امنیت شغلی قالیبافان را بیمه تضمین می‌کند

یک مقام مسئول تعاونی می‌گوید: دولت باید حمایت بودجه‌ای و بیمه‌ای خود را از تولیدکنندگان فرش دستباف برندارد چون امنیت شغلی و آتیه بافندگان به بیمه وابسته است.

امنیت شغلی قالیبافان را بیمه تضمین می‌کند

عبداله بهرامی ـ در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس برنامه بیمه تامین اجتماعی که در سال ۱۳۸۸ مصوب شد ۴۶۰ هزار بافنده فرش ظرف پنج سال بیمه شدند ولی اکنون دو سال است که بیمه قالیبافان قطع شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه همت کافی برای پوشش تامین اجتماعی بافنده ها وجود ندارد و تسهیلات مورد نیاز در اختیار قالیبافان قرار نمی گیرد به همین دلیل قراردادی با بیمه تعاون منعقد کردیم که بر اساس آن همه بافندگان کشور و صنایع دستی بتوانند از بیمه تکمیلی درمانی، بیمه حوادث، بیمه عمر و پس انداز استفاده کنند.
بهرامی افزود: علاوه بر آن قراردادی با بانک توسعه تعاون به امضا رساندیم که بر اساس آن به ازای هر نفر شش میلیون تومان وام بدون سپرده‌گذاری با بازپرداخت سه ساله و با نظارت اتحادیه اختصاص یابد و این حمایت مالی در ۳۱ استان کشور گسترش یابد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف برخورداری از حمایت بیمه‌ای را برای بافندگان مهم دانست و گفت: بیمه تامین اجتماعی برای یک صنعتگر از جهت تامین آتیه و امنیت شغلی اهمیت دارد و جزو مشاغل خانگی برای زنان محسوب می‌شود.
وی با اشاره به تنوع بالای تولیدات فرش و صنایع دستی ایران، افزود: باید از این مزیت در عرضه محصولات به بازارهای هدف استفاده کنیم و توان رقابت پذیری خود را در نمایشگاه‌های خارجی به نمایش بگذاریم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

چرا زیلوی میبد نشان جغرافیایی ملی گرفت؟

زیلوی شهرستان میبد در نخستین همایش ثبت نشان جغرافیایی صنایع‌دستی که دیروز با حضور «زهرا احمدی‌پور» رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برگزار شد، نشان جغرافیایی ملی گرفت.

چرا زیلوی میبد نشان جغرافیایی ملی گرفت؟

به گزارش ایسنا، صنایع‌دستی بیانگر صنعت و هنر نیاکان و نمایشگر ذوق، هنر و غنای فرهنگی یک ملت است که همواره در اقتصاد آن‌ها نیز نقش داشته است.
زیلوبافی از جمله صنایع‌دستی کم‌نظیر ایرانی است که با برخورداری از مکانیسم پیچیده بافت به‌عنوان تکامل‌یافته گلیم و جاجیم محسوب می‌شود.
زیلو به‌عنوان زیراندازی ساده، بی‌تکلف، بادوام، خنک و بهداشتی است که تار و پودش از پنبه تشکیل یافته است، دست‌بافته‌ای است که قرن‌ها برای مفروش کردن خانه‌های خدا و بندگان خدا کاربرد دارد.
هر چند بی‌پیرایه است، اما از خلوص پرمعنایی برخوردار است، در عین سادگی با وقار است و از ویژگی‌های آن محدودیت در گوناگونی رنگ‌های آن است و با وجود آرایه‌های ساده هندسی، زیبا و جذاب است و راز زیبایی و جذابیت آن در ارتباط عمیق آن با فرهنگ و باورهای عمومی مردم نهفته است. سادگی و صداقت آن همگام و سازگار با اقلیم، بناها و روحیه قناعت مردمان کویر است.
به گواه تاریخ و به استناد زیلوهای ارزشمند و شاهکارهای به جامانده، میبد را باید یکی از مراکز مهم تولید زیلو دانست که بی‌شک در گسترش و رونق هنر زیلوبافی نقش به‌سزایی داشته است.
البته با توجه به قدمت زیلوبافی در میبد که به پیش از اسلام برمی‌گردد، بسیاری از پژوهشگران و کارشناسان بر این عقیده‌ هستند که هنر زیلوبافی ابتکار مردمان کهن شهر میبد بوده‌ که به وسیله استادکاران میبدی رواج یافته است.
زیلو به‌عنوان فرش سلامت نیز معرفی می‌شود، چون این دست‌بافته سنتی تنها دست‎‎بافته‌ای است که تماماً با گیاه تهیه می‌شود. گیاه نرم پنبه جزو مواد اولیه زیلو می‌باشد که همه خواص پنبه را در این دست‌بافته می‌گنجاند و همراه با گیاهان دیگر چون رناس ، نیل و اسپرک رنگ‎‎های متنوعی را به خود می‌گیرد و زیلو را به معرض نمایش قرار می‌دهد.
همین موضوع باعث شده که زیلو، الکتریسته ساکن ایجاد نکند و اهمیت آن نیز از این بابت است که بار الکتریکی به‌صورت الکتریسته ساکن که بیشتر در الیاف پلاستیکی است، در بدن ذخیره می‌شود و به بدن آسیب می‌زند. از طرفی زیلو، ذرات معلق در هوا ایجاد نکرده به‌علت نداشتن پرز و خامه به دستگاه تنفسی بدن نیز آسیب نمی‌رساند و پزشکان استفاده از آن را برای کودکان و بیماران تنفسی توصیه می‌کنند. همچنین استفاده از آن حساسیت پوستی ایجاد نمی‌کند و سال‌ها استفاده از آن به‌علت مواد سلولزی موجود در آن، هیچ گونه عوارض پوستی در بدن انسان بوجود نمی‌آورد.
از دیگر فواید زیلو این است که به طبیعت باز می‌گردد و پس از کهنه شدن و غیر قابل استفاده شدن در گودالی در کنار گیاهان چال می‌شده‌اند تا به‌عنوان کود گیاهی برای بقیه گیاهان مورد استفاده قرار بگیرند.
نکته قابل تأمل دیگر این‌که زیلوبافی به‌عنوان یک ورزش سخت محسوب می‌شود و بافنده در حین بافت مدام در حال رفت و برگشت در عرض زیلو است و به‌صورت پی در پی با کَلی و کمونه‌ها بازی کرده و آن‌ها را جابه‌جا می‌کند که این کار به‌عنوان یک ورزش سخت به حساب آمده و از همین‌رو زیلوبافان، بدن سالم و تندرستی دارند.
تمام این موارد باعث شده تا پرونده ثبت میبد به‌عنوان شهر جهانی زیلو در دستور کار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قرار گیرد.
یکی از اهداف اصلی جهانی‌سازی زیلو و صنعت زیلوبافی، ارتقای جایگاه بین‌المللی این صنایع‌دستی، توسعه بازارهای جهانی و زمینه‌سازی برای حضور پررنگ‌تر آن در عرصه‌های بین‌المللی و نیز توسعه گردشگری فرهنگی و افزایش اشتیاق گردشگران به بازدید از میبد به‌عنوان شهری که دارای این صنایع‌دستی‌ منحصر بفرد است، می‌باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تصاویری از بازار فرش تبریز

تصویر تیمچه مظفریه در بازار فرش تبریز را نشان می دهد. معروفترین بخش بازار فرش تبریز تیمچه مظفریه است که از بازارهای قدیمی و شناخته شده فرش در جهان است و از نظر معماری جزو جاذبه های گردشگری ایران محسوب می شود. سالانه افزون بر 300 میلیون دلار فرش تبریز تنها از گمرکات آذربایجان شرقی به خارج از کشور صادر می شود. عکاس ایرنا در یک بازه زمانی شش ساله(1389 تا 1395) تلاش فعالان بازار فرش تبریز برای گذران زندگی را به تصویر کشیده است.


عکس: علی حامد حق دوست

بازار فرش تبریز


بازار فرش تبریز


بازار فرش تبریز


بازار فرش تبریز

ادامه مطلب

ویدیویی از ساخت دار قالی هوشمند

یک دار قالی بافی هوشمند توسط دو مخترع جوان آذربایجان شرقی ابداع شد.

ساخت دار قالی هوشمند

در این دار قالی نقشه به صورت هوشمند توسط نرم افزار خوانده می شود و بسیاری از امورات بافت فرش به صورت مکانیزه در آمده است.
ویدویی از این اختراع در ادامه آمده است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آموزش صنایع دستی در روستاهای آذربایجان شرقی

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: در ۴۲ روستای استان آموزش صنایع دستی در خانه های ترویج در حال اجراست.

آموزش صنایع دستی در روستاهای آذربایجان شرقی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست توانمندی های صنایع دستی شهرستان بناب در حالی شامگاه چهارشنبه با حضور معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و فرماندار این شهرستان و چمعی از مسئولان دست اندرکار این حوزه برگزار شد که علاوه بر طرح موضوع آموزش صنایع دستی در روستاها، خبر خرید فرش های تولیدی قالیبافان نیز در این جلسه داده شد.

آموزش صنایع دستی در ۴۲ روستای آذربایجان شرقی اجرا می شود

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این نشست توانمندی های صنایع دستی شهرستان بناب با اعلام این خبر افزود: آموزش صنایع دستی در این روستاهای استان به عنوان پایلوت آغاز شده و در جهت توسعه صنایع دستی اقدام خواهد شد.
فرشاد به آفرین ادامه داد: میزان توجه و پرداخت به صنایع دستی در شهرستان بناب با جمعیت این شهرستان همخوانی ندارد و از آنجایی که این شهرستان در محورهای مواصلاتی استان های غربی کشور واقع شده و همه روزه پذیرای خیل زیادی از مسافران است، انتظار می رود در بحث صنایع دستی به جایگاه واقعی خود دست یابد.
وی به آفرین سپس از امضای تفاهم نامه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی با جهاد کشاورزی و آموزش و پرورش این استان نیز خبر داد و گفت: در راستای توسعه آموزش های صنایع دستی خانه های ترویج روستایی و مدارس روستایی در اختیار این سازمان قرار خواهد گرفت.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی بر راه اندازی بازارچه عرض و فروش محصولات تولیدی صنایع دستی در شهرستان بناب تأکید و؛ تصریح کرد: بناب می تواند در این زمینه قدم های اساسی را بردارد.

دولت فرش های تولیدی قالیبافان را خریداری می کند

فرماندار بناب نیز در این نشست با اشاره به سیاست های ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در کشور گفت: در کنار توجه به سایر ظرفیت ها توجه به ظرفیت صنایع دستی نیز باید مدنظر قرار گیرد.
ولی الله فرج اللهی از توسعه قالی بافی در این شهرستان به عنوان یک ظرفیت بزرگ در بخش صنایع دستی یاد کرد و افزود: در یک سال گذشته در راستای حمایت از قالی بافی در شهرستان ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی از محل صندوق کارآفرینی در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
وی افزود: در همین مدت در قالب تفاهم نامه دیگری ۳۰ میلیارد ریال تسهیلات از سوی بانک مهر اقتصاد به متقاضیان قالی باف در بناب پرداخت شده است که از این محل برای بالغ بر یک هزار نفر در این شهرستان شغل ایجاد شده است.
نماینده عالی دولت در شهرستان بناب سپس از آمادگی دولت برای راه اندازی کارگاه های قالی بافی در روستاها و همچنین خرید تضمینی تولیدات آن ها خبرداد و اظهار کرد: تولید کنندگان نگران تولیدات قالی نباشند و فرش تولیدی آن ها توسط خود دولت خریداری می شود.
وی با اشاره به نقش بالای توسعه صنایع دستی در تحقق اقتصاد مقاومتی تصریح کرد: هم اکنون قریب به ۲۰۰ نفر در سه مرکز آموزشی نسبت به مهارت آموزی در بخش صنایع دستی در این شهرستان مشغول هستند.
فرج اللهی با اشاره به ضرورت ایجاد نمایشگاه فروش صنایع دستی در شهرستان بناب گفت: شهرستان آماده است با مشارکت بخش خصوصی نسبت به ایجاد این نمایشگاه اقدام کند.

اولویت شناسایی و ساماندهی فعالان صنایع دستی در بناب

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بناب نیز در این نشست با اشاره به فعالیت های این اداره در زمینه صنایع دستی گفت: شناسایی و ساماندهی افراد در زمینه صنایع دستی جرو اولویت ماست.
بهنام رحیم زاده با اشاره به مشکل بیمه فعالان عرصه صنایع دستی خواستار حل مشکل بیمه این فعالان شد و با انتقاد از سهم پایین شهرستان بناب از محل اعتبارات مشاغل خانگی خاطرنشان کرد: اگر بازارچه فروش از طریق کارگاه های ذیربط ایجاد شود می توانیم محصولات تولیدی را در معرض فروش قرار دهیم.
گفتنی است شهرستان ۱۴۰ هزار نفری بناب در ۱۱۰ کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی یکی از قطب های تولید انواع قالی های دستباف از جمله فرش های وسط، ابریشمی و مرینوس و نیز تابلو فرش های نفیس و زیبا در سطح استان و منطقه است و هنرمندان این شهرستان همچنین در زمینه هنرهای تجسمی از جمله خط، نقاشی خط، نقاشی، تابلوسازی، منبت کاری و حجم سازی آثار نفیس و درخشانی را می آفرینند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

استفاده از نظرات صاحب نظران حوزه فرش

رئیس کارگروه فرش و گلیم استان کرمانشاه گفت: مسئولین باید به استفاده از این پیشنهادات و نکته نظرات برای تسریع در روند توسعه این صنعت توجه کنند.

استفاده از نطرات صاحب نظران حوزه فرش

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گفت: باید بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در بخش صنعت فرش و گلیم استان هدایت کنیم، زیرا این استان ظرفیت های بزرگی برای تحول در این بخش دارد.
رحیمی ادامه داد: مایه تاسف است اگر اقدامی برای سوق دادن هنرمندان، کارآفرینان و طراحان بخش صنعت فرش در استان صورت نگیرد، زیرا استان کرمانشاه در این زمینه دارای قدمت و پیشینه کهنی است، اما می بینیم بعضی از استان ها نیز در این زمینه که اصلاً دارای مهارت نبوده اند به پیشرفت های خوبی رسیده اند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صنعت فرش نیاز به توجه ویژه ای دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه گفت: اقدامات صورت گرفته توسط دولت یازدهم برای تحول بخش صنعت فرش استان با گذشته قابل مقایسه نیست.

صنعت فرش نیاز به توجه ویژه ای دارد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛رضا رحیمی گفت : در ابتدای این دولت حرکت ها و اقدامات بسیار خوبی در زمینه توسعه این بخش انجام شده که قابل مقایسه با گذشته نیست، اما باید همچنان با جدیت برای تحول بیش از پیش آن تلاش های ویژه ای صورت گیرد و با برنامه مدونی به سمت افزایش تعداد و کمیت و همچنین ارتقاء کیفیت صنعت فرش و گلیم حرکت کنیم.
وی گفت: باید به دنبال افزایش میزان صادرات صنعت فرش و گلیم در استان باشیم زیرا این مهم علاوه بر اشتغالزایی منجر به رونق و شکوفایی اقتصادی استان می شود، بنابراین با توجه به فرصت های موجود همه دستگاه های ذیربط به خصوص اتحادیه فرش استان باید برنامه های تحول این بخش را با نگاه ویژه ای دنبال کنند و هرگز به وضع موجود راضی نباشند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

جشنواره تجلیل از برترین‌‌های فرش زنجان

عامل توسعه خوشه فرش استان زنجان گفت: همزمان با نمایشگاه فرش دستبافت زنجان، جشنواره تجلیل از برترین‌های این حوزه در استان برگزار می‌شود.

جشنواره تجلیل از برترین‌‌های فرش زنجان

فیروزه حاج علی اکبری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت استان از 14 تا 19 آذر ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی کاسپین، اظهار کرد: سه استان مختلف برای حضور در نمایشگاه فرش دستبافت استان زنجان اعلام آمادگی کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه خوشه‌های فرش استان‌های کرمانشاه، چهارمحال و گلستان در نمایشگاه فرش دستبافت استان زنجان شرکت می‌کنند، تصریح کرد: غرفه‌های نمایشگاه به صورت رایگان به این شرکت‌کنندگان اختصاص می‌یابد.
عامل توسعه خوشه فرش استان زنجان با بیان اینکه همزمان با برگزاری نمایشگاه فرش دستبافت، جشنواره تجلیل از برترین‌های فرش استان برگزار می‌شود، اضافه کرد: در این مراسم خادمان فرش و فعالان این حوزه همچون طراحان مورد تجلیل قرار می‌گیرند.
حاج علی اکبری با بیان اینکه هماهنگی‌های لازم به منظور حضور ذی‌نفعان خوشه فرش استان زنجان در نمایشگاه دموتکس آلمان صورت گرفته است، یادآور شد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان در این زمینه همکاری داشته است.
وی با تأکید بر اینکه ذی‌نفعان خوشه فرش استان زنجان به صورت مستقل در نمایشگاه دموتکس آلمان حضور پیدا می‌کنند، ادامه داد: غرفه‌هایی هم برای شرکت‌کنندگان زنجانی در این نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
عامل توسعه خوشه فرش استان زنجان با تأکید بر اینکه پیگیری‌های انجام شده در زمینه شناسنامه‌دار شدن فرش استان نتیجه‌بخش بوده و این امر قطعی شده است، افزود: در حال حاضر طراحی در این حوزه هم پایان یافته است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب