ثبت جهانی فرش دستباف افشار تکاب

فرح ناز رافع "رییس مرکز ملی فرش ایران" طی سفر استانی، استاندار و سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی دیدار به عمل آورد. وی در جلسه ی تاکید کرد "ثبت نشانه جغرافیایی افشار تکاب" با همکاری و همت مسئولین استان به تحقق رسید.
فرش دستباف افشار تکاب
به گزارش خبرنامه کارایان وی همچنین ضمن قدردانی و تشکر از استاندار، مسئولین استانی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و امام جمعه استان افزود: قدم بعدی مرکز ملی فرش ایران به دنبال ثبت نشانه بین المللی فرش افشار تکاب در سازمان جهانی مالکیت فکری (wipo)، ثبت نشانه جغرافیایی 30 منطقه فرش دستباف و دو منطقه کلاردشت و جوشقان (اصفهان) با همکاری استانداری و مسئولین مناطق، به جهت ارز آوری، رونق و تبلیغات، تحت حمایت های دولتی می باشد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران در ادامه افزود: هزینه حق الثبت جهانی فرش دستباف افشار تکاب از سوی استانداری آذربایجان غربی و انعقاد تفاهم نامه توسط سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صورت پذیرفت.


خبرنامه کارایان

منبع: وب سایت رسمی مرکز ملی فرش ایران

ادامه مطلب

جلوه فرش دستباف در رویداد تبریز 2018

بحث و بررسی برای استفاده از فرصت رویداد تبریز 2018 در معرفی و تبلیغ فرش دستباف تبریز انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، به دعوت اتاق بازرگانی تبریز و در اولین روز سال جدید میلادی به مناسبت رویداد 2018 که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است، جلسه ای تشکیل شد.
بر پایه این گزارش، نشست یادشده با حضور محمدرضا نعمت زاده (رییس افتخاری ستاد ملی سیاستگذاری تبریز 2018) ، مجید خدابخش (استاندار آذربایجان شرقی)، حمید کارگر (رییس مرکز ملی فرش ایران، محمدحسین فرهنگی (نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی)، صمد حسن زاده (رییس اتاق تبریز) و جمعی از مدیران و فعالان شهر تبریز و نمایندگان بخش فرش دستباف آذربایجان شرقی تشکیل شد.
جلوه فرش دستباف
نعمت زاده در این نشست سال 2018 و انتخاب تبریز به عنوان شهر گردشگری جهان اسلام را فرصتی طلایی برای تبریز، ایران و نیز فرش دستباف آذربایجان دانست و گفت: فعالان و علاقه مندان فرش این منطقه باید نهایت تلاش خود را برای استفاده از این ظرفیت به کار برند.
رییس مرکز ملی فرش ایران نیز در این نشست با تشکر از توجه ویژه نعمت زاده به فرش دستباف و ایجاد جایگاه ممتازی در این زمینه برای استفاده از فرصت رویداد تبریز 2018 به سود فرش، محورهایی را برای درج در تقویم کاری این رویداد پیشنهاد کرد.
طراحی و اجرای تور گردشگری فرش، آموزش راهنمایان گردشگری برای آشنایی با فرش، بازپخش مستند قالی آذربایجان و تهیه کلیپ هایی از آن مجموعه، استفاده از فرش در همه برنامه های رویداد تبریز 2018 از اهدا به مهمانان تا تزیین مراسم، برگزاری همایش بین المللی فرش تبریز، برگزاری نمایشگاه های عکس فرش، معرفی نامداران فرش تبریز، برگزاری اختتامیه چهارمین جشنواره طرح و نقشه فرش به میزبانی تبریز، جهت دهی به همایش «فرش و نیازهای معاصر»، ایجاد و تکمیا موزه قالی آذربایجان، ایجاد نمایشگاه دایمی فرش تبریز، نمایش فرایند تولید فرش دستباف و کنار هم قرار گرفتن دو تکه فرش کراکو و ساخت مستند از آن از جمله موارد پیشنهادی حمید کارگر در این نشست بود.
در ادامه این نشست نیز برخی از فعالان فرش آذربایجان شرقی به ارایه دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
در پایان این نشست مقرر شد مجموعه پیشنهادها در کمیته فرش استان مورد بررسی دقیقتر قرار گرفته و برنامه عملیاتی برای محورهای نهایی ترسیم شود.
شایان ذکر است در حاشیه این نشست، رییس افتخاری رویداد تبریز 2018 با همراهی رییس مرکز ملی فرش ایران و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به بازدید از بازار فرش تبریز به ویژه بازار فرش و سرای مظفریه پرداختند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اشتغال هزار خلخالی در صنعت فرش‌‌بافی

نماینده مردم شهرستان‌های خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی گفت: با اجرای طرح اشتغال در فرش دستباف زمینه اشتغال یک هزار نفر از مردم خلخال در صنعت فرش‌‌بافی در مدت یک سال فراهم می‌شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خلخال، بشیرخالقی در آئین افتتاح دوره آموزش هوشمند فرش دستباف در خلخال اظهار داشت: در این طرح اشتغال بیش از یک هزار نفر در مدت کوتاه یک سال فراهم خواهد شد و زمینه برای درآمدزایی این تعداد افراد در شهرستان فراهم خواهد شد.
فرش خلخال
وی افزود: قراداد لازم در راستای ارائه زیرساخت‌ها برای آموزش و معرفی نیروها برای اشتغال و آموزش در شهرستان خلخال انجام شده و در زمینه فروش فرش‌های تولیدی نیز برنامه‌ریزی و هماهنگی‌های لازم انجام شده و مشکلی در فروش محصولات تولیدشده در قالب این طرح وجود نخواهد داشت.
نماینده مردم شهرستان‌های خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: براساس آخرین آمار بیش از 550 نفر در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند که پس از گذراندن دوره‌های آموزشی لازم در راستای تولید فرش پشمی، اشتغال به معنای واقعی در منازل خود افراد برای شرکت‌کنندگان در دوره مهیا می‌شود.
خالقی با قدردانی از تلاش‌های مسئولان در برگزاری این طرح و برپایی کارگاه‌ آموزشی برای افراد شرکت‌کننده و علاقمندان به فرش‌بافی در خلخال تصریح کرد: همکاری مسئولان استانی و محلی در راستای تقویت اشتغال پایدار در شهرستان خلخال امری مهم و ضروری بوده که انتظار می‌رود در این زمینه شاهد اهتمام جدی مسئولان باشیم.
نماینده مردم شهرستان‌های خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی توسعه اشتغال را از مهمترین برنامه‌ها در شهرستان خلخال دانست و گفت: با توجه به قدمت صنعت قالیبافی در منطقه می‌توان از ظرفیت‌های موجود در این حوزه برای توسعه اشتغال و درآمدزایی و نیز توسعه تولید در این حوزه بهره برد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف اردبیل

یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف اردبیل با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت اردبیل، نماینده این استان در مجلس شورای اسلامی و فعالان حوزه فرش استان اردبیل گشایش یافت.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، حمیدکارگر در آیین یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف در اردبیل با بیان اینکه اگر فرش را به درستی می‌شناختیم حال و روز فرش به شکل امروزی نبود، گفت: امروز به دلایل عدیده ای بازار فرش کوچک و کوچکتر شده و گاه کارکرد زینتی پیدا کرده و جای خود را به کف‌پوش‌هاى صنعتى داده است.
وی با بیان اینکه اگر فرش را به درستی می‌شناختیم به بهانه مشکلات اقتصادی عرصه را به روی فرش ماشینی باز نمی‌کردیم، افزود: فرش دستباف می‌تواند نقش کالای سرمایه‌ای را ایفا کند.
کارگر با بیان اینکه فرش دستباف از انواع آسيبها و آلرژی‌های مختلف مصون است، گفت: فرایند تولید فرش دستباف با محیط زيست سازگار بوده و با سلامت انسان نیز سازگار است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در حوزه فرش برای ایجاد اشتغال نیازى به بیگانگان نداریم و بخش اعظم مواد اولیه در داخل کشور یافت می‌شود، تصریح کرد: فرش دستباف از وجوه گوناگونى قابل اتکا است.
وی با بیان اینکه فرش دستباف اردبیل توانست ثبت جهانی شود، خاطرنشان کرد: باید تلاش شود تا این نشان در تجاری سازی استفاده شود.
کارگر با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید در 47 منطقه جغرافیایی کشور فرش دستباف ثبت ملی شده و از این تعداد 29 منطقه جغرافیایی از جمله اردبیل ثبت جهانی شده است، افزود: بند 22 برجام اشاره صریح و مستقیم به لغو تحریم ورود فرش ایرانی به آمریکا دارد که یکی از دستاوردهای بزرگ برجام به حساب می‌آید.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در سال گذشته 90 میلیون دلار فرش ایرانی مستقیما به آمریکا صادر شد، افزود: البته این آمار نباید موجب خوش‌بینی ما شود؛ چراکه طبیعی است که پس از چند سال تحریم این میزان صادرات داشته باشیم ولی باید با تبلیغات، سنجش وضعيت رقبا و رصد سليقه و نياز مشتری، این میزان را تثبیت و افزایش دهیم.
کارگر همچنین با اشاره به پیش بینی و تکلیف ستاد فرماندهى اقتصاد مقاومتی برای ایجاد ۲۰ هزار شغل در حوزه فرش اضافه کرد: الزامات تحقق این تکلیف فراهم شدن امکان آموزش، تبلیغات و پرداخت تسهیلات است.
وی افزود: سهم استان اردبیل در این طرح ۵۶۰ شغل است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل نيز در اين مراسم تصویب بیمه فرش‌بافان در مجلس را قدم بسیار بزرگی در این عرصه عنوان کرد.
سیدحامد عاملی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف در اردبیل با بیان اینکه یازدهمین رویداد فرشی استان در حال برگزاری است، گفت: تلاش کنیم زمینه را برای فعالان عرصه فرش در استان فراهم کنیم.
وی افزود: تولیدکنندگان فرش در گذشته از مالیات بر ارزش افزوده معاف بودند که انتظار داریم اين معافيت حفظ شود چرا که در شرایط سخت کنونی حفظ این میراث قدیمی و هنر صنعت ارزشمند، حمایت ویژه‌ای را می‌طلبد.
عاملی با تاکید بر اینکه تسهیلات و تامین منابع مالی بسیار مهم است، تصریح کرد: در سال 1394 قدم‌های خوبی در این زمینه برداشته شد و سال گذشته همکاری لازم از سوی بانک مربوطه انجام نشد و تولیدکنندگان با مشکل مواجه شدند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با بیان اینکه در سه ماهه اخیر 500 میلیون تومان تسهیلات داده شده است، خاطرنشان کرد: با طرح خوشه فرش نیز قدم‌های خوبی در استان برداشته شده و با دانشگاه آزاد توافقی در حوزه رنگرزی فرش انجام شده است.
وى همچنين گفت: ایجاد شهرک صنفی فرش و نمایشگاه و فروشگاه دائمی نیز در حال پیگیری است.
در این آیین سخنگوی فراکسیون فرش و صنایع‌دستی مجلس شورای اسلامی گفت: باید سهم فرش در تولید و صادرات کشور افزایش یابد.
محمد فیضی در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف در اردبیل با بیان اینکه فرش و صنایع‌دستی در هنر و فرهنگ ایران جایگاه خاصی دارد، گفت: سال گذشته شاهد صادرات 350 میلیون دلاری برای فرش و 200 میلیون دلاری برای صنایع‌دستی بودیم و این آمار باید تکانی در ما ایجاد کند؛ چراکه روند خوبی نیست.
وی با بیان اینکه باید سهم فرش در تولید و صادرات کشور افزایش یابد، افزود: باید وزن فرش دستباف را در تولید وزین‌تر کنیم.
نماینده اردبیل، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان مجلس و به ویژه اعضای فراکسیون فرش به توسعه فرش در کشور متعهد هستند، تصریح کرد: طرح حمایت از هنرمندان و استادکاران صنایع‌دستی نیز در مجلس مصوب شده و نتایج خوبی خواهد داشت.
فیضی با بیان اینکه بیمه فرش‌بافان در صحن مجلس تصویب شده و منتظر اظهارنظر شورای نگهبان هستیم، افزود: برای بازگشت معافیت مالیات بر ارزش افزوده در این زمینه نیز پیگیر هستیم.
همچنین در حاشیه نمایشگاه جلسه ای با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران، تشکل ها و فعالان حوزه فرش اردبیل برگزار شد.
در این جلسه تشکل ها و فعالان حوزه فرش مسایل و دغدغه های خود را بیان کردند و در ادامه رییس مرکز ملی فرش ایران پاسخ های لازم را در خصوص مسایل مطرح شده بیان کرد.
گفتنی است کارگر از کارگاه های تولیدی، رنگرزی و همچنین مجتمع کارگاهی درحال ساخت در این استان نيز بازدید کرد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش دستباف آذربایجان شرقی رنگین‌کمان فرهنگی ایران

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: صنایع‌دستی و فرش دستباف آذربایجان‌شرقی نمایی زیبا از رنگین‌کمان فرهنگی ایران و فرصت مغتنمی برای توسعه استان است.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، جمشید جعفرپور در بازدید از هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تبریز اظهار داشت: به واسطه این چنین نمایشگاه‌هایی ظرفیت آذربایجان‌شرقی در حوزه صنایع‌دستی و فرش دستباف معرفی می‌شود.
فرش دستباف آذربایجان
وی افزود: صنایع‌دستی و فرش دستباف آذربایجان‌شرقی نمایی زیبا از رنگین‌کمان فرهنگی ایران است و این ظرفیت فرصت مغتنمی برای توسعه استان است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تولیدات هنرمندان را روشی برای رونق اقتصاد ملی و پیاده‌سازی سیاست‌های شعار تولید و اشتغال خواند و اذعان داشت: یکی از علل بازدید من و هیأت همراه از این نمایشگاه بررسی مشکلات و موانع موجود در رونق کسب و کار هنرمندان صنایع‌دستی است.
وی گفت: نتیجه ظرفیت، اشتیاق و تلاش هنرمندان صنایع‌دستی باید در زندگی آنها نمود یابد و تحقق این امر تلاش دولت و حمایت نمایندگان مردم در مجلس را می‌طلبد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی افزود: برای رفع مشکلات هنرمندان موارد را به مدیران دولت گوشزد خواهیم کرد و اگر چنانچه مشکلات هنرمندان مربوط به قانونگذاری‌ها بوده باشد، به فوریت با لوایح مربوطه در رفع آن موانع تلاش خواهیم کرد.
جعفرپور از مسؤولان برگزاری نمایشگاه خواست تا جمع‌بندی لازم از مشکلات و خواسته‌های غرفه‌داران را بعد از اتمام، ارائه دهند تا پس از جمع‌بندی در کمیسیون فرهنگی طرح شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید 3000 متر فرش دستباف توسط مددجویان اردبیلی

یک‌ هزار و ۳۰۰ تخته فرش، ورنی، گلیم و جاجیم توسط قالیبافان تحت حمایت در سه ماهه نخست امسال بافته شده به طوری که بافندگان تحت حمایت سه هزار و ۱۳۶ مترمربع فرش و قالی تولید کرده‌اند.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،جهانبخش نژادجواد در جلسه بررسی تولیدات صنایع دستی مددجویان استان اردبیل اظهار داشت: یک‌ هزار و 300 تخته فرش، ورنی، گلیم و جاجیم توسط قالیبافان تحت حمایت در سه ماهه نخست امسال بافته شده به طوری که بافندگان تحت حمایت سه هزار و 136 مترمربع فرش و قالی تولید کرده‌اند.
وی بیان کرد: قالیبافی یکی از مهم‌ترین طرح‌های اشتغال کمیته امداد محسوب می‌شود که بیشترین تاثیر را در روند خوداتکایی خانواده‌ها دارد و این نهاد با برگزاری کارگاه‌های آموزشی قبل و بعد از اجرای طرح‌ها درصدد است تولیدات مددجویان را از نظر کیفی و کمی توسعه بخشد.
فرش ستباف اردبیل
نژادجواد افزود: تولیدات مددجویان تحت پوشش در سه ماهه نخست سال 96 نسبت به مدت مشابه خود در سال گذشته 40 درصد افزایش داشته است به طوری که دو هزار و 379 طرح قالیبافی تحت نظارت کمیته امداد استان اردبیل قرار دارد که برحسب ضرورت و پیشرفت کار مورد بازدید ناظران فنی و تخصصی قرار می‌گیرد.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به اینکه نظارت‌های فنی و تخصصی سبب ارتقای سطح کیفی و کمی مددجویان تحت حمایت می‌شود، تصریح کرد: ناظران و کارشناسان فنی با ارائه مشاوره‌های مناسب به مجریان طرح‌ها می‌کوشند تا محصولات آنان به شکل مرغوب و با کیفیت بالا وارد بازار شود.
وی با بیان اینکه تولیدات فرشبافان و قالیبافان تحت حمایت به ارزش بیش از 17 میلیارد و 224 میلیون ریال ارزیابی شده است، گفت: فرش‌های دستباف مددجویان به صورت تضمینی از آنان خریداری می‌شود و پس از فروش، مبلغ آن به طور کامل در اختیار قالیبافان قرار می‌گیرد.
نژادجواد اظهار کرد: ارتقای 30 درصدی متراژ و رج‌شمار قالی‌ها و فرش‌های تولیدی مددجویان یکی از برنامه‌های مهم کمیته امداد استان در سال‌ 96 است که این امر در راستای افزایش ارزش افزوده محصولات و تولیدات مددجویان در دستور کار قرار گرفته است.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد استان اردبیل بیان کرد: در حال حاضر دو هزار بافنده تحت حمایت این نهاد قرار دارند که در کنار فراهم کردن مواد اولیه قالیبافی، خدماتی مانند سنجش بینایی، بهسازی محیط کسب و کار و نظارت و ارائه مشاوره‌های تخصصی نیز به قالیبافان ارائه می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

گشایش پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف مراغه

پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف مراغه گشایش یافت.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت مراغه ، گفت: این نمایشگاه با هدف شناساندن هنر قالیبافی، عرضه مستقیم محصولات و تشویق به سرمایه گذاری در صنعت فرش برگزار می شود.
نمایشگاه فرش مراغه
ایوب خیراللهی افزود: ایجاد ارتباط مستقیم بین تولیدکنندگان و خریداران در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی و نیز توسعه صادرات در این بخش از مهم ترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.
وی ادامه داد: نمایشگاه فرش دستباف مراغه فرصت مناسب و فضایی مستعد برای معرفی تلاش و هنرهای قشر تلاشگر قالیبافان این منطقه است.
وی اضافه کرد: قالی ابریشمی مراغه با سابقه چندین قرن قدمت از پتانسیل بالایی در زمینه صادرات داشته و از این رو برگزاری این نمایشگاه فرصت مناسبی برای معرفی این هنر محصول در بازارهای داخلی و خارجی است.
وی گفت: هم اکنون حدود 60 هزار متر مربع فرش در این شهرستان با تلاش دستان زحمتکش قالیبافان بافته و تولید می شود.
پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف مراغه در قالب 16 غرفه از 15 تا 21 تیرماه در محل نمایشگاه های دائمی پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

افزایش صادرات فرش دستباف درآذربایجان شرقی

یادداشت رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی در روزنامه "صمت" درباره رونق صادرات فرش دستباف استان آذربایجان شرقی.
در سال ۹۵ فرش دستباف آذربایجان‌شرقی به کشورهای خارجی به ارزش ۱۶۴میلیون دلار صادرات داشته است. پیش از این به‌دلیل وجود تحریم‌ها صادرات فرش به کشورهای دیگر محدود بود، درحال‌حاضر تحریم‌ها رفع شده و درصددیم در سال ۹۶ با اهتمام جدی این رقم را افزایش دهیم. برای افزایش صادرات نیاز به زیرساخت دارد، برخی عوامل در ارتقای کیفیت فرش، نقش بسزایی دارند، اهم این عوامل تولید و تولیدکننده فرش است که باید تقویت شوند. همچنین پوشش بیمه‌ای بافنده‌ها و ارائه فرش با نرخ واقعی به بازار از جمله این عوامل است. فرش به عنوان صنعتی اشتغالزا در استان است. در قبال زحمات زیادی که بافندگان برای تهیه فرش متحمل می‌شوند، دستمزد بافندگان باید اصلاح شود چراکه این موضوع در ارتقای کیفیت فرش نقش موثری دارد. دولت در زمینه معیشت بافندگان نمی‌تواند وارد بخش اجرایی شود بنابراین باید بخش خصوصی تقویت شود. صنعت فرش در اشتغالزایی نقش بسزایی دارد، براساس آخرین آمار مربوط به سال ۹۴، ۲۷۵ هزار بافنده در استان وجود دارد که این تعداد اشتغال مستقیم در فرش داشته‌اند. اتحادیه فرش نیز از قالیبافان حمایت می‌کند، با وجود حمایت‌های اتحادیه فرش، این بخش نمی‌تواند در حوزه صادرات وارد شود. صاحبان فرش باید درباره چگونگی از دست دادن بازار پژوهش کنند و در گام نخست بازار را تثبیت کرده و بازارشناسی کنند. در گام بعدی باید درباره افزایش فروش آسیب‌شناسی کنند. آذربایجان‌شرقی پایتخت جهان در زمینه فرش دستباف است. استان ما که دارای تمدن دیرینه‌ای در صنعت فرش است و با توجه به اینکه تاریخ فرش به دوره مادها می‌رسد باید این جایگاه تاریخی خود را حفظ کند. تشکلات فرش در سال ۹۶، باید تقویت و تعامل داشته باشند. آذربایجان‌شرقی در کشور رتبه نخست فرش را به خود اختصاص داده است، این استان در طرح و نقشه فرش حرف اول را می‌زند و در بین استان‌ها در جایگاه نخست کشوری قرار گرفته است. همچنین در سردرود نیز پیشرفت‌های چشمگیری در زمینه تابلو فرش شده است که تلاش هنرمندان تابلو فرش در این زمینه قابل‌تحسین است. نظارت بر توزیع مواد نامرغوب فرش از سوی بازرسی انجام شده است، بازار فرش‌فروشان خواستار اجرایی شدن دوباره این مصوبه هستند چراکه مواداولیه غیراستاندارد و رنگ‌های شیمیایی به صنعت فرش ضربه‌ای بزرگ وارد می‌کند. صنعت فرش برای استان سرمایه‌ای بزرگ و ارزشمند است چراکه اشتغالزایی در این صنعت بسیار چشمگیر است. ۴۰ رشته مرتبط با فرش است. تشکلات وابسته به فرش نیز باید در این راستا تقویب شده و صنعت فرش به جایگاه اصلی خود دست یابد و بازارهای فروش را گسترش دهد. صنعت فرش استان به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود، صنعت فرش استان به کشورهای آلمان، امریکا، عربستان، امارات متحده، لبنان، پاکستان، سوئیس، ایتالیا، کانادا، انگلیس و افریقای جنوبی صادر شده است. در بین این کشورها، کشورهای عربی و آلمان بیشترین متقاضی فرش بوده‌اند. در صنعت فرش در گذشته ۸۰هزار نفر بیمه بودند اما درحال‌حاضر ۳۶هزار قالیباف زیرپوشش بیمه هستند. در سال ۹۶، خواستار بروزرسانی بیمه قالیبافی تشکلات فرش هستیم و از تعاونی‌های شهری می‌خواهیم آمار واقعی بخش فرش را اعلام کند. در سال گدشته اتحادیه فرش دوره رفو گری و بهبافی برای بافندگان برگزار کرد و ۴۰ نفر از این صنف شرکت کردند، نخبگانی از استان برای آموزش بافندگان دعوت شد. همچنین ساماندهی بخش صادرات کارگاه‌های متمرکز و غیرمتمرکز نیز در امسال مدنظر است. درکنار حمایت از بافندگان فرش، در سال ۹۶ برای بافندگانی که در سال ۹۵ ثبت‌نام کرده‌اند، تسهیلاتی ارائه خواهد شد. همچنین نمایشگاه دائمی فرش دستباف تبریز را پیگیری می‌کنیم که برگزار شود. در این نمایشگاه تمامی مراحل تولید فرش به نمایش درمی‌آید.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب