غبارفراموشی از صنایع دستی زدوده شود

نمایشگاه صنایع‌دستی خراسان جنوبی فرصتی را برای نمایش هنرهای سنتی پنج هزار ساله استان فراهم آورده و مراجعه کنندگان خواستار زدودن غبار فراموشی از آن هستند.
نمایشگاه صنایع‌دستی شرق کشور مکانی که این روزها در خراسان جنوبی همه از آن سخن می‌گویند. همان نمایشگاهی که هنر دستان پرتوان صدها هنرمند این سرزمین را در خود به آغوش کشیده است.
گفت و شنودها و انگیزه مردم پیرامون نمایشگاه، خبرنگار مهر را ساعتی به این مکان کشاند تا در زمینه کیفیت و زیبایی محصولات موجود در غرفه‌ها از نگاه مردم به قضاوت بنشیند.
هوا سرد است و نسیم غروب بر انگشتانم تازیانه می زند. اما برای تماشای مکانی که همه از آن سخن می‌گویند بی‌درنگ خودم را به خیابان غفاری بیرجند می‌رسانم. جایی برای پارک خودرو پیدا نمی‌شود.

غبارفراموشی از صنایع دستی زدوده شود

ورودی نمایشگاه چهره‌های متفاوتی مشاهده می‌شود. برخی با نگاهی پرسشگرانه به داخل می روند و برخی نیز با چشمانی که گویی سراسر از شگفتی است، راه خروجی را پیش گرفته‌اند.
بعضی دیگر هم بی‌تفاوت از سردی هوا دست کودک خردسالشان را گرفته و برای تماشای زیبایی های خراسان جنوبی پیش تازی می‌کنند.
قدم در محوطه می‌گذارم. صدای آهنگ دلنوازی پایانی‌ترین ساعات روزم را دل‌نشین می‌کند. هر چه به شب نزدیک تر می‌شود، حضور افراد نیز بیشتر به چشم می‌خورد.
نکته جالبی است که همه شادمان هستند. هیچ کس از شرایط جوی هوا هم شکایتی ندارد. به‌خوبی می‌توان اشتیاق را در قدم های استوارشان پیدا کرد.
نمایشگاه بستری مناسب برای معرفی صنایع‌دستی
دختر جوانی به‌طرف خروجی نمایشگاه به‌پیش می رود. اندکی از وی زمان می خرم و با معرفی کوتاهی به گفت و گو با خبرنگار مهر می‌پردازد.
زهرا اورنگی با بیان اینکه برپایی این‌گونه نمایشگاه‌ها بستری مناسب برای معرفی صنایع‌دستی سنتی و بومی استان است، می‌افزاید: بسیاری از محصولاتی مانند پخل بافی و سبدبافی برایم ناآشنا بود که در این نمایشگاه با آن‌ها آشنا شدم.
خودش را اهل مشهد و دانشجوی دانشگاه بیرجند معرفی می‌کند و می‌گوید: صنایع‌دستی خراسان جنوبی بسیار زیبا و بی‌نظیر هستند.
وی با بیان اینکه باید مثال این نمایشگاه‌ها برای اقشار مختلف جامعه اعم از صنایع‌دستی معلولان هم راه‌اندازی شود، گفت: تنها در این مکان‌ها می‌توان به عرضه و معرفی محصولات پرداخت.
اورنگی ادامه می‌دهد: همچنین نباید برپایی این نمایشگاه‌ها به زمان خاصی محدود شود و هرچند مدت یک بار نیز برپا شود.

بن کمکی خرید صنایع‌دستی مهیا شود

محمد درمیانی دومین مخاطب خبرنگار مهر است که در بیان میزان رضایتش از کیفیت نمایشگاه می‌گوید: برپایی این مکان، ایده بسیار مناسبی است.
وی با بیان اینکه دیدن توانایی و هنر زیبای هم وطنانمان، باعث خوشحالی و سرفرازی ما می‌شود، می‌گوید: هنوز هم هنرمندان زیادی در سراسر استان هستند که از شرکت در این نمایشگاه غافل مانده‌اند.
درمیانی خواستار تبلیغ و اطلاع‌رسانی بیشتر از سوی مسئولان اجرایی شد و افزود: همچنین باید برای فروش این محصولات تخفیف‌هایی داده شود.
دستگاه‌های ذی‌ربط در قبال انجام طرح و برنامه‌های غیر کاربردی، بن های خرید محصولات صنایع دستی را برای مردم مهیا کنند وی ادامه می‌دهد: بسیاری از تولیدات موجود در این غرفه‌ها زیبا بوده اما از قیمت بالایی برخوردار هستند و شوق بیننده را برای خرید کاهش می‌دهد.
این جوان بیرجندی می‌افزاید: پیشنهاد می‌کنم دستگاه‌های ذی‌ربط در قبال انجام طرح و برنامه‌های غیر کاربردی، بن های خرید این محصولات را برای مردم مهیا کنند.
درمیانی درحالی‌که مرا به داخل نمایشگاه دعوت می‌کند، می‌گوید: باید از نزدیک این محصولات و صنایع را به چشم ببینید تا بتوانید بیاناتم را لمس کنید.
وی ادامه می‌دهد: صنایع‌دستی خراسان جنوبی بسیار زیبا و زبانزد بوده و قدمتی دیرینه دارند بنابراین برپایی این نمایشگاه‌ها برای جلوگیری از به فراموشی سپردن آن‌ها اقدامی ارزنده است.

نمایشگاه صنایع‌دستی مستمر برگزار شود
با طی کردن پله‌های ورودی سالن شماره یک، وارد نمایشگاه می شوم. جمعیت زیادی در حال رفت‌وآمد هستند. در هر غرفه تعداد زیادی بیننده به چشم می‌خورند که برخی مشغول خرید و بعضی دیگر هم از چگونگی تهیه محصول پیش رو سؤال می‌کنند.
غرفه‌های زیادی کنار هم چیده شده و نمای خاصی را به نمایشگاه بخشیده‌اند. از همه قشر هم حضور دارند. حضور جوانان و نوجوانان پررنگ تر از دیگر اقشار است. به‌خوبی پیداست که صنایع‌دستی علاقه‌مندان جوانی دارد.
به سراغ زن‌وشوهری می روم که درباره سبدبافی با یکدیگر بحث می‌کنند. هر کدامشان سعی دارند به گونه‌ای مجزا احساس خود را از نمایشگاه بیان کنند.
از میزان رضایتشان می‌پرسم. خانم جوان در پاسخگویی نسبت به شوهرش پیشتازی می‌کند و به خبرنگار مهر می‌گوید: نمایشگاه پیش رو در مجموع مانند موزه‌ای صنایع‌دستی است.
فاطمه خرم روز با بیان اینکه انواع صنایع‌دستی در این نمایشگاه یافت می‌شود، افزود: تماشای هنرهایی مانند سبدبافی، گلیم و جاجیم، نشاط زیادی را به من هدیه کرده است.
محمد پردل به وسایلی که در دست دارد اشاره می‌کند و می‌گوید: «تَگیجه» یکی از صنایع‌دستی استان است که توجه زیادی را در نمایشگاه به خود جلب کرده است.
وی ادامه می‌دهد: باید این نمایشگاه‌ها به‌طور مستمر باشد تا هم تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند و هم مردم نیز از تولیدات سنتی و بومی بهره ببریم.

احیای قدمت پنج‌هزارساله استان در نمایشگاه صنایع‌دستی
محمد تیموری به‌عنوان آخرین مخاطب خبرنگار مهر می‌گوید: صنایع‌دستی خراسان جنوبی قدمتی پنج‌هزارساله دارد.
از مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط خواستارم مسابقات و برنامه‌هایی مردم محور در راستای احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده برگزار کنند وی با بیان اینکه برخی از رشته‌های صنایع‌دستی در اذهان مردم به فراموشی سپرده شده است، می‌افزاید: این نمایشگاه بستری مناسب برای احیای قدمت کهن استان است.
تیموری با بیان اینکه خوشبختانه این نمایشگاه با استقبال زیادی رو به رو است، می‌افزاید: همچنین وجود نمایشگاه‌ها به فروش محصول تولیدکنندگان کمک شایسته‌ای می‌کند.
وی با بیان اینکه صنایع‌دستی فرهنگ اجدادی و سنتی سرزمین ما است، می‌گوید: باید در معرفی این صنایع به عموم مردم و همچنین دیگر استان‌ها تلاش کنیم.
تیموری ادامه داد: از مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط خواستارم مسابقات و برنامه‌هایی مردم محور در راستای احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده برگزار کنند.

نمایشگاه صنایع‌دستی بازاری موقت برای تولیدکنندگان است
معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: نمایشگاه صنایع‌دستی زمینه ارتباط تولیدکننده با مصرف‌کننده را فراهم می‌کند.
حسین عباس زاده با بیان اینکه نمایشگاه تولیدکنندگان را با نیازهای روز جامعه آشنا می‌کند، افزود: این امر به کیفیت کالای تولیدی آن‌ها می‌افزاید.
وی با اشاره به میزان استقبال مردمی از نمایشگاه صنایع‌دستی بیان کرد: تاکنون محصولات و صنایع‌دستی این نمایشگاه با استقبال گسترده مردمی رو به رو بوده است.
عباس زاده از ارزیابی هنرمندان شرکت‌کننده در نمایشگاه خبر داد و افزود: هر هنرمند با شرکت در نمایشگاه تجارب جدیدی را کسب می‌کند.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی در بیرجند بیان کرد: ایجاد بازار سازی موقت برای فروش محصولات صنایع‌دستی از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه است.
معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: در این نمایشگاه ۱۰۵ غرفه از هنرمندان سراسر استان برپا شده است.
بنا به گفته وی نمایشگاه صنایع‌دستی خراسان جنوبی از ۱۹ آذرماه جاری آغازشده و تا پایان ۲۳ آذرماه جاری به روی علاقه‌مندان بازخواهد بود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید ۶۱ هزار متر فرش در راز وجرگلان

فرماندار رازوجرگلان گفت: سالانه حدود ۶۱ هزار مترمربع فرش دستباف در شهرستان رازوجرگلان تولید می‌شود.
احمد ریواده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شهرستان رازوجرگلان دارای ظرفیت و پتانسیل‌های بسیاری درزمینهٔ تولید فرش است، اظهار کرد: در ۳۲ روستای این منطقه، زندگی و اقتصاد بیش از ۱۰ هزار خانوار با تولید فرش و صنایع‌دستی گره‌خورده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از پنج هزار نفر در این شهرستان در حوزه تولید فرش، قالی، قالیچه و غیره فعالیت می‌کنند.

تولید ۶۱ هزار متر فرش در راز وجرگلان

فرماندار رازوجرگلان بابیان اینکه از این تعداد بافنده دو هزار و ۷۵۰ نفر دارای کارت بافندگی هستند، تصریح کرد: این بافندگان در سال حدود ۶۱ هزار مترمربع فرش در ۱۵ کارگاه فعال، تولید می‌کنند.
وی بابیان اینکه یکی از مشکلات بافندگان در حوزه فرش که نیاز به حمایت دارد بحث بیمه این افراد است که در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد این افراد دارای بیمه هستند، اظهار کرد: از تعداد دو هزار و ۷۵۰ نفر دارای کارت بافندگی در شهرستان فقط ۲۰۰ نفر بیمه هستند.
ریواده تصریح کرد: بیشتر زنان روستاهای شهرستان رازوجرگلان با تولید فرش و دیگر صنایع‌دستی آشنا هستند و تعداد بسیاری از این افراد در خانه‌های خود دار قالی دارند.
فرماندار رازوجرگلان بیان کرد: هم‌اکنون ۳۰۰ بافنده در ۳۱۵ کارگاه در این شهرستان به‌صورت مستمر در منازل با دار قالی خانگی درزمینهٔ تولید فرش فعال هستند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش خراسان جنوبی گرفتار گره مشکلات

تولیدکنندگان فرش در خراسان جنوبی با وجود مشکلات فراوان تولیدات خود را به نحو احسن انجام می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، فرش دستباف یکی از صنایع دستی مهم خراسان جنوبی بوده که شهرت جهانی دارد؛ به گونه‌ای که فرش‌های بافت خراسان جنوبی از مشهورترین فرش‌های ایران بوده و قدمت 600 ساله دارد.
با توجه به خشکسالی‌های 18 ساله در خراسان جنوبی رقبت افراد به ویژه روستائیان استان به بافت فرش بسیار بیشتر شده و فرش‌بافی به یکی از زمینه‌های مهم اشتغالزایی تبدیل شده است.

فرش خراسان جنوبی گرفتار گره مشکلات

بافت قالی در اکثر روستاها و شهرستان‌های خراسان جنوبی رواج دارد و بیش ‌از 80 درصد ساکنان روستاها به این حرفه مشغول هستند.
در حال حاضر حدود 50 هزار نفر به امر بافندگی فرش در خراسان جنوبی به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی اشتغال دارند.
از مناطق مهم بافت قالی در استان می‌توان به مود، درخش، گسک، چاج، آسیابان، تقاب، نوکند، سربیشه، القار، خوسف، باغستان، کوشکک، خسروآباد، نهارجان، شاخنات، فورخاص، دره عباس، رجنوک، سرچاه و فضل‌آباد اشاره کرد که فرش‌های برخی از این مناطق به دلیل کیفیت عالی شهرت جهانی یافته است.
با وجود کیفیت مرغوب فرش دستباف خراسان جنوبی و اهمیت این صنعت در استان متأسفانه کمتر به آن توجه شده و مشکلاتی متوجه بافندگان فرش قرار دارد.
یکی از دغدغه‌ها و مشکلات اصلی فرش بافان استان بحث بیمه آنها است.
نبود بازار مناسب برای فرش‌های تولید شده در استان از دیگر مشکلات پیش‌روی بافندگان فرش بوده که این امر در کیفیت فرش تولیدی و رغبت بافندگان تاثیرگذار بوده است.
رئیس اتحادیه فرش خراسان جنوبی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بیرجند اظهار داشت: فرش خراسان جنوبی دارای کیفیت بسیار خوب بوده که بیشتر آن به کشورهای اروپایی صادر می‌شود.
محمدحسن کامیابی‌مسک با بیان اینکه فرش خراسان جنوبی از شناخته‌ترین برندهای فرش در بازارهای جهانی است، تصریح کرد: برند فرش مود، درح و قهستان با مشخصات خاصی در بازار جهانی شناخته شده‌اند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در خراسان جنوبی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی از برپایی نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در استان همزمان با ۱۹ آذر ماه در بیرجند خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، حسن رمضانی صبح سه شنبه در نشست خبری اظهارکرد: تلاشی که در عرصه صنایع ایجاد شده فراگیر است و نتایج فراوان و گوناگون دارد.
وی عنوان کرد: در حال حاضر توجه به صنایع دستی تنها دغدغه میراث فرهنگی و صنایع دستی نیست بلکه با توجه به ظرفیت های این بخش برای رونق اشتغال دستگاه های متعددی ورود پیدا کرده اند.

نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در خراسان جنوبی

وی بیان کرد: فنی و حرفه ای در زمینه آموزش های صنایع دستی و کمیته امداد با توان مناسب در زمینه ایجاد اشتغال در صنایع دستی گام برداشته اند.
وی با بیان اینکه برای طبقات مختلف توجه به اموزش های صنایع دستی وجود دارد، تصریح کرد: در این راستا تفاهم نامه همکاری با سازمان زندانها و امور بانوان در حوزه اشتغال داشته ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به رشد استان در حوزه فروش صنایع دستی استان عنوان کرد: اگر این استان در جایگاهی که در عرصه گردشگری دارد بسنجیم نمره قابل قبولی به میزان فروش صنایع دستی استان می دهیم.
رمضانی با اینکه هم اکنون شرکت های معتبر کشوری در زمینه خرید منسوجات استان ورود کرده اند، تصریح کرد: در حوزه معرفی صنایع دستی استان نگاه ویژه شده است.
وی عنوان کرد: علی رغم اینکه گمرک تخصصی صنایع دستی در استان وجود ندارد تا میزان صادرات استان ثبت شود در زمینه صادرات صنایع دستی شرایط به نسبت سنوات گذشته خیلی خوب بوده ایم.

صادرات ۴۰۰ هزار دلاری صنایع دستی خراسان جنوبی
وی با بیان اینکه صنایع دستی عمدتا به صورت چمدانی از استان خارج می شود، بیان داشت: بنا بر گزارشاتی که از گمرکات استان های همجوار داریم حدود ۴۰۰ هزار دلار صادرات صنایع دستی در سال گذشته داشته ایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی عنوان کرد: در زمینه فروش بازارچه ها ۲۷۰ میلیون تومان در سال ۹۳ فروش داشته ایم که در نوروز امسال این رقم به ۴۷۰ میلیون تومان رسیده که جهش بزرگی است.
رمضانی با اشاره به پیگیری های انجام شده در حوزه ایجاد بازار فروش صنایع دستی افزود: با توجه به حجم بازار سوغات مشهد بازارچه ای به صورت رایگان از سوی آستان قدس رضوی در اختیار بخش صنایع دستی استان قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه اتحادیه صنایع دستی استان کار عرضه تولیدات استان را در این بازاچه برعهده خواهد داشت، گفت: امیدواریم تا پایان سال این بازارچه در اختیار استان قرار گیرد و فعالیت را آغاز کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ادامه داد: تولیدات ۱۰ رشته اولویت دار استان از جمله جاجیم، گلیم و سفره آردی و حوله و ... در این بازارچه عرضه خواهم شد.
وی از برپایی نمایشگاه منطقه ای صنایع دستی در استان همزمان با ۱۹ آذر ماه در راستای معرفی تولیدات صنایع دستی خبر داد و گفت: این نمایشگاه با ۱۰۵ غرفه از استان های خراسان شمالی، خراسان رضوی، سیستان بلوچستان و کرمان و خراسان جنوبی برگزار می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی تصریح کرد: این نمایشگاه ۱۹ تا ۲۳ آذر در محل نمایشگاه های بین المللی بیرجند برپا خواهد شد.
رمضانی با بیان اینکه به هر استان دو غرفه رایگان در این نمایشگاه واگذار شده و مابقی غرفه ها نیز با حداقل هزینه در اختیار شرکت کنندگان قرار گرفته است، عنوان کرد: در زمان برپایی دوره های آموزشی برای هنرمندان با همکاری دانشگاه ها برگزار می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

راه اندازی کارگاه فرش در بیرجند

کارگاه فرش و صنایع دستی در بافت فرسوده بیرجند با پیشنهاد نماینده اتاق بازرگانی شهرستان و موافقت معاون وزیر راه و شهرسازی راه اندازی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ای پیش از ظهر دوشنبه با حضور مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران، جمعی از مسئولان استانی و نماینده بخش خصوصی اتاق بازرگانی بیرجند پیرامون راهکارهای مشارکتی مردم در بازسازی بافت های فرسوده شهرستان بیرجند برگزار شد.

راه اندازی کارگاه فرش در بیرجند

رئیس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی، آب و منابع طبیعی اتاق بازرگانی بیرجند خواستار واگذاری زمینی در بافت فرسوده خیابان ۱۷ شهریور بیرجند برای ایجاد کارگاه فرش و صنایع دستی شد.
سیدحسین خیریه بیان کرد: این امر بر رونق بافت فرسوده می افزاید و انگیزه ساکنان هم برای مشارکت در این کارگاه برانگیخته می شود.
مدیر عامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در این جلسه از راه اندازی کارگاه فرش و صنایع دستی در بافت فرسوده بیرجند استقبال کرد و گفت: این امر باعث احیای صنعت می شود.
محمد سعید ایزدی افزود: همچنین کارآفرینی، اشتغال و سرزندگی در بافت فرسوده نیز به وجود می آید.
وی ادامه داد: بهتر است کارگاه فرش و صنایع دستی در خانه های تاریخی و قدیمی بافت فرسوده راه اندزی شود.
ایزدی با بیان اینکه راه اندازی این کارگاه به عنوان کانون احیای صنعت و ایجاد اشتغال امری بی نظیر است، گفت: همچنین باید نهاد تسهیل گر برای خواسته ها و مشکلات ساکنان بافت فرسوده ایجاد شود.
احداث زمین فوتبال ساحلی در بافت فرسوده ۱۷ شهریور یکی دیگر از بحث های ارائه شده در این جلسه بود که شهرداری بیرجند قول همکاری برای احداث آن را داد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش های نفیس جدید در موزه آستان قدس

دو فرش نفیس جدید همزمان با دهه وقف در موزه فرش آستان قدس رضوی به نمایش درآمده است.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اداره گنجینه‌ های معاونت امور موزه‌ های آستان قدس رضوی گفت: قالیچه "افشان نمایش دو فرش نفیس جدید در موزه فرش آستان قدس رضویترنج‌ دار" و قالی "ترنج‌ دار بته‌ ای"، دو اثر نفیس اهدایی به بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع)، در موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی، به نمایش درآمده است.
جواد درسویی افزود: قالیچه نفیس افشان ترنج‌ دار در دوره قاجار در تهران بافته شده که جنس تار و پرز آن از ابریشم و پود آن از پنبه است و سیدحسین عراقچی به مجموعه آستان قدس رضوی اهداء کرده است.

فرش های جدید در موزه فرش آستان قدس

او افزود: قالی بی‌ بدیل ترنج‌ دار بته‌ ای هم در نیمه دوم قرن 14 شمسی در تبریز بافته شده که جنس تار، پود و پرز آن از ابریشم است و احد عظیم‌ زاده به این آستان ملکوتی اهداء کرده است.
رئیس اداره گنجینه‌ های معاونت امور موزه‌های آستان قدس رضوی گفت: این دو فرش فاخر با همکاری موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی و اداره پژوهش و معرفی آثار معاونت امور موزه‌ های سازمان کتابخانه‌ ها، موزه‌ ها و مرکز اسناد این آستان مقدس برای دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی به نمایش در آمده است.
درسویی از موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی، به عنوان یکی از بزرگترین موزه‌ های تخصصی فرش جهان نام برد و گفت: در این موزه در زیربنایی به مساحت 6 هزار و 647 مترمربع 102 تخته فرش شامل قالی، قالیچه‌ و تابلو فرش با قدمت دوره صفویه تا معاصر در معرض دید علاقه‌مندان گذاشته شده که بسیاری از آن‌ ها علاوه بر ارزش تاریخی و هنری، دارای ارزش‌ های کاربردی بوده است.
او افزود: این آثار ارزشمند طی دوره‌ های مختلف تاریخی توسط شیفتگان و ارادتمندان حضرت رضا(ع) وقف یا اهداء و یا برای استفاده در حرم مطهر و بیوتات خریداری شده است.
موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی، در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 تا 12 و 30، پنج‌ شنبه‌ ها از ساعت 8 تا 11:30 و جمعه‌‌ ها و ایام تعطیل از ساعت 8 تا 12، در صحن کوثر حرم مطهر رضوی، در مجاورت موزه مرکزی آستان قدس رضوی، پذیرای زائران و مجاوران اهل فرهنگ و هنر است.
امروز 12 آذر ششمین روز از دهه وقف است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

گلیم های پر حرف بانوی کر و لال

مردمان کویرنشین خراسان جنوبی مردمانی سخت کوش هستند که برای تأمین مخارج خانواده از هیچ کوششی دریغ نمی‌کنند و برخی از آنها با وجود داشتن مشکلات جسمی باز هم نمونه کاملی برای اجرای اقتصاد مقاومتی هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در یکی از نمایشگاه‌های تولیدات بانوان خراسان جنوبی گلیم زیبایی نظرم را به خود جلب کرد وقتی از بافنده این گلیم جویا شدم فهمیدم او در روستا زندگی می‌کند و زندگیش را با همین گلیم‌بافی اداره می‌کند. برای اینکه از نزدیک با زندگی این بانوی هنرمند آشنا شویم به روستای نازی‌آباد سربیشه می‌رویم.
از اهلی روستا پرسان پرسان سراغ خانه فاطمه خانم بافنده گلیم را گرفتیم زنگ خانه را زدیم درب باز بود هر چه زنگ زدیم کسی جلوی درب نیامد داخل خانه رفتیم در گوشه‌ای از اتاق بانویی روی زمین نشسته و مشغول بافت گلیم بود، به او سلام کردیم و او در جوابمان تنها لبخند زد. دوباره بلندتر سلام کردیم باز هم لبخند زد و با اشاره گفت بنشینیم در این هنگام دختری وارد اتاق شد و به ما خوشامد گفت.
آری این بانوی بافنده کر و لال است. او سرپرست یک خانواده‌ چهار نفره است، مادری که از نعمت شنیدن و سخن گفتن محروم است اما دلش به وسعت دریاست، پسری معلول ذهنی دارد و دختری که فرزند 6 ساله‌اش را تربیت می‌کند.

گلیم های پر حرف بانوی کر و لال

بانوی کر و لالی برای خرج زندگیش گلیم می‌بافد

سالهاست که گوش او بر دنیای پر از همهمه و آشوب بسته است و زبانش توانایی سخن گفتن ندارد. او مادری است که سختی‌های زیادی در زندگی کشیده اما سختی‌های زمانه او را نا امید نکرده است.
فاطمه حسینی همان بانوی کر و لالی است که برای خرج زندگیش گلیم می‌بافد. او سالهاست که با این هنر دست و پنجه نرم می‌کند اما این روزها چشمانش به خوبی او را در بافتن گلیم یاری نمی‌کند. این مادر فداکار اینک 60 سال از بهار زندگیش گذشته و مخارج زندگیش فقط از راه بافتن گلیم تأمین می‌شود.
دخترش در ادامه چند کلامی از سختی‌های روزگار درد دل می ‌کند و می‌گوید: مادرم مهربان است با وجود تمام سختی‌هایی که داریم اما هیچوقت در زندگی ناامید نبوده است. شب و روز تلاش می‌کند اما این روزها هنر دست مادرم را با قیمت پایین می‌خرند. گلیمی که دو ماه زمان می‌برد تا به پایان برسد با وجود هزینه مواد اولیه تنها 250 هزار تومان از او می‌خرند.
مادرم برای بافت گلیم نقشه ندارد، همه این نقش‌ها را از ذهن خودش می‌بافد، من هم بلد نیستم و تنها ساده می‌بافم.
آری خانم حسینی سالهاست که هم مادر و هم پدر خانواده است، این بانوی سختکوش گلیم زندگیش را با بافت گلیم از آب می‌کشد تا دست نیاز پیش دیگران دراز نکند و با عزت و آبرو شکم خود و فرزندانش را سیر کند.
آری این بانوی هنرمند برای کسب یک لقمه نان حلال با وجود کر و لال بودن سختی زندگی را به جان می‌خرد و نمونه و الگوی بارزی برای اقتصاد مقاومتی است که متأسفانه مسئولان به آن بی‌توجه‌اند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ظرفیت بالای خراسان شمالی در صادرات فرش

معاون هماهنگی و امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان شمالی گفت: قابلیت این استان در حوزه فرش و صنایع دستی برای صادرات بسیار بالا است و قابلیت عرضه جهانی دارد.

ظرفیت بالای خراسان شمالی در صادرات فرش

به گزارش ایرنا محمود دلپسند در دیدار سرکنسول ترکیه در مشهد در دیدار با استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: فرش ابریشم دوروی ترکمن و فرش کردی این استان به ثبت ملی و بین المللی رسیده و از نظر کیفیت بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه فرش این استان امکان حضور در بازارهای جهانی دارد گفت: هم اکنون می طلبد که این صنعت به دانش نیز وصل شود و برای صادرات آن بازاریابی شود.
وی اظهار کرد: فرش تولیدی این استان این ظرفیت را دارد که با سلیقه مشتری بافته و به سفارش آنان بسته بندی شود.
وی از دیگر قابلیت های این استان در حوزه صادرات را محصولات باغی، خشکبار و سایر عنوان کرد.
رییس اتاق بازرگانی، کشاورزی، صنایع و معادن خراسان شمالی نیز در این نشست با بیان اینکه این استان به بیش از 22 کشور دنیا صادرات دارد گفت: کشور ترکیه چهارمین مقصد صادرات کالاهای تولیدی این استان است.
وی با بیان اینکه خراسان شمالی دارای ظرفیت و پتانسیل بالایی در حوزه های محصولات کشاورزی، صنعت، صنایع دستی است افزود: همچنین از نظر گردشگری نیز به دلیل داشتن امکان تاریخی، تفریحی و مناطق سرسبز و بکر نیز ظرفیت بسیار بالایی دارد.
وی از سرمایه گذران ترک خواست تا در این استان در زمینه های مختلف سرمایه گذاری داشته باشند و افزود: روابط تجاری این استان با ترکیه خوب است اما باید تلاش کنیم تا از ظرفیت ها بیشتر استفاده کنیم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب