سند توسعه فرش دستباف قزوین تدوین می شود

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین از تدوین سند توسعه فرش دستباف استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کبیری ظهر شنبه در کمیته تخصصی فرش دستباف استان که با حضور روسای ادارات شهرستانی برگزار شد با تاکید برضرورت متمرکز نمودن اطلاعات فرش استان گفت:برنامه ریزی در این حوزه نیازمند اطلاعات صحیح است.
وی افزود: تعیین ۴ هزار رج شمار به عنوان شرط تحت پوشش قرار گرفتن بافندگان فرش دستباف صحیح نیست، چون همه بافندگان از شرایط جسمانی یکسانی برخوردار نیستند و بایدبا تساهل اصلاح شود.

سند توسعه فرش دستباف قزوین تدوین می شود

کبیری از تدوین سند توسعه فرش دستباف استان خبر داد و تصریح کرد؛ این سند با هدف حمایت از بافندگان تولید کنندگان ودست اندرکاران و سیاست گذاری درحوزه فرش بزودی آماده می شود
وی خاطر نشان کرد:پس از برجام فرش دستباف استان در بازارهای جهانی با اقبال خوبی روبرو شده و امیدواریم با تعامل وهمکاری همه دستگاهها زمینه دوبرابری تولید و صادرات فرش استان فراهم شود.
کبیری ضمن تقدیر از همکاری و تلاشهای اتحادیه فرش دستباف قزوین در اجرای برنامه ها و حمایت از فرش دستباف گفت:امیدواریم این همکاری و تعامل در بین همه دستاندرکاران در حمایت از فرش دستباف ایجاد شود.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت تاکستان دراین نشست بااشاره به مشکلات بافندگان فرش دستباف گفت؛ نبود تشکل و انجمنهای استانی، نبود شورای قیمت گذاری ومشکلات مربوط به تامین اجتماعی ازمهمترین مشکلات این حوزه است.
رحمانی افزود:تاکستان از ظرفیت بسیار خوبی در زمینه تولید فرش دستباف برخوردار است ولی اغلب آنها به دلیل عدم وجود زیرساختهای لازم، به صورت کارمزدی برای سایر استانهای همجوار فرش می بافند.
گلوانی؛ رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت بوئین زهرا گفت:اغلب بافندگان فرش دستباف از اقشار ضعیف جامعه هستند و باید از آنها حمایت های لازم صورت گیرد.
وی با تاکید اهمیت آموزش بافندگان گفت : برگزاری دوره های به بافی برای بافندگان فرش دستباف باعث افزایش کیفیت تولید در استان خواهد شد.
جعفرزادگان نماینده استانداری در این نشست نیز با اشاره به موانع و مشکلات این حوزه، تدوین سند توسعه فرش دستباف استان را در جمایت از این هنر صنعت لازم دانست.
حسینی، رئیس اداره ص. م.ت شهرستان البرز نیز گفت؛ تعداد ۲ کارگاه، یک فروشگاه مواد اولیه فرش دستباف و ۴ پشتیبان در شهرستان البرز فعالیت دارند.
نعمتی؛ رئیس اداره ص. م.ت شهرستان آبیک :بازار قالیبافان وفرش بافان دستباف استان درسالهای گذشته با مشکلات زیادی روبرو بوده که بایدبا نگاه تسهیل ورفع مشکلات این حوزه را رفع کنیم.
مرتضی نعمتی افزود: تامادامی که تولید فرش برای بافنده صرفه تقتصادی نداشته باشد نمی توان آنها را مجبور به تولیدکرد وباید با درنظر گرفتن معافیت وحمایتهای ویژه آنها را تشویق به تولید کرد.
خارکن، رئیس اتحادیه صنف فرش استان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم احیای فرش دستباف استان گفت: احیای فرش دستباف استان یکی از مسایل مهمی است که باید توجه ویژه ای به آن شود.
وی اظهار کرد:اغلب بافندگان ما به صورت دستمزدی برای استانهای قم زنجان و دیگر استها فرش می بافند و برای حل این مشکل باید الگوی مناسبی بدای فرش قزوین تهیه شود.
وی افزود:اغلب تولیدکنندگان درقانون معافیتهای درنظر گرفته شده ولی بافندگان فرش دستباف علاوه بر نداشتن این امتیازات، سختگیری های زیادی نیز در بیمه آنها اعمال می شود.
جواهری؛ نماینده سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان نیز در این نشست از اقدامات انجام شده جهت راه اندازی کارگاه رنگرزی سنتی در الموت شرقی «روستای زرآباد» خبر داد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آغاز مسابقات ملی مهارت فرش در ارومیه

با حضور جمعی از مسئولان استان نخستین دوره از مسابقات ملی مهارت فرش ب ا حضور هنرمندان فرش ۲۸ استان کشور در ارومیه آغاز شد.
به گزارش خبرنگار مهر، در این دوره از مسابقات نفرات برتر ۲۸ استان کشور در ۲ حرفه بافت و طراحی فرش با یکدیگر به رقابت می پردازند و هنر بومی بافت فرش در استان های مختلف کشور را به نمایش می گذارند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی روز شنبه در آیین آغاز به کار این مسابقات گفت: پسابرجام فرصتی برای عرض اندام دوباره و صادرات فرش اصیل ایرانی و آذربایجانی در عرصه جهانی است.
نادر صفرزاده با اشاره به جایگاه صنعت فرش کشور اظهار کرد: فرشبافی سابقه دیرینه در استان های مختلف کشور دارد و بسترسازی برای معرفی این هنر بی نظیر ایرانی به دنیا و صادرات هرچه بیشتر این محصول به بازارهای خارجی ضروری است.
وی همچنین بر ضرورت حفظ اشتغال موجود در صنعت فرش تاکید کرد و افزود: موضوع ایجاد اشتغال جدید و حفظ اشتغال موجود در صنعت فرش و همچنین پیگیری رفع مسائل و مشکلات بیمه ای قالی بافان از جمله موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
صفرزاده تصریح کرد: استاندار آذربایجان غربی رفع مشکل بیمه قالی بافان و همچنین قرار گرفتن تعداد بیشتری از قالی بافان تحت پوشش خدمات بیمه ای را پیگیری کرده است و به زودی خبرهای خوشی در این رابطه اعلام می شود.
مدیر کل آموزش فنی و حرفه‌ای آذربایجان غربی نیز با تشریح اهداف برگزاری این مسابقات گفت: این رقابت ها با هدف ارتقای فرهنگ مهارت آموزی، نهادینه کردن آن در جامعه، بسترسازی برای تبادل اطلاعات فنی، انتقال تجربه های حرفه‌ای بین صاحبان فن و کشف استعدادهای حرفه‌ای نخبگان برگزار می‌شود.
محسن مددی ایجاد فرصت مناسب برای شکوفایی مهارت‌ها و ایجاد انگیزش در جوانان برای کسب مهارت را از دیگر اهداف برگزاری این مسابقات عنوان کرد و افزود: این مسابقات با همکاری استانداری آذربایجان غربی، مرکز ملی فرش ایران و اتحادیه سراسری تولیدکنندگان فرش دستباف ایران در ارومیه برگزار می‌شود.
به گفته وی نمایشگاهی در قالب بیش از ۲۰ غرفه در زمینه‌های صنایع دستی و هنر فرش در حاشیه مسابقات ملی آزاد مهارت فرش نیز برپا می شود.
مسابقات ملی آزاد مهارت از ۱۱ تا ۱۳ دی سال جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ارومیه برگزار می‌شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب