس

نمایشگاه فرش و صنایع دستی استان زنجان امروز در مجلس شورای اسلامی گشایش یافت.
به گزارش کارایان فرش و به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، این نمایشگاه با حضور علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی و با همت نمایندگان استان زنجان در خانه ملت گشایش یافت.
بر پایه این گزارش رییس مجلس پس از افتتاح نمایشگاه به بازدید از غرفه ها و همچنین یکی از آثار شاخص همچون فرش 60 متری تمام‌ابریشم پرداخت.
این نمایشگاه که با هدایت فراکسیون فرش و صنایع دستی در مجلس شورای اسلامی و با همراهی مرکز ملی فرش ایران برپا شده است از امروز تا 18 اسفندماه در مجلس شورای اسلامی بر پا خواهد بود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بررسی چالش های صادرات فرش در مجلس

نشست فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس به منظور بررسی چالش های توليدى و صادراتی فرش و صنایع دستی ایران برگزار شد.
به گزارش کارایان و به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این نشست با حضور نمایندگان مرکز ملی فرش ایران، معاونت صنایع دستی سازمان ميراث فرهنگى، گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان استاندارد، سازمان تامین اجتماعی، تشکل های فرش دستباف و صنایع دستی و با مدیریت رییس فراکسیون فرش و صنایع دستی در سالن جلسات هیات رییسه مجلس تشکیل شد.
براساس این گزارش، در این نشست درباره مسایل و مشکلات موجود صادرکنندگان در دو بخش داخلی( درون زا) و خارجی(برون زا) بحث و تبادل نظر شد
این گزارش می افزاید: با توجه به رویکرد تلاش و همکاری نمایندگان مجلس و تشکل ها برای مرتفع شدن مسایل و مشکلات این حوزه مقرر شد این جلسات تا آسیب شناسی کامل و ارایه نقشه راه برای بهبود و توسعه صادرات فرش و صنایع دستی ادامه یابد.
گفتنی است؛ این نشست با استقبال نمایندگان مجلس روبرو شد و نمایندگی از شهرستان های تبریز، سراب، اردبیل، زنجان، بیرجند و... در این نشست حضور داشتند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

کاهش 20 درصدی در صادرات قالی هرات

رئیس اتحادیه قالیبافان هرات می‌گوید که صادرات نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش کارایان فرشا از افغانستان محمدرسول فایق می‌گوید که فقط ۵ درصد از قالی بافته شده در حوزه غرب کشور به طور رسمی به کشورهای عربستان، ایران، ترکیه و چین صادر می‌شود.

صادرات قالی هرات

وی افزود که ۹۵ درصد دیگر به صورت قاچاق به پاکستان منتقل می‌شود.
فایق با اشاره به حمایت ضعیف دولت از صنعت قالی بافی گفت که صادرات قالی نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۰ درصدی روبرو شده است.
رئیس اتحادیه قالیبافان هرات خاطر نشان ساخت که در حال حاضر ۴۰ درصد از قالی کلی کشور در حوزه غرب تولید می‌شود.
وی تاکید دارد که عدم حمایت دولت از این صنعت و کمبود امکانات، این صعنت را با رکود مواجه ساخته است.
نبود بازار مناسب برای فروش قالی، مشکلات حمل و نقل، عدم توزیع ویزه به وقت مناسب از جمله مشکلات تاجران قالی عنوان به شمار می‌رود.
از سویی هم آگاهان امور می‌گویند که در حال حاضر قالی حوزه غرب به پاکستان قاچاق شده و از آنجا با آرم این کشور به فروش می‌رسد که این موضوع می‌تواند تبعات منفی زیادی را برای قالیبافان کشور در پی داشته باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب