همایش گره طلایی استاد رشتی‌زاده در قم

سومین همایش گره طلایی استاد رشتی‌زاده با هدف تجلیل از فعالا عرصه فرش و قالیبافی با حضور فعالان این عرصه و مسئولان در قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، سومین همایش گره طلایی استاد رشتی زاده ظهر سه‌شنبه با حضور سید مهدی صادقی استاندار قم، حمید کارگر رئیس مرکز ملی فرش ایران، احمد ذاکری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، امیر طیبی‌نژاد مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم و برخی دیگر از مسئولان استان و اساتید و فعالان عرصه فرش دستبافت قم و ایران در قم برگزار شد.

همایش گره طلایی استاد رشتی‌زاده در قم

در این مراسم که در سالن همایش شهرداری قم برگزار شد، از فعالان هنر و صنعت فرش قم تقدیر به عمل آمد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در این مراسم طی سخنانی گفت: خوشبختانه فعالان عرصه فرش در پیشبرد کارهای خود به خوبی عمل می‌کنند.
حمید کارگر بر لزوم کاهش تصدی دولت تأکید و بیان داشت: اگر بخواهیم در بسیاری از امور کارها پیش برود باید تصدی دولت کاهش پیدا کند زیرا تجربه نشان داده برخی موارد بروکراسی‌ها نه تنها پیش برنده نیستند بلکه بازدارنده هستند.
وی در ادامه ضمن اشاره به سفر خود به هند گفت: در بخش صادرات و فعالیت‌های مربوط به فرش در این کشور عملا دولت هیچ کاره است و تمامی امور توسط دست اندرکاران این حرفه صورت می‌گیرد که البته به نظر می‌رسد که موفق هم عمل کرده‌اند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با تأکید بر اصالت و پیشینه این هنر در کشور ابراز کرد: کشورهایی مانند پاکستان و هند به دلیل عدم اصالت در این هنر صنعت هر نقش و طرحی را بافته و روانه بازار می‌کنند اما ایرانی‌ها به دلیل اصالتی که در هنر دارند همیشه با کمی تأمل در نقش‌ها و رنگ‌ها بهترین کیفیت را که نشان دهنده اصالت ایرانی بودن است روانه بازار می‌کنند.
وی همچنین افزود: همین اصالت و پیشینه باعث شده تا فرش‌های ایران امروز در موزه‌های مختلف جهان نگهداری شوند و صادرکنندگان ایران هم توزیع سنتی قدرتمندی در کشورهای مختلف دارد.
یادآور می‌شود در این همایش محمد حسین نوری به عنوان روفوکار نمونه، ابراهیم صمدی به عنوان پیشکسوت برتر، غلامعلی موحد به عنوان طراح و نقاش برتر، رضا محمد بیگی به عنوان صادرکننده برتر، احمد فهمیده نظرلو به عنوان بافنده برتر و برادران جعفرنژاد به عنوان تولید کننده برتر انتخاب شدند و همچنین تندیس ویژه داوران به فیض الله صفرزاده حقیقی رسید و عبدالرحیم فروتن هم جایزه گره طلایی ویژه را دریافت کرد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

کاهش تعداد قالیبافان بیمه شده در قم

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: تعداد قالیبافان بیمه شده در قم از ۱۲ هزار نفر به هفت هزار نفر رسیده که این مشکل بزرگی برای بافندگان فرش است و باید فکری شود.
به گزارش خبرنگار مهر، احمد ذاکری در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم که ظهر دوشنبه با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در فرهنگسرای جوان قم برگزار شد، اظهار داشت: یکی از بندهای مهم اقتصاد مقاومتی بهره‌وری است که در این جهت فرش دستباف می‌تواند مؤثر باشد و این نیاز دارد اعتبارات خاصی به عرصه فرش دستباف اختصاص داده شود.

کاهش تعداد قالیبافان بیمه شده در قم

وی بیان داشت: تحریم باعث کاهش صادرات ما به بسیاری از کشورهای اروپایی شد و رونق یافتن نمایشگاه دائمی فرش دستباف می‌تواند در بهبود این موضوع کمک کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم ابراز کرد: پاکستان فرش ما را به نام خودش به کشورهای اروپایی صادر می‌کند و در این باره لازم است ما فرش ایران را شناسنامه دار کنیم.
ذاکری تصریح کرد: رفع مشکل رکود صادرات فرش دستباف، ارائه تسهیلات به فعالان این عرصه و رفع مشکل نقدینگی، عمل به ماده ۲۷ و اتمام نمایشگاه دائمی فرش دستباف مواردی هستند که باید به آنها رسیدگی شود.
وی افزود: بیمه قالیبافان از ۱۲ هزار نفر به هفت هزار نفر به جای افزایش، کاهش یافته است و این مشکل بزرگی برای قالیبافان است و باید فکری شود.

۲۰ درصد صادرات فرش دستباف کشور از قم است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: برای ۲۷ هزار نفر در قم کارت تولید فرش صادر شده که اگر افراد را در این عرصه مستقیم و غیرمستقیم محاسبه کنیم این میزان به ۴۰ هزار می‌رسد.
ذاکری بیان کرد: آمار صادرات فرش دستباف به نام قم کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار نیست زیرا ۲۰ درصد صادرات فرش دستباف کشور از قم می‌باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات ۲۳ میلیون دلار فرش دستباف از قم

استاندار قم از صادرات ۲۳ میلیون دلار فرش دستباف از قم طی ۷ ماه امسال خبر داد و گفت: اگر آمار واقعی لحاظ شود سهم قم در صادرات فرش دستباف بیش از آمار ارائه شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی صادقی در مراسم افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم که ظهر ئوشنبه با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در فرهنگسرای جوان قم برگزار شد، اظهار داشت: تقویت زیرساخت‌های فرش دستباف قم می‌تواند نقش مؤثری در اقتصاد مقاومتی داشته باشد و این فقط وظیفه دولت نیست.
وی بیان داشت: امید است با نگاه کارشناسانه‌ای که به فرش دستباف قم وجود دارد در آینده بتوانیم شاهد جایگاه واقعی فرش دستباف باشیم و در این باره همچنین تعاملات با انجمن‌ها و اتحادیه‌ها و فعالان این عرصه می‌تواند در جهت هم افزایی مؤثر باشد.

صادرات  ۲۳ میلیون دلار فرش دستباف از قم

استاندار قم تصریح کرد: کل آمار صادرات فرش دستباف کشور طی سال گذشته ۲۹۰ میلیون دلار بوده که سهم قم ۴۴۴ هزار دلار عنوان شده است در حالی که طی هفت ماهه سال جاری ۲۳ میلیون دلار فرش دستباف از قم صادر شده که جهش خوبی را نشان می‌دهد.
وی در این باره ادامه داد: اگر آمار واقعی لحاظ شود سهم قم بیش از این مقدار است زیرا برخی صادرات فرش دستباف قم از گمرک تهران صورت گرفته است.

اتمام سریع پروژه نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم با اعمال ماده ۲۷ میسر است
صادقی بیان کرد: در خصوص نمایشگاه دائمی فرش دستباف قم نظرهای متفاوتی وجود دارد که به نظر من برای این که احداث نمایشگاه زودتر به انجام برسد نباید منتظر تأمین منابع دولتی باشیم و باید ماده ۲۷ اعمال کنیم.
وی عنوان کرد: با توجه به رقبایمان در سراسر دنیا درخصوص احیای بازارهای گذشته فرش دستباف باید تلاش بیشتری کنیم و در این باره برپایی نمایشگاه دائمی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه فرش دستباف قم افتتاح شد

سیزدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم با مشارکت ۱۵۰ شرکت و با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه سیزدمین نمایشگاه فرش دستباف قم ظهر دوشنبه با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران، تعدادی تجار خارجی و رئیس دفتر دکتر لاریجانی در قم و مسئولان استانی در فرهنگسرای جوان قم برگزار شد.
در این مراسم از آقا گل مهدی، پیشکسوت عرصه صنعت فرش دستباف قم به پاس ۶۰ سال فعالیت در این عرصه با اهدای لوح تجلیل و قدردانی شد.

نمایشگاه فرش دستباف قم افتتاح شد

در این مراسم رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم طی سخنانی به مشکلات این بخش پرداخت و اظهار داشت: استان قم در عرصه فرش دستباف عمر طولانی دارد اما متأسفانه این حرفه با مشکل رقابت در تولید مواجه شده که دلایل آن عدم تبلیغات و بازاریابی‏ و سیاست‌های نادرست بوده است.
رضا بلندیان ادامه داد: تولیدکنندگان نیز مشکلات زیادی دارند که از جمله آن کمبود نقدینگی است و باید در این باره فکری شود.

پیشرفت ۸۰ درصدی نمایشگاه فرش دستباف قم
وی ابراز کرد: نمایشگاه دائمی فرش دستباف نیز با هزینه‌هایی در حال احداث است و تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.

مشارکت ۱۵۰ شرکت در نمایشگاه فرش دستباف

رئیس اتحادیه بافندگان، تولید و فروش فرش دستباف استان قم افزود: سیزدهمین نمایشگاه فرش دستباف با شرکت ۱۵۰ نفر در محل نمایشگاه‌های دائمی استان قم برپا می‌شود که از این تعداد ۷۵ شرکت در داخل سالن نمایشگاه و ۷۵ شرکت در برون سالن نمایشگاه حضور دارند.
وی عنوان کرد: علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه از امروز می‌توانند از ساعت ۱۵ تا ۲۱ به محل دائمی نمایشگاه‌های استان قم مراجعه کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

همایش گره طلایی در قم برگزار می‌شود

دبیر گروه تیمچه فرش قم گفت: همایش گره طلایی با هدف تقدیر از فعالان هنر و صنعت فرش استان ۱۶ آذرماه در قم برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رشتی‌زاده ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: همایش گره طلایی با هدف تقدیر از فعالان هنر و صنعت فرش استان قم و به منظور و زنده نگه داشتن یاد وخاطره و منش استاد رشتی زاده برگزار می‌شود.

همایش گره طلایی در قم برگزار می‌شود

وی گفت: به منظور برگزاری باشکوه و مداوم این همایش به صورت سالانه، کمیته اجرایی از هفته‌ها قبل تشکیل شده که در جلسات مختلف این کمیته، بافنده نمونه، طراح ونقاش برتر، تولید کننده برتر، صادرکننده برتر و پیشکسوت نمونه هنر و صنعت فرش دستباف و نیز از مشاغل وابسته به فرش دستباف به عنوان افراد برگزیده انتخاب شدند.
دبیر گروه تیمچه فرش قم ادامه داد: هرسال در مجموع به ۷ نفر در هفت رسته مختلف که توسط این کمیته انتخاب شوند؛ تندیس گره طلایی و لوح یادبود اهدا می‌شود.
رشتی زاده ادامه داد: نام تندیس گره طلایی از بین نام‌های مختلف پیشنهادی برای این تندیس انتخاب شد، چرا که استاد رشتی زاده اهمیت فوق العاده‌ای را به بافت فرش و نیز بافندگان فرش می‌داد و یک گره در واقع شروع کار بافت و بافندگی است.
این تولید کننده و صادر کننده فرش دستباف قم افزود: طرح این تندیس نیز با ایده کمیته برگزاری و تلاش و همت یکی از مجسمه سازان مطرح کشور اجرایی شد که در حقیقت یک گره زیبا و شماتیک فرش دستباف می‌باشد.
رشتی زاده اظهار داشت: تلاش داریم این همایش هر ساله برگزار و به نوعی در این زمینه فرهنگ سازی شود و امیدواریم در سال‌های آینده این همایش را به صورت ملی و فراستانی برگزار کنیم که البته در همایش‌های سال اول و دوم نیز در بخش طراحی و نقاشی، تندیس ویژه به برگزیدگان اصفهان، کاشان و تبریز اهدا شد.
وی افزود: همایش گره طلایی در طی دو سال اخیر به یاد مرحوم استاد رشتی زاده اولین فردی که بافت فرش دست باف ابریشم را به صورت استادکاری در قم آغاز کرد، برگزار شد و سومین همایش گره طلایی با حضور مسئولین کشوری و استانی در روز سه‌شنبه ۱۶ آذرماه در سالن همایش‌های شهرداری قم برگزار می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

موزه ای از جنس فرش در خانه‌ای قدیمی

موزه این هفته از خانه ای قدیمی در شهری می گوید که صنعت فرش بافی به شیوه دستی را نشانتان می‌دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که به شهری وارد می‌شویم و به دنبال مکان‌های دیدنی آن می‌گردیم، با کسب اطلاعات از مردمان بومی آن منطقه و یا دوستانی که به این شهر سفر کرده‌اند، بخش‌های جذاب شهر را شناسایی می‌کنیم و با لذت تمام تک تک آنها را از نزدیک می بینیم.
شاید خیلی از شما به این فکر نکنید که موزه هر شهر، هم یکی از ارکان مهم آن مرز و بوم است. زیرا که با بازدید از موزه می‌توانید پی به تاریخچه آن شهر ببرید و اطلاعات زیادی کسب کنید.
این‌بار سری به شهر اردکان یزد زده‌ایم تا با موزه ای که در آن قرار دارد، بیشتر آشنا شویم.

موزه ای از جنس فرش در خانه‌ای قدیمی

موزه فرش اردکان در سال ۱۳۸۸توسط استاد پور شاه محمدی استاد کار و بافنده نقوش اصیل فرش در اردکان ایجاد شد و با کمک میراث فرهنگی خانه افضلی کاملا مرمت گردید و در اختیار این موزه قرار گرفت.
هنر - صنعت فرش‌بافی یکی از هنرهای مردمان سخت‌کوش نگین کویر ایران اردکان است. این موزه با توجه به نیاز مبرم برای شناسایی، مستندنگاری، معرفی و ارزنده‌سازی فرش و بافندگی ایجاد شد و امروزه یکی از مقاصد گردشگری داخلی و خارجی است.
بخش‌های مختلف چرخه صنعت قالی بافی در این موزه به نمایش گذاشته شده است که از روند ایجاد دار قالی، هنر صنعت رنگرزی، پنبه‌پاک‌کنی توسط زنان و مردان سختکوش اردکانی بافته شده است.
زمانی که به این خانه قدیمی پا می گذارید، حس می کنید که همه مشغول بافتن فرش و تهیه نخ ‌های رنگی هستند. زن هایی که پای دار قالی موهایشان را سپید کرده اند و چشمانشان برای تمام شدن بافت قالیچه برق می‌زند.
پس فرصت را غنیمت بشمارید و به این خانه قدیمی پرشور و حال بروید تا صنعت قدیمی فرش بافی را از نزدیک مشاهده کنید.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

شناسنامه فرش قم رونمایی می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم از رونمایی شناسنامه فرش قم برای نخستین بار در کشور در آذرماه امسال خبر داد.

شناسنامه فرش قم رونمایی می شود

امیر طیبی نژاد ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که در تالار امام جواد (ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه استان قم دارای 7 شهرک و 4 ناحیه صنعتی است اظهار داشت: شهرک قنوات شهرک تخصصی چوب، شهرک شهاب شهرک تخصصی چاپ و نشر، شهرک الغدیر یک شهرک عام است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم افزود: به دلیل استقبال صنعتگران و تولیدکنندگان برای فعالیت در شهرک‌های صنعتی تخصصی در حال حاضر زمین برای واگذاری در دو شهر وجود ندارد و ظرفیت کامل شده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 1234 طرح صنعتی برای انجام در شهرک‌های صنعتی بررسی شده است، تصریح کرد: تاکنون 64 در صد از واحدهای صنعتی فعالیت مستمر و 4 درصد واحدهای صنعتی غیرفعال هستند.
طیبی نژاد علت اصلی تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی استان را کمبود نقدینگی در 139 واحد و اختلاف شرکا در 15 واحد عنوان کرد و گفت: ایجاد خوشه‌های توسعه کسب و کار یکی از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود فعالیت واحدهای صنعتی بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان قم تصریح کرد: شناسنامه فرش برای اولین با در کشور ایجاد کردیم که در 16 آذرماه رونمایی خواهد شد
وی پیشنهاد با تاکید بر اینکه بالا رفتن آمار بیکاری بعد از انقلاب بی سابقه بوده است خاطرنشان کرد: می‌توان با حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی فعال شرایط ایجاد اشتغال پایدار را فراهم کنیم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم

قم - رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم بر لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم برای توسعه اشتغال‌زایی تأکید کرد.

لزوم حمایت دولت از صنعت فرش قم

به گزارش خبرنگار مهر، حسن آقاجانی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی که ظهر پنج شنبه با حضور زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استانداری قم برگزار شد، با اشاره به اینکه وضعیت اقتصاد و اشتغال مطلوب نیست، اظهار داشت: همین موضوعات موجب آسیب‌های اجتماعی در کشور هم شده است.
وی معتقد است گره اصلی اقتصاد کشور، ارزش تمام شده کالا در کشورمان است که هر روز بالاتر می‌رود و این مسئله اقتصاد را خفه می‌کند.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم با اشاره به بالا رفتن هر روزه هزینه‌های تولید در کشور گفت: طبق مطالعات ما می‌توانیم ۵۸ درصد هزینه تولید را پایین بیاوریم.
وی افزود: پیشنهاد ما این است که دولت بانک‌های خودش را به عنوان محور حمایت از تولید در نظر گرفته و وام‌های به سود ۹ درصد به تولید اختصاص دهد. در انتخاب واحدهای تولیدی هم باید واحدهایی انتخاب شوند که بیشترین مواد اولیه را از داخل کشور تهیه کنند.
آقاجانی با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور جراحی لازم دارد، ابراز داشت: اگر فقط بخواهیم تماشاچی باشیم هیچ مشکلی حل نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه بالا بردن هر ساله حقوق کارگر کار اشتباهی است، گفت: باید به صورت غیر نقدی به کارگران کمک کرد تا هزینه‌ها افزایش نیابد.

دریافت ۲۲ درصد مالیات بر ارزش افزوده


رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم با اشاره به اینکه ارزش افزوده تا ۲۲ درصد از تولید دریافت می‌شود، ادامه داد: در تمام استان‌ها پلیس مالیاتی داریم که سخت‌ترین شرایط را برای تولیدکننده به وجود آورده است.
وی گفت: در تمام دنیا وقتی در قالب یک واحد صنعتی برق بیشتری مصرف می‌شود، جایزه می‌دهند ولی اینجا جریمه می‌گیرند. در واقع جریمه می‌کنند که چرا تولید کرده‌ای.
آقاجانی با اشاره به اینکه خروجی مورد انتظار از جلسات اقتصاد مقاومتی به دست نیامده، افزود: اگر به جایی می‌رسیم که پیشنهاداتی که ارائه می‌شود، اجرایی شود بسیار خوب است چرا که اکنون سیستم خوبی وجود دارد اما خروجی مطلوب گرفته نمی‌شود.
وی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از صنعت فرش قم، گفت: با رونق صنعت فرش در قم می‌شود با ۲.۵ میلیون تومان اشتغال ایجاد کرد در حالی که در دنیا بین ۸۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان برای ایجاد یک شغل سرمایه نیاز هست.
رئیس اتحادیه صادر کنندگان استان قم معتقد است دولت باید وام‌هایی اختصاص دهد تا اشتغال قم توسط قالی بافان که مدتی است فراموش شده‌اند، دوباره ساماندهی شود.

ادامه مطلب