رکوردشکنی مددجویان بدره با بافت فرش

سرپرست کمیته امداد امام خمینی شهرستان بدره گفت: برای نخستین بار در استان ایلام مددجویان بافنده این نهاد موفق شدند فرشهای دستباف ۱۶ متری را تولید و وارد بازار کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی حیدری بیان کرد: دو خانواده مددجوی شاغل در حوزه قالیبافی این شهرستان برای نخستین بار ۲ تخته فرش ۱۶ متری را بافته و وارد بازار فرش کشور کردند.
وی افزود: تولید فرش ۱۶ متری که به ابعاد ۴ در ۴ متر بافته شده برای نخستین بار است که در این استان تولید و بافته می شود.
وی تصریح: این دو تخته فرش توسط بافندگان عضو دو خانواده مددجوی این شهرستان و به سفارش شرکت صنعت آفرینان امداد تولید شده و بافندگان آن مبلغ ۱۴۵ میلیون ریال بابت بافت هر یک از این فرشها دستمزد گرفته اند.
حیدری همچنین گفت : این فرش ها از نوع کرک مرینوس چله نخ بوده که هر یک از آنها ۱۶ متر مساحت دارد و با هدف فروش در بازارهای جهانی تولید شده اند.
وی تصریح کرد: بافت هر یک از این فرشها در مدت ۴ ماه صورت گرفته که این مدت نیز در نوع خود یک رکورد در صنعت فرش بافی به حساب می آید.
سرپرست امداد شهرستان بدره به فعالیتهای قالیبافی این شهرستان اشاره کرد و گفت: هم اکنون تعداد ۲۹۳ بافنده مددجوی در زمینه قالیبافی فعالیت داشته که از این تعداد ۱۰۳نفر از آنها از مزایای بیمه تامین اجتماعی برخوردار هستند.
وی افزود: در ۹ماهه نخست سال ۹۵ تعداد۵۷ تخته فرش به متراژ بیش از ۱۰۴ متر توسط مددجویان این شهرستان بافت شده که ارزش این فرشهای تولید شده بیش از یک میلیارد و۱۸۵میلیون ریال بوده است.
حیدری تصریح کرد: شهرستان بدره یکی از قطب های تولید فرش در استان ایلام بوده که بخش زیادی از بافندگان فرش این شهرستان را مددجویان کمیته امداد تشکیل می دهند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اعلام چارچوب پرسش های یازدهمین المپیاد فرش

چارچوب طراحی پرسش های آزمون های نظری و عملی یازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ چارچوب مباحث و موضوعات المپیاد فرش دستباف برای دو گروه دانش آموزی و دانشجویی در دو بخش نظری و عملی مشخص شده است.

اعلام چارچوب پرسش های یازدهمین المپیاد فرش

براساس این گزارش؛ چارچوب و امتیاز آزمون ها در گروه دانش آموزی در سه رشته طرح و رنگ، بافت و رنگرزی و در گروه دانشجویی در چهار رشته طرح و رنگ، بافت، رنگرزی و مرمت مطابق با جداول پیوست مشخص شده اند.
گفتنی است؛ یازدهمین دوره المپیاد فرش دستباف کشور از سوم تا پنجم اسفند ماه در شیراز برگزار می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آموزش تولید و مهارت‌آموزی فرش اردبیل

عامل خوشه صنعتی فرش دستباف استان اردبیل گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای و خوشه فرش دستباف اردبیل آموزش تولید و مهارت‌آموزی فرش دستباف در اردبیل برگزار می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اسحاق رسولی در جمع خبرنگاران در اردبیل اظهار داشت: یکی از اولویت‌های اساسی خوشه صنعتی فرش دستباف استان اردبیل ارائه آموزش‌های تولید فرش دستباف و مهارت‌آموزی است که در این زمینه پیش‌بینی شده امسال و تا پایان سه ماهه سال آینده یک هزار نفر زیرپوشش آموزش‌های اشتغال، مهارت‌آموزی و تولید فرش دستباف قرار گیرند که این امر برای ما بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه آموزش‌های ارائه شده برای متقاضیان به صورت ویژه و مناسب خواهد بود، افزود: نظارت‌های همه‌جانبه‌ای بر روند آموزش تولید فرش دستباف در استان وجود خواهد داشت تا تولیدکنندگانی حرفه‌ای در بخش‌های مختلف آموزش دهیم.
عامل خوشه صنعتی فرش دستباف استان اردبیل تصریح کرد: با رایزنی‌های انجام شده توسط خوشه فرش صنعتی و شرکت شهرک‌های صنعتی و فنی و حرفه‌ای 13 آموزشگاه در سطح استان به ارائه آموزش می‌پردازند و این آموزش‌ها با محوریت طراحی، تولید، اشتغال، بازاریابی و فعالیت‌های تجاری است که می‌تواند برای ارتقای سطح کیفی فرش دستباف استان اردبیل نیز بسیار مهم واقع شود.
رسولی بیان کرد: یکی از اولویت‌های اساسی خوشه فرش دستباف استان اردبیل حضور تولیدکنندگان حرفه‌ای دستباف و تجار اردبیل در نمایشگاه‌های بین‌المللی است که در این زمینه چند نمایشگاه بین‌المللی با حضور تجار و تولیدکنندگان اردبیلی برگزار شده و این بازدیدها تداوم یافته و در روزهای آینده تجار و بافندگان فرش دستباف در نمایشگاه خوشه فرش مشهد حضور می‌یابند تا از نزدیک با فعالیت بافندگان فرش مشهد آشنا شوند.
وی اظهار کرد: حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی و استان‌های مختلف علاوه بر اینکه تعامل همه‌جانبه‌ای بین تولیدکنندگان و تجار فرش به وجود می‌آورد گام بزرگی برای بازاریابی محسوب می‌شود که در این زمینه برنامه‌ریزی منسجم و اساسی انجام شده است.

آموزش تولید و مهارت‌آموزی فرش اردبیل

عامل خوشه صنعتی فرش دستباف استان اردبیل گفت: مدیریت تولید و بازاریابی خارجی و داخلی و نیز برندسازی فرش اردبیل مهم‌ترین محوریت در ارائه آموزش‌های فرش دستباف است که انتظار می‌رود بعد از پایان دوره‌های آموزشی تحول عظیمی در این بخش‌ها حاصل شود تا صنعت فرش دستباف اردبیل بتواند به یک برند تبدیل شود و در بازارهای جهانی مشتریان زیادی داشته باشد.
رسولی با اشاره به اینکه تبلیغ تولید و بازاریابی فرش دستباف در فضای مجازی نیز یک اقدام بسیار اساسی است، افزود: در این زمینه اقداماتی انجام شده ‌و انتظار می‌رود با حضور تولیدکنندگان شاهد روند بهتری برای تبلیغ و فروش فرش دستباف اردبیل در فضای مجازی باشیم.
وی بیان کرد: یکی از برنامه‌های خوشه صنعتی فرش دستباف استان اردبیل تشویق دانشجویان برای ارائه پایان‌نامه‌ها با محوریت فرش دستباف است که در این زمینه تاکنون 8 پایان‌نامه دانشگاهی با موضوعات طرح و نقشه، بازاریابی، صادرات و برپایی کارگاه و نیز فعالیت‌های تبلیغاتی فرش دستباف ارائه شده که این پایان‌نامه‌ها بسیار نتیجه‌بخش واقع شده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آموزش ۱۰۰۰ نفر از فعالان حوزه فرش اردبیل

عامل توسعه خوشه فرش استان اردبیل از آموزش هزار نفر از فعالان حوزه فرش استان در پنج ماه آینده خبر داد.
به گزارش کارایان به نقل از خبرنگار مهر، اسحاق رسولی عصر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران تصریح کرد: نیازسنجی آموزشی فرش اردبیل در حوزه‌های مختلف از جمله تشکل‌ها، اتحادیه‌های صنفی و کمیته‌های فرش انجام شده است.

آموزش ۱۰۰۰ نفر از فعالان حوزه فرش اردبیل

وی افزود: در طول سال‌های گذشته آموزش در بخش تولید فرش به شکل گسترده انجام شده اما در بخش‌های مدیریت بازار، مدیریت فروش و برند سازی با خلأ مواجه هستیم.
به گفته عامل توسعه خوشه فرش استان آموزش ۸۵۰ تا هزار نفر تا خردادماه سال آینده برنامه ریزی شده است تا بخشی از خلأهای آموزشی موجود رفع شود.
رسولی آموزش‌ها را در دو دسته اشتغال و ارتقا مهارت دانست و گفت: گروه اول تربیت بافنده و گروه دوم ارتقا مهارت در حوزه‌های مختلف را دنبال خواهند کرد.
وی همچنین به تعامل با اداره کل فنی و حرفه‌ای استان اشاره کرد و افزود: در نظر داریم آموزش‌ها در ۱۳ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای که در حوزه فرش فعالیت آموزشی دارند، برگزار شود.
عامل توسعه خوشه فرش استان متذکر شد: برای ارزیابی اثربخشی آموزش‌ها نیز کمیته ارزیابی متشکل از تشکل‌های فرش، اداره فرش و سازمان‌های ذینفع تشکیل خواهد شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

شیراز میزبان یازدهمین دروره المپیاد فرش دستباف

یازدهمین دروره المپیاد فرش دستباف کشور از سوم تا پنجم اسفند ماه در شیراز برگزار می شود.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این المپیاد در حالی در استان فارس برگزار ی می شود که دانش آموزان و دانشجویان هنر- صنعت فرش کشور پس از پشت سر گذاردن مسابقات استانی خود پا به مرحله ملی و کشوری گذاشته اند و در این مرحله پس از رقابت دو روزه در دو بخش علمی و عملی برگزیده ها مشخص می شوند.
براساس این گزارش؛ المپياد فرش دستباف ایران هر ساله با هدف ایجاد انگيزه رقابت و سنجش سطح دانش و مهارت هنرمندان عرصه هنرـ صنعت فرش برگزار مي‌شود در این راستا برای ايجاد رقابتی سالم و شرایطی یکسان در سطح دانش آموزی المپیاد، دانش‌آموزان مشغول به تحصيل در هنرستان‌هاي كار‌دانش و فنی- حرفه اي رشته فرش دستباف و دانشجويان رشته فرش دستباف در مقاطع كارداني، كارشناسي دانشگاه‌ها و مركز آموزش عالي علمی كاربردي رقابت می کنند.
با توجه به تخصصی بودن این المپیاد سوال ها توسط اساتيد دانشگاه در رشته فرش، صاحب نظران فرش دستباف و دبيران منتخب آموزش و پرورش طراحی می شود و داوران و ناظرانی نیز از اساتید، صاحب نظران و نخبگان این هنر - صنعت بر نحوه اجراي مسابقات نظارت دارند.
اين المپياد هر ساله در دو مرحله استاني و كشوري برگزار مي‌شود، در مرحله اول در اوایل بهمن ماه مسابقاتی در سطح استان‌ها با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ها و نظارت مركز برگزار شده و برگزیدگان آنها مشخص مي‌شوند در مرحله نهایی در اسفند ماه مسابقه‌اي بين منتخبين استاني در سطح كشور برگزار شده و برگزیدگان كشوری انتخاب مي شوند که مسولیت برگزاری این مرحله بر عهده معاونت تحقیقات و آموزش مركز ملي فرش مي‌باشد.
این گزارش می افزاید؛ در یک گروه دانش آموزان در سه رشته طرح و رنگ، بافت و رنگرزي رقابت می کنند و در گروه دیگر دانشجویان دانشگاه سراسر کشور با هم رقابتی سخت در چهار رشته طرح و رنگ، بافت، رنگرزي و مرمت خواهند داشت.
همچنین پس از برگزاري مرحله نهايي المپياد و اعلام نتايج و مشخص شدن نفرات برتر در سه رشته دانش‌آموزي و چهار رشته دانشجويي، به رسم يادبود و به منظور تشويق هنرمندان جوايزي به آنان اعطا می شود.

ادامه مطلب