شناسایی و حمایت از بافندگان فرش ایلام

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداراستان خواستار شناسایی و حمایت از بافندگان فرش در استان شد.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام،حشمت اله عسگری گفت: با شناسایی بافندگان واقعی و حمایت از آنها و خرید تضمینی محصولات تولیدی این بافندگان، می توان در راستای توسعه صنعت فرش استان گام برداشت.

شناسایی و حمایت از بافندگان فرش ایلام

عسگری بیان کرد: صندوق کار آفرینی امید می تواند با تامین و پرداخت به موقع تسهیلات به بافندگان فرش و رکت های تعاونی تولیدی فرش بافی از آنها حمایت کند و گام اساسی در راستای تولید فرش استان بردارد.
وی فرش استان را یکی از با کیفیت ترین و مرغوب ترین فرش های تولیدی در کشور دانست.
معاون استاندار استان از صندوق کار آفرینی امید استان خواست تا با همفکری شرکت فرش به بافندگان مورد اعتماد تسهیلات پرداخت کند و شرکت فرش نیز اقدام به خرید تضمینی محصول بافندگان کند.
بر اساس آمار منابع رسمی سالانه حدود هفت هزار متر مربع فرش دستباف توسط بیش از 15 هزار بافنده در سطح استان تولید می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

لزوم احیای مجدد هنر صنعت فرش کشور

رئیس اتاق بازرگانی تبریز بر لزوم احیای مجدد هنر صنعت فرش کشور در جهت اشتغالزایی، ثروت آفرینی و توسعه صادرات تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، صمد حسن‌زاده صبح امروز در بیست و دومین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در تالار پتروشیمی تبریز، اظهار داشت: در 21 سال گذشته کارهای بزرگی برای ارتقاء جایگاه صادراتی و توسعه اقتصادی کشور انجام گرفته است.
وی افزود: در بیشتر مسائل برای رفع موانع تولید اقدامات بزرگی صورت گرفته و لایحه رفع موانع تولید و تحولات سازنده‌ای در برخی از قوانین گمرکی و مالیاتی نتیجه این همایش‌ها در سال‌های گذشته بوده است.
حسن‌زاده اذعان داشت: امید است در همایش حاضر هم بتوانیم قدم‌های موثری برای رسیدن به اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برداریم و بتوانیم به رشد حداقل پنج درصدی اقتصادی نائل شویم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: در شهرهایی مثل تبریز، مشهد، اصفهان و کرمان فرش‌های نفیسی بافته می‌شود و فرش های نفیس تبریز نیز در صدها موزه معروف دنیا و منازل افراد شاخص اروپایی به عنوان سفیران هنر ایرانی خود را معرفی کرده است.
این فعال اقتصادی تصریح کرد: در تبریز هنرمندان بزرگی در صنعت فرش تلاش کرده‌اند و افرادی مثل اعلاباف، کیمیا، اسکویی، عماد، شانه زن و .. با هنر و تجربه مدیریتی خود توانسته‌‌اند از این هنر اقتصادی برای ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی در جامعه بهره برند.
وی افزود: در اوایل انقلاب توجه مطلوبی به این هنر صنعت نشده بود و مدیرانی که متولی امر بودند با بکار بردن القابی مثل فئودال و سرمایه دار و ... برای فعالان صنعت فرش، این هنر صنعت را به سمت کوچک شدن بردند و در نهایت این هنر از دست آذربایجان و ایران خارج شد و مواد اولیه مرغوب کم کم فروغ خود را از دست دادند.
حسن‌زاده با بیان اینکه کشورهای دیگر مثل چین، هند و پاکستان نهایت استفاده را از این فرصت بردند و بازارهای فرش دنیا را کم کم از دست ایران خارج کرده و به تصرف خود درآوردند: باید همت شود تا این هنر اصیل ایرانی در راستای ایجاد اشتغال، افزایش صادرات و ثروت آفرینی مجددا احیا شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید ۱۴۹۳ فرش توسط کمیته امداد زنجان

مدیر کل کمیته امداد استان زنجان با بیان اینکه ۱۵۲۳ طرح قالیبافی دراین استان فعال است، گفت: از آغاز سال جاری تاکنون یک هزار و۴۹۳ تخته فرش توسط مددجویان کمیته امداد زنجان بافته شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از کمیته امداد استان زنجان، هدایت صفری توانمندسازی مددجویان را مهم‌ترین اولویت کمیته امداد در ارائه خدمات عنوان کرد و افزود: از آغاز سال جاری تاکنون یک هزار و ۴۹۳ تخته فرش توسط مددجویان کمیته امداد استان زنجان بافته شده است.

تولید ۱۴۹۳ فرش توسط کمیته امداد زنجان

وی از خودکفایی سالانه ۱۰ درصد از مددجویان این نهاد خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کمیته امداد در حمایت از مددجویان ارائه خدمات معوض به جای خدمات بلاعوض است و در این راستا خدمات اشتغالزایی از طریق آموزش و ایجاد شغل برای مددجویان ارائه می‌شود.
صفری با اشاره به اینکه یکی از طرح‌های اشتغالزایی اجرایی توسط کمیته امداد، طرح قالیبافی است، تصریح کرد: طرح قالیبافی در قالب مشاغل خانگی برای خانواده‌ها با مبلغ ۵ تا ۷ میلیون تومانی با استفاده از منابع بانکی و اعتبارات کمیته امداد در راستای توانمندسازی مددجویان ایجاد می‌شود.
مدیر کل کمیته امداد استان زنجان با بیان اینکه از آغاز سال جاری تا کنون یک هزار و ۴۹۳ تخته فرش در استان بافته شده است، اضافه کرد: ۳ هزار و ۱۱۳ متر مربع بوده و ارزش ریالی آن ۲۶ میلیارد ریال است.
صفری با اشاره به خدمات حمایتی ارائه شده از سوی کمیته امداد برای فروش محصولات مددجویان در این بخش، گفت: ایجاد بازارچه‌های فروش، انجام نظارت‌های فنی از طرح‌های اشتغال، ارائه آموزش‌های مرتبط در راستای پایدارسازی طرح‌ها از جمله اقداماتی است که در این بخش انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه تعداد طرح‌های فعال قالیبافی در سطح استان یک هزار و ۵۲۳ مورد است، افزود: ایجاد طرح‌های فرشبافی براساس استعداد مناطق مختلف به ویژه مناطق روستایی و علاقه مندی خانواده‌ها ایجاد می شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

وزارت صنعت و توسعه تجارت الکترونیک فرش

نمایندگان با الحاق ماده ای به لایحه برنامه، وزارت صنعت معدن تجارت را مکلف به توسعه تجارت الکترونیکی فرش دستباف کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی وکلای ملت با الحاق ماده ای به لایحه برنامه ششم مقرر کردند توسعه و هدفمندسازی پژوهش، آموزش، تولید و تبلیغات و همچنین توسعه تجارت الکترونیک فرش و ایجاد خانه فرش در بازارهای هدف و مورد نظر برای هویت بخشی، ارتقاء کیفیت تولید و روان سازی، سفارش پذیری، حمایت از ایجاد و توسعه و تجهیز کارگاه های متمرکز و غیر متمرکز و اتحادیه ها و شرکت های تعاونی فرش دستباف روستایی و شهری در سراسر کشور صورت گیرد.

وزارت صنعت و توسعه تجارت الکترونیک فرش

علاوه بر این دولت مکلف شد صنایع و خدمات جانبی فرش دستباف به منظور ارتقاء و بهبود فناوری، تثبیت و افزایش سهم صادراتی و بازاریابی های داخلی و خارجی ایجاد شود.
طبق تبصره این ماده وزارت بازرگانی مکلف به پیگیری حکم این بند در دولت شد.
این ماده در برنامه پنجم توسعه نیز وجود داشت که به لایحه برنامه ششم توسعه الحاق شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب