فیلم بافت فرش مرصع نفیس در تبریز

حسن ملایی بافنده این فرش ، در اثر خود 42 نوع سنگ قیمتی و زینتی از جمله یاقوت ، یشم و زبرجد و نیز یک کیلو طلای 22 عیار به کار برده است.
وی در بافت این فرش از 750 نوع رنگ مختلف استفاده کرده است که 30 درصد آن ابریشم و 70 درصد نیز مرینوس است.

فیلم بافت فرش مرصع نفیس در تبریز

ملایی افزود :، یکی از ویژگی های این فرش 6 نوع رج و چله کشی در بخش های مختلف فرش است.


اخبار تکمیلی در لینک زیر





کارایانما

ادامه مطلب

بافت فرش مرصع نفیس در تبریز

هنرمند فرشباف تبریزی نخستین تابلوی مرصع را با ذوق هنری خاص خود در پایتخت فرش دستباف کشور تبریز خلق کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،حسن ملایی بافنده این فرش ، در اثر خود 42 نوع سنگ قیمتی و زینتی از جمله یاقوت ، یشم و زبرجد و نیز یک کیلو طلای 22 عیار به کار برده است.
وی در بافت این فرش از 750 نوع رنگ مختلف استفاده کرده است که 30 درصد آن ابریشم و 70 درصد نیز مرینوس است.
ملایی افزود :، یکی از ویژگی های این فرش 6 نوع رج و چله کشی در بخش های مختلف فرش است.

بافت فرش مرصع نفیس در تبریز

این هنرمند تبریزی، پیامهای تصویری لحاظ شده در این اثر هنری را برحذر داشتن از شکار حیوانات، احترام به طبیعت و حفظ محیط زیست برشمرد.
طراح این فرش،جواد ملایی نیز نقش بندی فرش جواهرنشان را تخیلی و الهام گرفته از طبیعت خواند و گفت : به علت ترکیبی بودن فرش ، طراحی این اثر دو برابر تابلو فرش های معمولی زمان برده و یک سال طول کشیده است.
اسماعیل چمنی رئیس اتحادیه فرش دست باف کشور هم این تابلو فرش را از نظر طرح، نقشه،رج وچله کشی و قالب بافت، بی نظیرترین تابلو فرش از این نوع دانست و گفت : خلق این اثر جای قدردانی و حمایت بیشتر دارد.
نخستین و بی نظیرترین تابلو فرش مرصع کشور در ابعاد 140x120 در مدت 5 سال (به دست 3 برادر و 2 خواهر خانواده ملایی ) طراحی و بافته شده است.
تبریز بزرگ ترین مرکز تولید و صادرات فرش دست بافت ایران است و این شهر به عنوان پایتخت فرش دست بافت انتخاب شده است.




خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

موزه فرش اردکان مرمت شد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری اردکان از مرمت و بازسازی پشت بام و بادگیرهای یکی دیگر از خانه‌های رجال اردکان که هم‌اکنون به‌عنوان موزه فرش کاربری دارد، خبر داد.
به گزارش ایسنا، «حمید مشتاقیان» در این خصوص گفت: خانه افضلی نیز یکی از خانه‌های زیبا و تاریخی شهرستان است که در دل بافت تاریخی محله چرخاب اردکان قرار دارد و متعلق به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی است.
وی افزود: این بنا در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده و اداره میراث‌فرهنگی شهرستان اردکان در مرمت و بازسازی این بنا همت گمارده است.
این مقام مسئول در خصوص مرمت این بنای تاریخی نیز اظهار کرد: اقدامات صورت گرفته در دل این موزه شامل اجرای اندود کاهگل دامنه بادگیر، بندکشی شرفی، اجرای ناودان شره ای، استحکام بخشی بادگیر، اجرای قرنیز آجری پای بادگیر و آجرفرش کل پشت بام با آجر 20*20 بوده است.
مشتاقیان این خانه تاریخی را بنایی بی‌نظیر در ساختار معماری ایرانی دانست و در پایان عنوان کرد: خانه افضلی و موزه مستقر در آن مهیای بازدید گردشگران داخلی و خارجی است.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

برگزاری نخستین المپیاد مهارت فرش در گلستان

مسئول برگزاری المپیاد فرش گلستان گفت: نخستین المپیاد مهارت فرش در گلستان برگزار شد و نفرات برتر در المپیاد ملی فرش کشور شرکت می کنند.
پرستو حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این المپیاد از روز دوشنبه در گرگان برگزار شده و عصر چهارشنبه با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.
وی افزود: در این المپیاد بافندگان فرش در دو رشته بافت سنتی ترکمن و طراحی فرش به رقابت پرداخته و نفر برتر هر رشته به المپیاد ملی مهارت فرش راه می یابند.

برگزاری نخستین المپیاد مهارت فرش در گلستان

مسئول برگزاری المپیاد مهارت فرش گلستان با یادآوری اینکه در این المپیاد ۶۵ نفر شرکت کرده اند، تصریح کرد: المپیاد ملی مهارت فرش هشت تا ۱۰ دی‌ماه در آذربایجان غربی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پیشکسوتانی از اتحادیه فرش دستباف و فنی حرفه ای این المپیاد را داوری کردند، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این المپیاد شناخت استعدادهای ناشناخته برتر و ارتباط بیشتر با صنعت در رشته های خاص مانند فرش بوده است.
به گفته حیدری یک بافنده و یک طراح برتر فرش در گلستان در مرحله فینال این رقابت ها به عنوان برترین های المپیاد مهارت فرش گلستان شناخته شده و به مرحل کشوری راه یافتند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

دومین کارگاه آموزشی فرش دستباف در میناب

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت میناب گفت: دومین کارگاه آموزشی فرش دستباف با حضور 40 نفر از بانوان شهر تیرور در شهرستان میناب به بهره‌برداری رسید.
سیداحمد عدنانی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت میناب عصر امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این شهرستان گفت: دومین کارگاه آموزشی فرش دستباف با حضور 40 نفر از بانوان شهر تیرور در شهرستان میناب به بهره‌برداری رسید.

دومین کارگاه آموزشی فرش دستباف در میناب

وی افزود: مدت این دوره 53 روز است و هنرجویان در این کارکاه آموزشی 32 ساعت آموزش تئوری و 90 ساعت دوره بافت و نظارت فنی و تکمیل دوره قالی‌بافی را فرا می‌گیرند.
عدنانی گفت: در این دوره‌ها تمامی مراحل بافت شامل چله‌کشی، پودگذاری، گره‌زدن، بافت و پرداخت فرش آموزش داده می‌شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان میناب هزینه برگزاری هر دوره را هشتاد میلیون ریال اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: در پایان این دوره برای هنرجویان کارت قالی‌بافی و گواهی پایان دوره مقدماتی فرش دستباف اعطا می‌شود.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب