بافت 85 درصد تابلو فرش در سردرود

رئیس مرکز ملی فرش ایران از رونمایی لوح ثبت جهانی تابلو فرش سردرود خبر داد و گفت: 85 درصد تابلو فرش کشور در سردرود بافته می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان صنعت معدن و تجارت استان آذربایجان‌شرقی، حمید کارگر در مراسم جشن ملی ثبت جهانی تابلو فرش دستبافت سردرود همراه در سالن شهدای اداره ورزش و جوانان شهر سردرود با اشاره به تولید 85 درصد تابلو فرش دستبافت کشور در سردرود اظهار داشت: برپایی بیش از 18 هزار دار بافت تابلو فرش در این شهر نشانگر عینیت بخشیدن به فرمایش مقام معظم رهبری در راستای سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل است.
وی ادامه داد: بافت تابلو فرش در سردرود احیای 23 شغل و حرفه جانبی را در پی داشته و باعث شده نرخ بیکاری در این منطقه به صفر برسد.
کارگر در ادامه به اهمیت تولید کالاهای صادرات محور در برنامه‌های کوتاه و بلند مدت واحدهای تولیدی اشاره کرد و اظهار داشت: هنرمندان، بافندگان و تجار فرش و صنایع دستی باید رویکرد صادراتی را در اولویت تولیدات خود قرار دهند.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این سردرود توانسته بود تابلو فرش دستبافت ایران و نشان جغرافیای ملی تابلو فرش را به ترتیب در سال‌های 91 و 93 به نام خود به ثبت برساند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه ملی عکس فرش در اراک برپا شد

نمایشگاه ملی عکس فرش، با هدف احیای هنر فرش دستباف ایرانی به کمک عکاسی در اراک گشایش یافت و آثار برتر ۳۵ عکاس کشور را به نمایش گذاشت.
به گزارش خبرنگار مهر، این نمایشگاه که عصر چهارشنبه در اراک بازگشایی شد به منظور احیای هنر فرش دستباف ایرانی با کمک عکاسی و معرفی ویژگی های شاخص فرش استان و کشور و به تصویر کشیدن مراحل مختلف تولید فرش برپا شده است.
فراخوان برگزاری این نمایشگاه آذرماه سال جاری اعلام شد که طی مدت مقرر، ۲۱۰ عکاس کشور با بیش از یک هزار عکس در این جشنواره شرکت کردند.
در نهایت از یک هزار عکس رسیده پس از داوری، ۴۱ عکس از ۳۵ عکاس استان و کشور به عنوان بهترین تصاویر به نمایشگاه راه یافتند.

نمایشگاه ملی عکس فرش در اراک برپا شد

در آئین افتتاحیه این نمایشگاه غلامرضا طوسیان، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه فرش کشور با اشاره به اینکه هنر صنعت فرش دستباف در کشور باید احیا و تقویت شود، اظهار داشت: فرش دستباف به عنوان هنری که در ایران پیشینه هزار ساله دارد، مورد بی توجهی قرار گرفته و همچنین به عنوان یکی از جنبه های مهم تجارت کشور در سال های دور، امروز رنگ باخته است.
وی ضمن اشاره به شاخصه ها و ویژگی های خاص فرش استان مرکزی بیان کرد: یکی از مهمترین شاخصه های فرش استان مرکزی که بالاترین صادرات فرش ایران را به خود اختصاص داده این است که در بافت این فرش، بدبافی و جفتی بافی وجود ندارد و همان روش های اصیل در بافت فرش حفظ شده و ویژگی دیگر اینکه فرش این استان به دلیل روش های خاص در زمان بافت فرش، از استحکام زیادی برخودار است.
طوسیان خاطرنشان ساخت: استان مرکزی در بافت فرش صاحب سبک و ویژگی های خاص است اما این هنر در این استان در حال از بین رفتن است و متاسفانه در هیچ یک از دانشگاه های استان رشته تخصصی فرش وجود ندارد.
مدرس دانشگاه و پژوهشگر حوزه فرش کشور تصریح کرد: در کشور هر استانی سبک خاص خود را در فرش بافی دارد و به دلیل فقدان رشته دانشگاهی فرش استان مرکزی در این استان، علاقمندان تحصیلات آکادمیک این حوزه مجبور هستند به دانشگاه های استان های دیگر برای تحصیل مراجعه کنند و با توجه به تفاوت سبک ها در هر منطقه این افراد سبک خاص آن استان را فرامی گیرند در نتیجه سبک هنر فرش استان مرکزی به تدریج به فراموشی سپرده می شود.
گفتنی است اثر عکس فاطمه عابدی، عکاس خبرگزاری مهر استان مرکزی در میان آثار برگزیده این نمایشگاه قرار گرفته و با اهدای لوح از وی تقدیر شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب