۴۰ هزار متر مربع فرش دستباف خراسان جنوبی صادر شد

۴۰ هزار متر مربع فرش دستباف خراسان جنوبی صادر شد

صادرات فرش خراسان جنوبی

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه در مدت ۶ ماهه اول امسال ۷۰ هزارمتر مربع فرش دستباف در استان بافته شده است گفت: در این مدت ۴۰ هزار متر مربع فرش دستباف خراسان جنوبی به ارزش ۴ و نیم میلیون دلار صادر شده است.

حسن کامیابی‌مسک اظهار داشت: در مدت 6 ماهه اول امسال 70 هزار مترمربع فرش دستباف در خراسان جنوبی به ارزش تقریبی 25 میلیارد تومان تولید شده است.

وی افزود: در زمینه صادرات فرش دستباف نیز در این مدت 40 هزار مترمربع فرش به ارزش 4 و نیم میلیون دلار صادر شده است که بیشتر فرشهای صادراتی به کشورهای آلمان، ایتالیا، امارات صادر شده است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات فرش استان گفت: از سال 89 فرش ایران توسط آمریکا مورد تحریم قرار گرفت که این موضوع باعث کاهش صادرات فرش ایران و از جمله فرش خراسان جنوبی شده است و از طرفی امروزه پوششهای جدید شامل انواع کف پوشها و پارکتها جایگزین فرش شده است که سبب کاهش صادرات این محصول به صورت جهانی شده است.

کامیابی‌مسک افزود: مشکل اساسی بافندگان فرش دستباف خراسان جنوبی، بیمه، گرانی مواد اولیه، کمبود نقدینگی و نبود تسهیلات بافندگی است.

وی اظهار داشت: نقش ریزماهی، خشتی و نائین از نمونه‌های فرشهای دستباف خراسان جنوبی است و تاکنون فرش شهرستان مود و قهستان در استان خراسان جنوبی ثبت جهانی شده است و ثبت برند درخش هم در حال انجام است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: در حال حاضر 50 هزار بافنده فرش دستباف در استان خراسان جنوبی فعالیت می‌کنند که از این تعداد تنها 10 درصد بیمه قالی‌بافی هستند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید 70هزار متر مربع فرش توسط بافندگان خراسان جنوبی

تولید 70هزار متر مربع فرش توسط بافندگان خراسان جنوبی


در نیمه نخست امسال، بافندگان استان 70 هزار متر مربع فرش دستباف به ارزش 25 میلیارد تومان تولید کردند که 40 هزار متر مربع آن صادر شده است.


فرش خراسان جنوبی

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: صادرات فرش خراسان جنوبی 4 و نیم میلیون دلار در نیمه نخست امسال ارزآوری داشته است.

کامیابی مسک افزود: در مدت مشابه سال گذشته نیز به همین میزان در خراسان جنوبی فرش تولید شد.

وی گفت: فرش دستباف خراسان جنوبی به کشورهای امارات، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی صادر شده است .

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف خراسان جنوبی افزود: فرش های بافته شده در طرح های ریزه ماهی، خشتی ، نائین و ایلیاتی بوده است.

کامیابی مسک گفت:در خراسان جنوبی 50 هزار بافنده به صورت تمام وقت، پاره وقت و فصلی در 25 هزار کارگاه فرش می‌ بافند.

از این تعداد کمتر از 10 درصد بیمه هستند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

قالیبافی در کاشمر

کاشمر


قالی کاشمر

در شهر کاشمر که سابقا «ترشیز» نامیده می شده است فرش های متراکمی با گره های فارسی در سبک طرح های منحنی گلدار با استفاده از نقشه های کاشان،تبریز و ورامین بافته می شود. طرح زیر خاکی تبریز یکی از آنهاست که گاه فاقد حاشیه بوده و تمامی سطح فرش از نقش های سرستون های بناهای تاریخی و گلدان ها و ظرف های قدیمی پوشیده شده است.
بافنده های کاشمر بیشتر در اندازه های 2×3 و 5/2×5/3 و3×4 می بافند و به بافت قالیچه کمتر رغبت نشان می دهند.استفاده از مواد رنگ دار مصنوعی در بین رنگرزهای کاشمری به دلیل سهولت مصرف و ارزانی قیمت رواج فراوان دارد.


منبع:کتاب افسانه جاویدان فرش ایران،محمد جواد نصیری،انتشارات فرهنگسرای میر دشتی،چاپ اول تهران،1389،صفحه 217

ادامه مطلب

قالی بافی در سبزوار

سبزوار

قالی سبزوار

در شهر سبزوار و حومه ی آن با 6000 بافنده ی شاغل در آن فرش هایی در الگوی طرح های افشان و نقشه ها و بناهای تاریخی مانند نقش داخلی گنبد شیخ لطف الله (اصفهان) با روش های بافت مشهد بافته می شود.
بافنده های این شهر بر خلاف عادت همیشگی همکاران مشهدی خود رغبت چندانی به مصرف رنگ های قرمز نشان نمی دهند و رنگ های مورد نظر خود را بیشتر در زمینه های بژ ، نارنجی روشن ، سبز و فیروزه ای انتخاب می کنند.
در نیشابور نیز مانند سبزوار نقش هایی مطابق الگوهای بافت و نقشه های متداول در خراسان فرش های نسبتا مرغوبی بافته می شود.
بافنده های طبس این روزها که طرح ها و بافت های نایین مقبولیت عام یافته اند با استفاده از این طرح ها فرش بافی خود را به طور قابل توجهی رونق داده و تقلیدی از فرش های این شهر را در کیفیتی نازل تر و در سطحی بسیار انبوه به بازار می فرستند.


منبع:کتاب افسانه جاویدان فرش ایران،محمد جواد نصیری،انتشارات فرهنگسرای میر دشتی،چاپ اول تهران،1389،صفحه217

ادامه مطلب

قالی بافی در درخش

درخش

قالی درخش

یکی از بهترین و اصیل ترین فرش های خراسان در دُرُخش واقع در نواحی جنوبی این استان بافته می شود. تولید اندک آن ، چه در گذشته و چه در حال حاضر ، در بازارهای داخل و خارج هواخواهان زیادی داشته است.
برخی از فرش های قدیمی درخش با نقشه های اصیل و با شکوه ، آن چنان که در بافت های کردستان دیده ایم ، با نقش بته های سرتاسری بافته شده اند.
این بُتّه های دوقلو ، که در جرگه ی نقاشان نقش قالی به نام بُتّه ی مادر بچه شهرت دارند ، در ردیف های موازی تمامی سطح فرش را پوشانیده اند. همین بُتّه ها به صورت دانه های تسبیح و کنار هم چهار گوشه ی قالی را دور زده و حاشیه را می سازند. در این قبیل فرش ها اصولا بین حاشیه و زمینه از نظر شکل و رنگ اختلاف چندانی وجود ندارد و فرش به صورت یک تکه پارچه ی ترمه ای به نظر می رسد. رنگ های مسلط در فرش های دُرُخش ، قرمز ، سرمه ای و سبز مغز پسته ای روشن و نارنجی است.


منبع:کتاب افسانه جاویدان فرش ایران،محمد جواد نصیری،انتشارات فرهنگسرای میر دشتی،چاپ اول تهران،1389،صفحه216

ادامه مطلب

1200 متر فرش فرش دستباف خراسان جنوبی به عتبات اهدا شد.

کمک ۲میلیارد و 700 میلیون تومانی مردم خراسان جنوبی به عتبات عالیات

فرش عتبات خراسان جنوبی

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت:از این مقدار یک میلیارد و پانصد میلیون تومان نقدی و مابقی غیر نقدی است.

جوینده افزود: هزار و 200 متر مربع فرش توسط حدود سیزده هزار نفر از مردم خراسان جنوبی بافته شده است.

وی گفت: هزار و 200 نفر از استان به عنوان استاد کار،بنا،کارگر،گچ کارو جوشکار برای بازسازی حرم های ائمه اطهار به عراق اعزام شدند.

این فرش ها هنوز به فروش نرسیده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اختصاص 38 میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد زیرساخت های شهرک تخصصی بجنورد

اختصاص 38 میلیارد ریال اعتبار برای ایجاد زیرساخت های شهرک تخصصی بجنورد

فرش بجنورد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان شمالی گفت: یکی از مصوبات سفر رهبری به استان در خصوص شهرک‌ها و نواحی صنعتی، ایجاد زیرساخت جهت شهرک تخصص فرش بود که بر اساس آن مبلغ ۳۸ میلیارد ریال برای کمک به ایجاد زیرساخت‌های شهرک تخصصی کارگاهی در بجنورد اختصاص یافت.
محمدعلی یوسفی به همراه نماینده مقام معظم رهبری، در بازدید از طرح های عمرانی که از محل بودجه مصوبات سفر مقام معظم رهبری به استان در شهرک های صنعتی اجرا شده اند،افزود: با تخصیص اعتبار روند اجرای پروژه‌های عمرانی به‌منظور تکمیل زیرساخت‌های صنعتی این شهرک شتاب داده‌ شده و هم‌اکنون شهرک کارگاهی بجنورد آماده واگذاری به متقاضیان سرمایه‌گذاری صنعتی است.
وی اظهار داشت: برای احداث و تکمیل تصفیه‌خانه و شبکه فاضلاب شهرک صنعتی بیدک نیز مبلغ ۲۱ میلیارد ریال از محل اعتبارات سفر مقام معظم رهبری به استان تخصیص یافت و این پروژه هم‌اکنون آماده بهره‌برداری است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

400 هزار متر مربع فرش در این استان خراسان شمالی تولید می شود

400 هزار متر مربع فرش در این استان خراسان شمالی تولید می شود

فرش خراسان شمالی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی گفت: سالانه حدود 400 هزار متر مربع فرش در این استان تولید می شود.
یحیی نیکدل تعداد دارندگان کارت شناسایی خراسان شمالی قالیبافی در این استان را 24 هزار و 400 فقره عنوان و اظهار کرد: در استان خراسان شمالی حدود 18 هزار کارگاه قالیبافی با 21 هزار بافنده وجود دارد.
وی گفت: تا سال1392 شش هزار و 782 قالیباف این استان بیمه شده بودند اما به علت نپرداختن سهم دولت دو هزار و 606 نفر ریزش کرد و هم اکون چهار هزار و 176 نفر بیمه هستند.
نیکدل از مسئولان مربوط خواستار توجه و حمایت از این قشر شد و افزود: سهم این استان در این خصوص باید افزایش یابد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب