بهره‌برداری از مرکز تجارت جهانی تابلو فرش

رئیس اتحادیه تولید کنندگان تابلو فرش سردرود و صنوف همگن با تاکید بر اینکه حدود 50 درصد بازار فرش تبریز را تابلو فرش‌های سردرود به خود اختصاص داده‌است، گفت: تولیدات تابلو فرش سردرود در کنار اشتغالزایی می‌تواند حامل پیام فرهنگی و سفیر فرهنگی ایران و استان باشد.
به گزارش کارایان به نقل از ایسنا کاظم صحتی ، تابلو فرش را دربرگیرنده هفت هنر معرفی کرد و افزود: هنرهایی همچون طراحی، رنگرزی، عکاسی، نقاشی، برجسته‌کاری، بافت و قاب‌سازی در تابلو فرش خود را نشان می‌دهد.
وی از ثبت تابلوفرش دستبافت ایران به نام سردرود در فهرست آثار معنوی میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری کشور 91 و ثبت نشان جغرافیای ملی تابلو فرش به نام سردرود توسط مرکز ملی فرش ایران بزرگترین متولی فرش ایران در سال 93 خبر داد.
وی ادامه داد: در سال 95 تابلوفرش سردرود در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO)در وین اتریش به ثبت جهانی رسید.
صحتی با اشاره به ویژگی‌های ممتاز تابلوفرش نسبت به دیگر تولیدات فرش برای خرید گردشگران خاطرنشان کرد: به دلیل حجم کم و قیمت مناسب آن، بیشتر مسافران و گردشگران تابلو فرش را به عنوان اثر هنری نفیس تبریز تهیه می‌کنند و این سفیر فرهنگی را به دیار خود می‌برند.
وی با اشاره بر اینکه سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان می‌تواند در سال 2018 همراه تبریز برای میزبانی هرچه بهتر از مسافران باشد، یاد آورشد: سردرود به عنوان پایتخت تابلو فرش جهان بیش از 300 گالری تابلو فرش و 800 کارگاه صنفی و خانگی را در خود جای داده‌است که می‌توان با ایجاد امکانات مناسب زمینه بازدید گردشگران تبریز 2018 از این کارگاه‌ها و نیز خرید مستقیم تابلوفرش را برای آنان از کارگاه‌های تولیدی بومی فراهم کرد.
وی تولید محتوا و تهیه بروشور و کلیپ‌های مختلف را در معرفی سردرود به عنوان پایتخت تابلوفرش جهان ضروری دانست.
رئیس اتحادیه تابلوفرش از احداث "مرکز تجارت جهانی تابلو فرش" در سردرود خبر داد و گفت: این مرکز به مساحت 2307 متر مربع و در هشت طبقه سازه‌ای با تلفیقی از معماری سنتی و اصیل ایرانی در دست احداث است و امیدواریم تا سال 2018 مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
وی ایجاد تمرکز در تجارت تابلو فرش را از مزیت‌های بزرگ این پروژه دانست و گفت: مرکز تجارت تابلوفرش دارای استاندارهای جهانی است و وجود سیستم‌های امنیتی پیشرفته، صدور شناسنامه کیفیت و اصالت فرش توسط کارشناسان مجرب، امکان خرید همزمان آنلاین با سرویس دهی به سراسر جهان و e-marketing از دیگر امکانات آن به شمار می‌رود.
وی یاد آورشد: دسترسی آسان به سیستم بانکی و اینترنتی، سیستم کنترل مرکزی bms، اختصاص فضای تجاری به برندهای مطرح، سیستم مدیریت هوشمند و یکپارچه ساختمان، بزرگترین روف گاردن (بام سبز) و بزرگترین تالار رستوران سنتی شمالغرب کشور را در خود جای داده‌است.
بر اساس این گزارش، امید است سردرود با تولیدات تابلوفرش بی‌بدیل خود بتواند نقشی سازنده و اثرگذار در توسعه اقتصادی و گردشگری استان داشته باشد.

ادامه مطلب

برش قالی های دستباف ویژه عتبات عالیات

به گزارش کارایان فرش به نقل از ایرنا طی مراسمی دو دار قالی بافته شده در یکی از کارگاه های قالیبافی ستاد عتبات بیرجند با حضور مسئولین ستاد بازسازی عتبات و بافندگان این کارگاه برش خوردند.

برش قالی های دستباف ویژه عتبات عالیات

15 هزار نفر از بانوان هنرمند فرشباف خراسان جنوبی با حضور در 250 کارگاه در سطح استان با بافتن فرش دستباف و فروش آن در داخل و خارج از کشور بخشی از هزینه های ستاد بازسازی عتبات عالیات را تامین می کنند.

ادامه مطلب

تولید 3 هزارمتر فرش در کهگیلویه و بویراحمد

کارشناس فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد معتقد است که تولید سالانه سه هزار متر مربع فرش و گلیم نفیس می تواند از ظرفیت های اقتصادی، صادراتی و ارزآور باشد، اما این کالا از این استان صادر نمی شود.
به گزارش کارایان فرش به نقل از ایرنا، تولید فرش در کهگیلویه و بویراحمد از قدمت دیرینه برخوردار است و بیش از سه هزار نفر در این استان به امر بافت فرش اشتغال دارند.
بافت عشایری روستایی و وجود 2میلیون واحد دامی و تهیه مواد اولیه صنعت بافندگی از تولیدات بومی، تولید فرش دستباف در کهگیلویه وبویراحمد را به حرفه ای رایج تبدیل کرده است.
پنج میلیون دلار کالای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد شامل گیاهان دارویی، موکت، مواد آرایشی و بهداشتی و عصاره شیرین در 9ماه نخست سال جاری از گمرک این استان و دیگر استانها صادر شد اما فرش در سبد صادراتی این استان جایگاهی ندارد.

تولید 3 هزارمتر فرش در کهگیلویه و بویراحمد

سید رضا مشیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت که تولید فرش و گبه 35 تا 45 رج از بافتنی های مرسوم در کهگیلویه وبویراحمد بیشتر در بازار داخلی اصفهان، شهرکرد و شیراز عرضه و از طریق تجار دیگر استانها صادر می شود.
وی ارزش ریالی هر متر مربع فرش را 12میلیون ریال ذکر کرد و افزود: تولیدات فرش در کهگیلویه و بویراحمد از گمرک این استان به دلیل نبود تجار فعال صادر نمی شود.
وی تصریح کرد که دلیل فراهم نبودن برخی بسترها از جمله نبود بازار مناسب تولید فرش در کهگیلویه و بویراحمد برغم اهمیت اقتصادی و اشتغالزایی دچار رکود است.
مشیری اظهارکرد: بیشترین فرش دستباف کهگیلویه و بویراحمد در مناطق روستایی «سادات محمودی » شهرستان بویراحمد، شهرستان های «لنده »و «گچساران » تولید می شود.
وی تصریح کرد که از سه هزار بافنده فرش و گبه این استان یکهزار و 800نفر فعال هستند و یکهزار و 117 نفر از این تعداد از پوشش بیمه برخور دارند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب