کتاب نماد در فرش‌های شرقی راهی بازار شد

کتاب نماد در فرش‌های شرقی راهی بازار شد

کتاب نماد در فرش‌های شرقی، نگاهی کوتاه بر معانی و ریشه نمادهای بکار رفته در فرش‌های خاورمیانه و چین از سوی انتشارات دانشگاه نجف‌آباد منتشر گردید.


کتاب نماد در فرش‌های شرقی راهی بازار شد

نماد در فرش‌های شرقی نوشته‌ی جان ترین است که از سوی دکتر سید علی مجابی، استادیار دانشکده هنر، معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واخد نجف آباد و مهرناز بزرگی‌زاده، کارشناس ارشد فرش دانشگاه علم و هنر جهاد دانشگاهی یزد(اردکان)، ترجمه و بازنویسی شده است.
این کتاب در 276 صفحه همراه با تصویر در اختیار علاقمندان قرار گرفته است.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بوم در قالیبافی چیست

بوم [bum]

بوم قالی

یک چهارم از طرح قالی که به حاشیه محدود می شود و باید در چهار سوی فرش تکرار شود، در نقشه کشی قالی بوم نامیده می شود. بوم را مانند نقشه حاشیه ها بر روی تابلو چوبین می چسبانند و به هنگام کار در پیش روی بافنده قرار می دهند.


منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 89

ادامه مطلب

طرح قالی کف ساده

کف ساده[kafsade]

طرح قالی کف ساده

طرحی که در آن بخشی از زمینه فرش که در فاصله نگاره های مرکزی و لچکها دیده می شود ساده و بی نقش و نگار باشد. طرح فرشهای کف ساده ممکن است براساس نگاره های اسلیمی، لچک و ترنج و بته تهیه شده باشد که به این گونه طرحها ، کف ساده اسلیمی، کف ساده لچک ترنج و کف ساده بته دار می گویند. در این گونه طرحها بر خلاف زمینه ساده ، حاشیه پر نقش و نگار است.



منبع:فرشنامه ایران،دکتر حسن آذرپاد،فضل الله حشمتی رضوی،تهران1383،صفحه 81

ادامه مطلب

طرح پایش بیمه‌شدگان قالیبافی خراسان شمالی در دستور کار است

طرح پایش بیمه‌شدگان قالیبافی خراسان شمالی در دستور کار است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: به‌منظور حل مشکل بیمه قالی‌بافان فعال استان، برنامه پایش بیمه‌شدگان قالیبافی در دستور کار است.


طرح پایش بیمه‌شدگان قالیبافی خراسان شمالی در دستور کار است


یحیی نیکدل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات بیمه‌ای قالی‌بافان خراسان شمالی و کاهش بیمه‌شدگان این حوزه اظهار کرد: در حال حاضر چهار هزار و ۱۷۶ قالیباف از خدمات بیمه‌ای در استان استفاده می‌کنند.

نیکدل با اشاره به فعالیت ۲۴ هزار و ۴۱۶ قالیباف استان که دارای کارت قالی‌بافی هستند، عنوان کرد: باید شرایطی فراهم شود تا قالی‌بافان بیشتری از خدمات بیمه‌ای بهره‌مند شوند.

وی به صدور ۱۴۲ فقره پروانه کسب بافندگی و ۷۳۸ فقره مجوز مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: استقرار شهرک تخصصی فرش ازجمله امور زیربنایی به‌منظور توجه به این هنر اصیل استان بود که با استقبال فرش‌بافان مواجه نشد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی بابیان اینکه شهرک تخصصی فرش استان با تغییر نام به شهرک کارگاهی که حوزه فرش نیز بخشی از آن است، گفت: قالی‌بافانی که تمایل داشته باشند آمادگی فعال شدن این بخش راداریم.

نیکدل هنر صنعت فرش را یکی از قابلیت‌های بالفعل خراسان شمالی دانست که به سبب بازدهی سریع، می‌تواند به‌منظور اشتغال پایدار به‌خصوص در مناطق روستایی، کمک زیادی به اقتصاد و معیشت خانواده‌ها داشته باشد.

وی نبود صنایع مرتبط بافرش را یکی از معضلات این حوزه برشمرد و اظهار کرد: نبود شرکت‌های فعال بازاریابی برای ساماندهی بازار و فروش فرش نیز یکی دیگر از چالش‌های ما در این حوزه است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

دعوت از خوشه فرش 7 استان برای حضور در نمایشگاه فرش زنجان

دعوت از خوشه فرش 7 استان برای حضور در نمایشگاه فرش زنجان

معاون شرکت شهرک‎های صنعتی استان زنجان گفت: از ذی‎نفعان خوشه فرش هفت استان به منظور حضور در نمایشگاه فرش دستبافت استان دعوت می‎شود.




ایرج احمدی امروز در گفت‎وگو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: همزمان با آذر ماه سال جاری، نمایشگاه فرش دستبافت استان برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه نمایشگاه فرش دستبافت استان زنجان با حضور سایر استان‎ها و تجار مختلف دایر می‏‌شود، تصریح کرد: رایزنی‎های لازم به منظور دعوت از ذی‎نفعان خوشه‎های فرش هفت استان دیگر انجام می‎گیرد.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‎های صنعتی استان زنجان اضافه کرد: استان‎های ایلام، قم، لرستان، خراسان شمالی، کرمانشاه و اردبیل به نمایشگاه فرش دستبافت استان دعوت خواهند شد.

نمایشگاه فرش زنجان

احمدی با اشاره به اینکه ذی‎نفعان خوشه فرش استان زنجان هم در نمایشگاه مذکور شرکت می‎کنند، یادآور شد: این نمایشگاه شامل دو بخش فروش و نمایشگاهی خواهد بود.

وی به برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت استان زنجان با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و خاطر نشان کرد: با رایزنی‎های به عمل آمده غرفه‎های اختصاص یافته به ذی‎نفعان استان، رایگان است.

معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‎های صنعتی استان زنجان حضور هیأت‎های تجاری از سایر استان‎ها و کشورهای مختلف را از مهم‎ترین اهداف برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت در استان اعلام کرد.

احمدی رفع موانع صادرات فرش با برند استان زنجان را یکی از برنامه‎های مهم و آتی بدانست.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید سالانه 180 هزار متر فرش در کردستان

تولید سالانه 180 هزار متر فرش در کردستان

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه سالانه 180 هزار متر فرش در کردستان تولید می‌شود، گفت: سه مجتمع قالیبافی، 21 کارگاه متمرکز، 91 کارگاه غیرمتمرکز و 50 هزار دار قالی در کردستان وجود دارد.


تولید سالانه 180 هزار متر فرش در کردستان

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمد دره‌وزمی عصر امروز در جلسه کارگروه توسعه صادرات استان کردستان که با حضور قائم‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، اظهار کرد: ظرفیت‌های بالایی در بحث تولید فرش‌دستباف در کردستان ریشه‌ای تاریخی دارد.

وی با بیان اینکه در گذشته در هر خانه‌ای یک‌دار قالی برپا بود و بسیاری از بانوان هنرمند این استان در کنار وظایف روزمره در زمینه تولید فرش نیز فعالیت می‌کردند، خاطرنشان کرد: امروز تولید فرش برای بخش عمده‌ای از جامعه ما به عنوان تک درآمد محسوب شده و به عنوان شغل به آن نگاه می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: با توجه به ظرفیت‌های بالای استان در این حوزه توجه تخصصی‌تر به صنعت تولید فرش و تلاش برای افزایش صادرات آن برای کسب درآمد بیشتر از این مهم در دستور کار سازمان قرار گرفت.

به گفته دره‌وزمی، براساس آمار موجود 90 هزار بافنده فرش که حدود 60 هزار نفر از این تعداد در حال حاضر در این زمینه فعال هستند در استان وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: سالانه یک هزار و 600 تن پشم در استان تولید می‌شود اما متأسفانه به دلیل فرآوری نشدن این میزان تولید قالیبافان خامه مورد نیاز خود را از خارج استان تأمین می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه کردستان ظرفیت تولید سالانه 180 هزار متر فرش را دارد، گفت: سه مجتمع قالیبافی، 21 کارگاه متمرکز، 91 کارگاه غیرمتمرکز و 50 هزار دار قالی در کردستان وجود دارد.

دره‌وزمی از تشکیل میز فرش و کمیته‌های ذیل آن در استان خبر داد و افزود: ایجاد زنجیره فرش از تولید تا صادرات و عرضه در بازار مهم‌ترین نیاز در حوزه توسعه این صنعت سودآور است.

وی خواستار فعال‌سازی و تقویت هرچه بیشتر تشکل‌های فرش در استان شد و اظهار داشت: تشکل‌های بخش فرش و اتحادیه به بهترین شیوه دردها و مشکلات را احصا و بهتر می‌دانند علاج این دردها چیست.

رئیس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان اظهار کرد: مشکلات کنونی صنعت فرش به گونه‌ای است که دولت نمی‌تواند این بخش را رها کند، اما، این مشکلات تنها با حمایت دولت رفع خواهد شد و دولت باید از هر ظرفیتی برای این مهم استفاده کند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نگاه دموکرات‌ها به فرش ایران خوب بود/ دولت قالیبافان را دریابد

نگاه دموکرات‌ها به فرش ایران خوب بود/ دولت قالیبافان را دریابد

مدیر عامل اتحادیه کشوری تعاونی‌های فرش دستباف می‌گوید در شش ماهه نخست امسال ۴۲ میلیون دلار به آمریکا صادرات داشتیم، بنابراین به انتخابات آمریکا و تغییر رویکرد سیاست‌گذاری در این کشور خوش‌بین هستم.

نگاه دموکرات‌ها به فرش ایران خوب بود/ دولت قالیبافان را دریابد

به گزارش ایسنا، عبدالله بهرامی با حضور در غرفه ایسنا، در بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها، اظهار کرد: انتخابات آمریکا در اقتصاد ایران تاثیر چندانی ندارد هرچند که می‌تواند در بحث صادرات و فروش نفت موثر باشد.

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از بازارهای جهان از جمله بازار ارز و بورس ایران از انتخابات آمریکا متاثر شده است. البته در دورانی که دموکرات‌ها سرکار بودند بازار فرش دستباف ایران خوب بود و بیشترین ضربه را از جمهوری‌خواهان متحمل شدیم، اما با توجه به صادرات ۴۲ میلیون دلاری ایران به آمریکا در شش ماهه نخست سال به تغییر رویکرد سیاست‌گذاری در ایالات متحده آمریکا خوشبینم و آن را به نفع اقتصاد ایران می‌دانم.

مدیر عامل اتحادیه کشوری تعاونی‌های فرش دستباف در ادامه بزرگ‌ترین مشکل تعاونی‌های فرش دستباف را عدم پوشش بیمه قالیبافان عنوان کرد و گفت: یکی از مسائلی که به لحاظ انگیزشی و جایگاه اجتماعی برای قالیبافان اهمیت دارد، بیمه تامین اجتماعی است متاسفانه دولت دو سال است که بیمه قالیبافان را قطع کرده و افراد جدیدی را هم پوشش نداده است.

بهرامی از بیمه ۴۶۰ هزار نفر از قالیبافان تا پایان سال ۱۳۹۲ خبر داد و اظهار کرد: از سال ۱۳۹۳ به این طرف پوشش بیمه‌ای جدیدی نداشته‌ایم و بیمه حدود ۶۵ هزار بافنده نیز به بهانه‌های مختلف نظیر بافت کم، تغییر کارگاه و تاخیر در پرداخت سهم بیمه قطع شده است.

مدیر عامل اتحادیه کشوری تعاونی‌های فرش دستباف از دولت خواست تا گوشه‌چشمی به قالیبافان و تعاونی‌های فرش دستباف داشته باشند و گفت: بیمه قالیبافان سال ۱۳۸۸ مصوب شد و براساس آن مقرر شد تا هفت درصد سهم بیمه را بافنده و ۲۰ درصد را دولت بپردازد. برهمین اساس از مجلس درخواست کردیم ۱۲۰۰ میلیارد تومان بودجه به این امر اختصاص دهد که بیشتر از ۴۰۰ میلیون تومان آن محقق نشد.

به گفته وی، سازمان تامین اجتماعی با کمبود بودجه و منابع روبه‌رو است و دولت و مجلس هم بودجه بیشتری برای این امر در نظر نگرفته است، در حالی که آتیه و بیمه برای قالیبافان اهمیت بسیار بالایی دارد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

معاون وزیر: بازاریابی بزرگترین مساله صنعت فرش کشور است

معاون وزیر: بازاریابی بزرگترین مساله صنعت فرش کشور است

معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازاریابی را بزرگترین مساله صنعت فرش کشور دانست و گفت: یکی از مولفه های مهم در افزایش سهم بیشتر در بازارهای جهانی فرش، ارتقای کیفیت و تولید بر اساس ذائقه خریدار است.

بازاریابی بزرگترین مساله صنعت فرش کشور است


به گزارش خبرنگار ایرنا مجتبی خسروتاج روز پنجشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان کردستان در سنندج با اشاره به اینکه لازمه این کار شناخت از بازارهای جهانی است، اظهار کرد: در این راستا شرکت های مدیریت صادرات می توانند به خانواده ها سفارش بدهند و آنها بر آن اساس فرش تولید کنند.
وی ادامه داد: برای حضور در بازارهای جهانی باید به قیمت رقابتی و کیفیت رقابتی توجه کنیم و این بدون همکاری کل نظام اقتصادی کشور شامل هر 2 بخش دولتی و خصوصی امکان پذیر نیست.
وی یادآور شد: با تعامل بخش خصوصی و دولتی زمینه های حضور در بازارهای جهانی فراهم می شود.
خسروتاج گفت: نباید چنین تصوری وجود داشته باشد که توسعه صادارات در بخش های مختلف تنها وظیفه دولت است، بلکه هر بخشی باید باتوجه به توان وظرفیت خود در این عرصه نقش آفرینی کند.
وی بیان کرد: نگاه به تولید از گذشته برای تامین نیازهای داخل بوده است و حضور در بازارهای جهانی مدنظر نبوده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت حمل و نقل عمومی نقش مهمی در توسعه صادرات دارد، گفت: شرکت های حمل و نقل عمومی در دنیا وجود دارد که از هر یک از خودروهای شرکت بهره مناسب را می برند اما در کشور ما خودروها با یک راننده فعالیت می کنند.
خسروتاج ادامه داد: شکی نیست که ناوگان حمل و نقل کشور باید نوسازی شود اما مشکل اصلی حوزه حمل و نقل نبود شرکت های حمل و نقل است.
وی گفت: کاهش سود بانکی و تسهیلات به صورت دستوری و در زمانی که میزان تورم بالاتر است، امکان پذیر نیست.
هم اکنون 90 هزار بافنده فرش در استان کردستان وجود دارد که از این تعداد حدود 60 هزار نفر آنها فعال هستند.
از این تعداد نیز 14 هزار و 500 نفر در استان بیمه قالیبافی دارند که این مقدار پاسخگوی درخواست قالیبافان نیست.
در حال حاضر سالانه 160 تا 180 هزار مترمربع فرش دستباف در استان تولید می شود.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب