دست‌بافته‌هاي استان فارس سالانه ۱۰۰ هزار دلار ارزآوري دارند

دست‌بافته‌هاي استان فارس سالانه ۱۰۰ هزار دلار ارزآوري دارند

رئيس اتحاديه تعاوني‌هاي صنايع دستي استان فارس از ارزآوري سالانه ۱۰۰ هزار دلاري دست‌بافته‌ها به استثناء فرش در استان فارس خبر داد.

فرش فارس


به نقل از عصر فارس، سلمان گورنگي از ارزآوري سالانه 100 هزار دلاري دست‌بافته‌ها به استثناء فرش در استان فارس خبر داد و اظهار داشت: بيشترين صادرات صنايع‌دستي استان فارس به كشورهاي فنلاند، اتريش، ايتاليا و كشورهاي حوزه خليج فارس است.

وي گفت: دست بافته‌هاي دستي از جمله گليم و جاجيم و غيره به استثناي فرش بيشترين ارزآوري استان فارس در بخش صنايع دستي را به خود اختصاص داده‌اند.

گورنگي راه‌اندازي سايت فروش اينترنتي صنايع دستي را از ديگر اقدامات اتحاديه تعاوني‌هاي صنايع دستي عنوان كرد و گفت: اين اقدام در جهت افزايش و تسهيل خريد و فروش صنايع دستي استان فارس صورت گرفته است.

رئيس اتحاديه تعاوني‌هاي صنايع دستي استان فارس مهمترين وظيفه اين اتحاديه را خدمات‌رساني به اصناف صنايع دستي اعلام و بيان كرد: اين اتحاديه در راستاي تسهيل توليد و فروش صنايع دستي به آموزش، پژوهش و برگزاري نمايشگاه‌هاي مختلف مي‌پردازد.

وي تمركز و بررسي بر روي بخش صادرات را از برنامه‌هاي مهم اين اتحاديه دانست و گفت: بسته‌بندي صنايع دستي از برنامه‌هاي در دست اقدام اتحاديه است كه كمك زيادي به فروش صنايع دستي توليد شده مي‌كند.

گورنگي افزود: در حال حاضر اتحاديه تعاوني‌هاي صنايع دستي استان فارس 90 تعاوني را تحت پوشش دارد و محصولات صنايع دستي استان را در معرض فروش قرار مي‌دهد.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اجرای دوره های آموزشی فرش دستباف در آذربایجان غربی

اجرای دوره های آموزشی فرش دستباف در آذربایجان غربی

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی گفت: دوره های آموزشی فرش دستباف در نیمه دوم امسال در استان آذربایجان غربی اجرا می شود.

مهارت قالیبافی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛اسد درویشی اظهار داشت: دوره های آموزشی فرش دستباف در نیمه دوم امسال و پس از تصویب زمان دقیق آن توسط سازمان ملی فرش، در استان آذربایجان غربی اجرا می شود.

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تاکنون شهرستان های منتخب استان برای برگزاری دوره های آموزشی توسط سازمان ملی فرش اعلام نشده است گفت: سال گذشته این دوره های آموزشی در شهرستان های شاهین دژ، تکاب، شوط، چایپاره و ارومیه برگزار شد.

درویشی با بیان اهداف برگزاری این دوره آموزشی تصریح کرد: این دوره ها با هدف ارتقاء مهارت بافندگان فرش دستباف و افزایش سطح آگاهی و تخصص فعالان این حوزه برگزار می شود.

وی افزود: امید است که متقاضیان برگزاری دوره های مذکور که علاوه بر توانمندی، دارای حسن شهرت هستند، شناسایی و به سازمان صنعت، معدن و تجارت معرفی شوند.

درویشی گفت: مجتمع های قالیبافی و کارگاهای متمرکز دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی، شرکت های تعاونی و اتحادیه های روستایی و شهری دارای مجوز، آموزشگاه های آزاد قالیبافی دارای مجوز از سازمان آموزشی فنی حرفه ای و مراکز آموزش بازرگانی دارای مجوز برگزاری دوره های آموزشی می توانند این دوره ها را برگزار کنند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

سپرده‌گذاران مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» به دستگاه قضایی اطمینان کنند

سپرده‌گذاران مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» به دستگاه قضایی اطمینان کنند

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه از سپرده‌گذاران مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» خواست به دستگاه قضایی اطمینان کنند و گفت: مردم مطمئن باشند اگر دستگاه قضایی متهم را دستگیر نمی‌کرد، وی اموال مردم را به خارج از کشور منتقل می‌کرد.

مکتب گلیم و گبه کرمانشاهان


محمدرضا عدالتخواه امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه درخصوص پرونده مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» اظهار داشت: متهم «م.م» با اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور به‌طور موقت بازداشت شده است.

وی با بیان اینکه مقداری از اموال متهم شناسایی شده است، گفت: مردم فریب نخورند هر چیزی که از اموال این شخص شناسایی شود به سپرده‌گذاران برگردانده می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه به رسیدگی کیفری به این پرونده اشاره کرد و ادامه داد: این به این معنا نیست که سپرده‌گذاران تصور کنند اگر زودتر سفته‌ها را به اجرا بگذارند و وکیل بگیرند سریع‌تر به پول خود می‌رسند.

این مسؤول از سپرده‌گذاران مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» خواست به دستگاه قضایی اطمینان کنند و افزود: مردم مطمئن باشند اگر دستگاه قضایی این اقدام را انجام نمی‌داد و فرد متهم را دستگیر نمی‌کرد، اموال مردم را به خارج از کشور منتقل می‌کرد.

عدالتخواه مردم را به حفظ آرامش، صبر و حوصله سفارش کرد، گفت: مدیر مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» آورده‌های میلیاردی مردم راه به‌صورت قطره‌چکانی در میان سپرده‌گذاران توزیع می‌کرد و همین مسئله موجب جلب رضایت مردم شده بود.

رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه در پایان از وکلا خواست به مردم آسیب‌دیده کمک کنند و گفت: وکلا به مردم وعده ندهند که با اجرا گذاشتن سفته و رسیدگی به پرونده‌های‌ آن‌ها سریع‌تر به حق خود می‌رسند و هزینه دادرسی و وکالت را بر سپرده‌گذاران مکتب «فرش، گلیم و گبه کرمانشاهان» تحمیل کنند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۵۰۰۰تن فرش در کشور صادر شد

۵۰۰۰تن فرش در کشور صادر شد

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از توسعه صادرات فرش در کشور خبر داد و گفت: صادرات فرش کشور از نظر وزنی پنج هزار تن بوده است.

صادرات فرش


به گزارش خبرنگار مهر، عیسی منصوری شامگاه چهارشنبه در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان اظهار داشت: اشتغال از کشاورزی به صنعت و از صنعت به خدمات تبدیل شده است.

وی گفت: سرعت انتقال صنعت به خدمات در حال افزایش است و طرفی به سبب تورم حاکم تحول ساختاری معکوس داریم.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: صنایع کشور در حال افت است و به عنوان مثال نیز نیروی کار در صنایع اصفهان یک درصد ریزش داشته است.

منصوری یادآور شد: از دیدگاه بعضی افراد به سبب اینکه مشاغل غیر رسمی شغل محسوب نمی شود، آمار بیکاری از حد معمول بالاتر است.

وی افزود: در این استان با توجه به ظرفیت و پتانسیل های موجود امکان ایجاد اشتغال به راحتی امکان پذیر است و همچنین این استان در قیاس با اصفهان در حوزه ایجاد اشتغال بالاتر است چرا که صنعت اصفهان در حال رکود است.

وی گفت: طی هشت سال گذشته پنج هزار تن صادرات فرش داشته ایم که این رقم در سال گذشته ۳۵۰ تن بوده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حوزه کارآفرینی باید بعد از آموزش، استاندارد سازی صورت بگیرد و تولید کننده را به بازار معرفی کنیم.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۱۹ هزار دار قالی در زنجان شناسنامه دار شده اند

۱۹ هزار دار قالی در زنجان شناسنامه دار شده اند

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: از آغاز نظارت و بازرسی از دارهای قالی تا کنون ۱۹ هزار دار قالی در استان زنجان شناسنامه دار شده است.


۱۹ هزار دار قالی در زنجان شناسنامه دار شده اند

محسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: طرح اجرای شناسنامه‌دار کردن دارهای قالی‌ در زنجان از مهرماه سال ۹۳ در استان زنجان شروع‌شده و از زمان اجرای این طرح تاکنون حدود ۱۹ هزار دار قالی شناسنامه‌دار شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر کار طرح شناسنامه دار کردن در قالی ها تمام شده است و به محض شناسایی قالی باف جدید این دار قالی ها هم شناسنامه دار می شوند.

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: هدف از شناسنامه‌دار شدن قالی فرش‌بافان این است که میزان بافت قالی فرش کنترل شود و در این دستورالعمل تعیین‌شده به سازمان فرش میزان بافت مشخص‌شده است.

جعفری از تشدید نظارت بر دارهای قالی‌ خبر داد و گفت: این طرح از ۳۱ مردادماه سال۹۳ شروع‌شده و هدف از اجرای آن این است که افرادی که از بیمه تأمین اجتماعی قالیبافان سوءاستفاده می‌کنند شناسایی و افرادی که ذی‌حق هستند تحت پوشش قرار گیرند.

مدیر اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان تاکید کرد: این سازمان، نظارت و بازرسی ویژه ای از دار قالی‌ها دارد و نظارت و بازرسی از دار قالی‌ها در زنجان تداوم دارد و این سازمان و سازمان صنعت، معدن بر سامان‌دهی فعالان حوزه فرش تأکید دارد.

جعفری افزود: توجه به امر بازرسی باعث می شود که قالی بافانی که تاکنون بیمه نشده اند تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

افتتاح نمایشگاه بافته های عشایردر رفسنجان

افتتاح نمایشگاه بافته های عشایردر رفسنجان

نمایشگاه فرشهای دست باف ، صنایع دستی و بافته های عشایر دررفسنجان برپاست.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمان این اقلام در104غرفه ی این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است .
نمایشگاه درمصلای خامنه ای رفسنجان تا هفته آینده عصرها از ساعت 3 تا 9 شب برای بازدید مردم دایراست.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ساخت بزرگترین نمایشگاه دائمی فرش دستباف جهان در تبریز

ساخت بزرگترین نمایشگاه دائمی فرش دستباف جهان در تبریز

عملیات ساخت بزرگترین نمایشگاه دائمی فرش دستباف جهان در تبریزآغاز می شود


ساخت بزرگترین نمایشگاه دائمی فرش دستباف جهان


عضو کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران گفت: عملیات ساخت بزرگ ترین «نمایشگاه دائمی فرش دستباف جهان» امسال در تبریز«شهرجهانی فرش» آغاز می شود.

شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) موسوم به (WCC) در سال گذشته (2015 میلادی - 1394شمسی) بنا به پیشنهاد ایران، پس از جلسات کارشناسی و بازدیدهای مختلف از شهر «تبریز»، این شهر را به عنوان یکی از 11 شهر جهانی صنایع دستی و پایتخت فرش جهان با عنوان «شهر جهانی فرش» برگزید.
اسماعیل چمنی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار کرد:عملیات احداث یک نمایشگاه دائمی فرش دستباف در شان و منزلت شهر جهانی فرش را تا پایان امسال با مشارکت بخش خصوصی آغاز می کنیم.
رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و مشارکت های شورای شهر تبریز گفت: این نمایشگاه چهارفصل، باعث می شود تا هر گردشگری از هر جای جهان که علاقه مند به فرش است به ایران بیاید و در این مرکز شاهد تمام مراحل کارگاهی تولید تا فروش و تبادل گسترده فرش باشد.
وی ادامه داد: البته قبلا اطلاع رسانی شده است که ما در حال احداث یک موزه فرش هم در تبریز هستیم که تا پایان بهمن ماه امسال با حضور معاون اول رئیس جمهوری گشایش می یابد.
چمنی در پاسخ به اظهارات برنگار ایرنا مبنی براینکه این موزه با این ابعاد و امکانات، شایسته مهم ترین فرش جهان نیست ودر برخی کشورهای غیر صاحبنام فرش، موزه های بزرگ تر وبهتر فرش وجود دارد چنین گفت: در موزه فرش فقط فرش های قدیمی نفیس و خاص برای بازدید علاقه مندان به نمایش گذاشته می شود و این موزه ها تنها مکملی برای آن نمایشگاه بزرگ دائمی است.
رئیس کمیسیون گردشگری و صنایع بافتنی اتاق بازرگانی تبریز اظهار کرد: من، خود یک قالیبافم و مسئولیت صنفی قالیبافی استانی و کشوری دارم؛ ضمن اینکه معتقدم فرش دستباف تنها کالایی است که رهبریت و محوریت آن با ایران است.
چمنی افزود: فرش دستباف، هنر و صنعت اول ماست و ایران را در دنیا با فرش می شناسند.تنها کالایی است که از صفر تا صد مواد اولیه و مراحل تولید آن بومی است و بیشترین اشتغالزایی و ارزش افزوده را برای کشور دارد.
وی تصریح کرد: فرش، تنها اشتغالی است که ترافیک ایجاد نمی کند؛ موافق محیط زیست است و بنیان خانواده را محکم تر می کند چون یک زوج می توانند کنار هم و در یک محیط کار به این اشتغال بپردازند.
وی عنوان کرد: حدود 500 هزار تن در زمان حاضر به طور مستقیم و غیر مستقیم در آذربایجان شرقی از این صنعت که ثمره هنر سه هزار ساله پیشینیان ماست ، ارتزاق می کنند.
کارشناس فرش گفت: این هنر - صنعت ضمن تامین نیازهای داخلی در صادرات ، ارزآوری قابل توجهی هم دارد و می تواند باعث جذب گردشگران زیادی باشد.
عضو کمیسیون گردشگری و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: چون فرش هنرصنعت ملی ما به شمار می آید باید برای رونق و گسترش آن، عزمی ملی وجود داشته باشد و نمایندگان مجلس و دولت در تعیین بودجه، بسته های حمایتی برای رفع رکود و ایجاد رونق دوباره فرش قرار دهند و حمایت از فعالان این عرصه به ویژه تولید کنندگان و بافندگان در سطح ملی در اولویت باشد.
وی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش به نکته ای اشاره کرد و اینکه سازمان تامین اجتماعی چرا در هفته های اخیر، بیمه تعداد قابل توجهی از فرش بافان به عنوان سربازان اقتصاد مقاومتی را به بهانه طرحی به نام« پایش» قطع کرده است.
چمنی تصریح کرد: دست هایی در کار است تا این امر نازیبا ممکن شود؛ چرا که با بیکاری این افراد و رکود این صنعت بومی، باید دست به دامان صنایع وارداتی دیگر کشورها باشیم؛ محصولات و صنایعی که بعد ازچند دهه حمایت هنوز با آنها نمی توانیم حرفی در عرصه رقابت با دنیا بزنیم.
غدا هیجاوی رئیس بخش آسیا و اقیانوسیه سازمان جهانی صنایع دستی ، 14 مهر سال گذشته در مراسم ثبت جهانی تبریزبه عنوان پایتخت فرش جهان گفته بود: با ثبت تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش، این شهر با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز می‌تواند فرش جهان را مدیریت کند.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب