راهیابی ۸ دانشجوی مازندران به المپیاد فرش

مسئول امور فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران گفت: هشت برگزیده در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی به مرحله کشوری المپیاد فرش دستباف کشور راه یافتند.
به گزارش کارایان غلام‌رضا آقا گل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مرحله استانی این المپیاد با رقابت دانشجویان در چهار رشته بافت، رنگرزی، طراحی ومرمت ودانش آموزان در چهار رشته بافت، رنگرزی، طراحی وهرسه گرایش برگزار شد که هشت دانشجو و دانش‌آموز برای اعزام به المپیاد کشوری، برگزیده شدند.
وی افزود: در بخش دانشجویی در مقطع کاردانی، زینب حبیبی در گرایش طراحی، سهیلا تیموری در گرایش بافت، ام‌البنین رحمانی در گرایش مرمت، فاطمه رحیم زاده در گرایش رنگرزی و در بخش دانش‌آموزی نیز در مهارت بافت، فاطمه صادقی، در مهارت رنگرزی، نگین الیاسی و در گرایش طراحی، محدثه مهدی محمدی و در سه گرایش، مهشید منصور ثانی، حائز رتبه‌های برتر شده‌اند.

راهیابی ۸ دانشجوی مازندران به المپیاد فرش

مسئول امور فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران تصریح کرد: المپیاد کشوری فرش دستباف در حالی در استان فارس برگزار می شودکه دانش آموزان و دانشجویان هنر- صنعت فرش کشور پس ازپشت سرگذاردن مسابقات استانی راهی مرحله ملی و کشوری می شوند و در این مرحله پس از رقابت دو روزه در دو بخش علمی و عملی برگزیده ها مشخص می شوند.
وی گفت: ضمنا این المپیاد در دو سطح دانش‌آموزی و دانشجویی با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان و مرکز آموزش علمی کاربردی فنی وحرفه ای هتلداری ساری برگزار و در مرحله استانی نیز به نفرات برگزیده هر رشته لوح تقدیر و جوایز اهدا شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: خوشبختانه با تلاش مردم و مسئولان مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد.
به گزارش کارایان حسینعلی سارانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زنجیره تولید فرش دستباف سیستان حلقه های مفقودی فراوانی داشت که به همت شرکت شهرک های صنعتی وخوشه فرش سیستان مشاغل مرتبط با این صنعت کهن مانند نخ ریسی در روستاها و کارگاه های رنگرزی سنتی گیاهی در منطقه احیا شد.

مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد

وی افزود: زنجیره تولید فرش دستبافت متشکل از تولید نخ، صادرکننده، طراحان و نقاشان، قالیشویی ها، چله کش ها، رفوگرها، فروشندگان دار و رنگرزها است.
وی بیان کرد: قالی های سیستان با زمینه های آبی، سرمه ای و فیروزه ای یادگار سنت سکایی است و از رنگ های دیگری که در فرش سیستان رویت می شود رنگ سرخ و رنگ های روشن مانند سفید و زرد درخشان است که در قالی های بسیاری از نواحی دیگر ایران نیز رایج است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان وبلوچستان ادامه داد: از نقوش اصیل قالی سیستان می توان فتح الهی، مددخانی، هراتی، گلدانی یا گنبدی، قندانی (گل قندانی)، اساطیری، درختی، قابی، گل پنجه ای، جانمازی و سه ترنج را نام برد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه فرش سیستان در خود منطقه تولید می شود امکان بازسازی و ترغیب افراد به این حوزه وجود دارد.
وی تصریح کرد: فرش سیستان بدلیل کیفیت همچنان در بازارهای جهانی مشتری دارد اما در ارتباط گیری با بازارهای جهانی ضعیف است.
سارانی عنوان کرد: صادرات و راهیابی فرش سیستان به بازارهای جهانی از جمله اهداف پیش رو است.
وی گفت: شرکت در بیست و پنجمین نمایشگاه فرش تهران و نمایشگاه سراسری سیستان و بلوچستان و برگزاری جلسه با نهادهای پشتیبان با هدف معرفی و توسعه صنعت فرش سیستان از دیگر اقدامات است.
وی افزود: از جمله مشکلات این صنعت بازاریابی و فروش است و این امر موجب شده اغلب بافنده های استان سیستان وبلوچستان خصوصا سیستان بیکار باشند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آغاز فاز جدید کارگاه های فرش عتبات راور

با حضور استاندار کرمان و مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در شهرستان راور، فاز جدید بافت قالی هاعتبات عالیات در کارگاه شماره یک راور آغاز شد.
به گزارش کارایان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرش و صنایع دستی شهرستان راور، صبح امروز با حضور رزم حسینی استاندار کرمان و مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فرآیند بافت 600 متر قالی دستباف راور، جهت مفروش کردن صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف اشرف آغاز شد.

آغاز فاز جدید کارگاه های فرش عتبات راور

در این طرح قرار است در کارگاه شماره یک این شهرستان و با اشتغال حدود 100 نفر، در طی مدت 8 ماه ،600 متر فرش تولید و تحویل عتبات عالیات گردد.
همچنین مصادف با این مراسم، فرآیند بافت 850 متر قالی در کارگاه شماره 2 این شهرستان به اتمام رسید و تحویل مسئول ستاد عتبات عالیات در استان کرمان گردید.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بهره‌برداری از مرکز تجارت جهانی تابلو فرش

رئیس اتحادیه تولید کنندگان تابلو فرش سردرود و صنوف همگن با تاکید بر اینکه حدود 50 درصد بازار فرش تبریز را تابلو فرش‌های سردرود به خود اختصاص داده‌است، گفت: تولیدات تابلو فرش سردرود در کنار اشتغالزایی می‌تواند حامل پیام فرهنگی و سفیر فرهنگی ایران و استان باشد.
به گزارش کارایان به نقل از ایسنا کاظم صحتی ، تابلو فرش را دربرگیرنده هفت هنر معرفی کرد و افزود: هنرهایی همچون طراحی، رنگرزی، عکاسی، نقاشی، برجسته‌کاری، بافت و قاب‌سازی در تابلو فرش خود را نشان می‌دهد.
وی از ثبت تابلوفرش دستبافت ایران به نام سردرود در فهرست آثار معنوی میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور 91 و ثبت نشان جغرافیای ملی تابلو فرش به نام سردرود توسط مرکز ملی فرش ایران بزرگترین متولی فرش ایران در سال 93 خبر داد.
وی ادامه داد: در سال 95 تابلوفرش سردرود در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO)در وین اتریش به ثبت جهانی رسید.
صحتی با اشاره به ویژگی‌های ممتاز تابلوفرش نسبت به دیگر تولیدات فرش برای خرید گردشگران خاطرنشان کرد: به دلیل حجم کم و قیمت مناسب آن، بیشتر مسافران و گردشگران تابلو فرش را به عنوان اثر هنری نفیس تبریز تهیه می‌کنند و این سفیر فرهنگی را به دیار خود می‌برند.
وی با اشاره بر اینکه سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان می‌تواند در سال 2018 همراه تبریز برای میزبانی هرچه بهتر از مسافران باشد، یاد آورشد: سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان بیش از 300 گالری تابلو فرش و 800 کارگاه صنفی و خانگی را در خود جای داده‌است که می‌توان با ایجاد امکانات مناسب زمینه بازدید گردشگران تبریز 2018 از این کارگاه‌ها و نیز خرید مستقیم تابلوفرش را برای آنان از کارگاه‌های تولیدی بومی فراهم کرد.
وی تولید محتوا و تهیه بروشور و کلیپ‌های مختلف را در معرفی سردرود به عنوان پایتخت تابلوفرش جهان ضروری دانست.
رئیس اتحادیه تابلوفرش از احداث "مرکز تجارت جهانی تابلو فرش" در سردرود خبر داد و گفت: این مرکز به مساحت 2307 متر مربع و در هشت طبقه سازه‌ای با تلفیقی از معماری سنتی و اصیل ایرانی در دست احداث است و امیدواریم تا سال 2018 مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
وی ایجاد تمرکز در تجارت تابلو فرش را از مزیت‌های بزرگ این پروژه دانست و گفت: مرکز تجارت تابلوفرش دارای استاندارهای جهانی است و وجود سیستم‌های امنیتی پیشرفته، صدور شناسنامه کیفیت و اصالت فرش توسط کارشناسان مجرب، امکان خرید همزمان آنلاین با سرویس دهی به سراسر جهان و e-marketing از دیگر امکانات آن به شمار می‌رود.
وی یاد آورشد: دسترسی آسان به سیستم بانکی و اینترنتی، سیستم کنترل مرکزی bms، اختصاص فضای تجاری به برندهای مطرح، سیستم مدیریت هوشمند و یکپارچه ساختمان، بزرگترین روف گاردن (بام سبز) و بزرگترین تالار رستوران سنتی شمالغرب کشور را در خود جای داده‌است.
بر اساس این گزارش، امید است سردرود با تولیدات تابلوفرش بی‌بدیل خود بتواند نقشی سازنده و اثرگذار در توسعه اقتصادی و گردشگری استان داشته باشد.

ادامه مطلب

برش قالی های دستباف ویژه عتبات عالیات

به گزارش کارایان فرش به نقل از ایرنا طی مراسمی دو دار قالی بافته شده در یکی از کارگاه های قالیبافی ستاد عتبات بیرجند با حضور مسئولین ستاد بازسازی عتبات و بافندگان این کارگاه برش خوردند.

برش قالی های دستباف ویژه عتبات عالیات

15 هزار نفر از بانوان هنرمند فرشباف خراسان جنوبی با حضور در 250 کارگاه در سطح استان با بافتن فرش دستباف و فروش آن در داخل و خارج از کشور بخشی از هزینه های ستاد بازسازی عتبات عالیات را تامین می کنند.

ادامه مطلب

تولید 3 هزارمتر فرش در کهگیلویه و بویراحمد

کارشناس فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد معتقد است که تولید سالانه سه هزار متر مربع فرش و گلیم نفیس می تواند از ظرفیت های اقتصادی، صادراتی و ارزآور باشد، اما این کالا از این استان صادر نمی شود.
به گزارش کارایان فرش به نقل از ایرنا، تولید فرش در کهگیلویه و بویراحمد از قدمت دیرینه برخوردار است و بیش از سه هزار نفر در این استان به امر بافت فرش اشتغال دارند.
بافت عشایری روستایی و وجود 2میلیون واحد دامی و تهیه مواد اولیه صنعت بافندگی از تولیدات بومی، تولید فرش دستباف در کهگیلویه وبویراحمد را به حرفه ای رایج تبدیل کرده است.
پنج میلیون دلار کالای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد شامل گیاهان دارویی، موکت، مواد آرایشی و بهداشتی و عصاره شیرین در 9ماه نخست سال جاری از گمرک این استان و دیگر استانها صادر شد اما فرش در سبد صادراتی این استان جایگاهی ندارد.

تولید 3 هزارمتر فرش در کهگیلویه و بویراحمد

سید رضا مشیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت که تولید فرش و گبه 35 تا 45 رج از بافتنی های مرسوم در کهگیلویه وبویراحمد بیشتر در بازار داخلی اصفهان، شهرکرد و شیراز عرضه و از طریق تجار دیگر استانها صادر می شود.
وی ارزش ریالی هر متر مربع فرش را 12میلیون ریال ذکر کرد و افزود: تولیدات فرش در کهگیلویه و بویراحمد از گمرک این استان به دلیل نبود تجار فعال صادر نمی شود.
وی تصریح کرد که دلیل فراهم نبودن برخی بسترها از جمله نبود بازار مناسب تولید فرش در کهگیلویه و بویراحمد برغم اهمیت اقتصادی و اشتغالزایی دچار رکود است.
مشیری اظهارکرد: بیشترین فرش دستباف کهگیلویه و بویراحمد در مناطق روستایی «سادات محمودی » شهرستان بویراحمد، شهرستان های «لنده »و «گچساران » تولید می شود.
وی تصریح کرد که از سه هزار بافنده فرش و گبه این استان یکهزار و 800نفر فعال هستند و یکهزار و 117 نفر از این تعداد از پوشش بیمه برخور دارند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

عدم صحت تحریم فرش های ایرانی در آمریکا

در حالی که برخی از رسانه های داخلی مدعی شده اند که دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خارجه آمریکا ورود فرش ایران به این کشور را ممنوع اعلام کرده تاکنون هیچ سندی دال بر صحت این خبر چه در این دفتر و چه در گمرکات آمریکا دیده نشده است.
خبرگزاری کارایان فرش-نیویورک - ایرنا - درتاریخ 21 ژانویه سال 2016 با صدور حکم ویژه ای از سوی اوباما رییس جمهور سابق آمریکا، ورود فرش های ایرانی به امریکا آزاد شد که این حکم همچنان به قوت خود باقی است.

عدم صحت تحریم فرش های ایرانی در آمریکا

در دو روز اخیر برخی از رسانه های ایرانی خبرهایی مبنی بر این که دولت ترامپ ورود فرش ایران به این کشور را ممنوع کرده منتشر ساخته اند که به نظر نمی رسد پایه و اساسی داشته باشد.
با مراجعه به تارنمای ویژه دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خارجه آمریکا و دفتر گمرکات این کشور هیچگونه حکم تازه ای که صحت چنین خبری را اثبات کند دیده نشده است.

ادامه مطلب

نمایش دستبافته‌های یک هنرمند در تهران

یک هنرمند فعال در زمینه دستبافته‌های داری که به‌تازگی آثارش را به‌نمایش گذاشته است، گفت: در سال‌های اخیر، شرکتی در آلمان تاسیس کرده‌ام، اما متاسفانه به‌دلیل تحریم‌های بانکی، حساب‌های شرکت مسدود و در نهایت بسته شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی، اسلام گل نظری درباره فعالیتش در رشته گلیم‌بافی، اظهار کرد: به‌تدریج به بافت انواع طرح‌های مختلف از گلیم، فرش، گبه و پلاس پرداختم و تا کنون بیش از هزاران بافته تولید کرده‌ام. سفارش‌های مختلفی از نقاشان و کلکسیونرهای اروپایی و ایرانی را با موفقیت انجام دادم و در حال حاضر عضو فعال میراث فرهنگی شهرستان گلپایگان هستم.

نمایش دستبافته‌های یک هنرمند در تهران

او ادامه داد: خیلی خوشحالم که در کشورم کار می‌کنم و امیدوارم با همکاری و همفکری مسوولان صنایع دستی بتوانیم در امر هنر و بافته‌های عشایری ایران، نمایشگاه‌هایی را در خارج از ایران داشته باشیم. البته چندبار نیز در نمایشگاه‌های بین‌المللی و داخلی و در سال ۱۳۷۴ در نمایشگاه دموتکس در شهر هانور آلمان شرکت کردم.
گل نظری درباره نمایشگاهی که در سازمان میراث فرهنگی برپا کرده است، توضیح داد: در این نمایشگاه ۱۲۵ محصول از گلیم، سفره، کوسن، آویز، جاجیم و پلاس با نقش‌های اصیل ایرانی ارائه شده است.
این هنرمند که رشته گلیم‌بافی را از سال ۱۳۵۰ با مرمت و احیای بافته‌های دستی و عشایری شروع کرده است، گفت: ایده‌هایی را دارم که در صورت همراهی و کمک مسوولان می‌توانیم عملی کنیم، ما می‌توانیم با بافت گلیم در خانه‌های‌مان و تولید زیرانداز، پرده، تخت خواب و مبل‌های راحتی مدرن با ضمانت سرویس و خدمات پس از فروش، موجب ایجاد اشتغال بسیار و در نهایت ارزآوری به کشور شویم.
نمایشگاه آثار اسلام گل نظری از ۹ تا ۱۳ بهمن‌ماه در ساختمان شماره ۱ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از ساعت ۹ تا ۱۶ برپاست.

ادامه مطلب