سود فرش بافی زنان بختیاری درجیب دلالان

هر فرش دستبافت آماده فروش حاصل مشقت و رنج بسیاری از دختران و زنان چهارمحالی است اما فقط درآمد بسیار کمی نصیبشان می شود و سودهای کلان عاید دلالان خواهد شد.
به گزارش کارایان فرش از مهر سمیرا شیر محمدی: فرش دستبافت استان چهارمحال و بختیاری به سبب استفاده مواد اولیه ۱۰۰ درصد گیاهی و سبک های متنوع از مرغوبیت، کیفیت و زیبایی خاصی برخوردار است و همچنین به سبب مقاوم بودن بدون اینکه از کیفیت فرش کاسته شود می‌تواند سال‌های سال مورد استفاده قرار بگیرد.
در استان چهارمحال و بختیاری ۱۰۰ هزار بافنده وجود دارد که ۳۵ درصد از بافندگان مشغول به کار هستند و ۶۵ درصد آنها به صورت فصلی یا مقطعی فرش می‌بافند و همچنین هشت تعاون فرش در این استان فعالیت می کند.

سود فرش بافی زنان بختیاری درجیب دلالان

فرش دستبافت این استان چندین طرح و نقش از جمله، گبه، یلمه، چالشتر، بختیاری و نائینی دارد که هنر قالیبافی زنان چهارمحالی بر سر زبان ها است که با ذوق و هنر خود سبک های فرش دستبافت این استان را به تصویر می‌کشند، اما هنر بافندگی این زنان همراه با زحمت و رنج و همچنین درآمد بسیار ناچیز است. هر فرش دستبافت آماده فروش حاصل مشقت و رنج بسیاری از دختران و زنان چهارمحالی است که فقط درآمد بسیار کمی نصیبشان می شود و سودهای کلان عاید دلالان خواهد شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

راهیابی ۸ دانشجوی مازندران به المپیاد فرش

مسئول امور فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران گفت: هشت برگزیده در بخش‌های دانش‌آموزی و دانشجویی به مرحله کشوری المپیاد فرش دستباف کشور راه یافتند.
به گزارش کارایان غلام‌رضا آقا گل زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: مرحله استانی این المپیاد با رقابت دانشجویان در چهار رشته بافت، رنگرزی، طراحی ومرمت ودانش آموزان در چهار رشته بافت، رنگرزی، طراحی وهرسه گرایش برگزار شد که هشت دانشجو و دانش‌آموز برای اعزام به المپیاد کشوری، برگزیده شدند.
وی افزود: در بخش دانشجویی در مقطع کاردانی، زینب حبیبی در گرایش طراحی، سهیلا تیموری در گرایش بافت، ام‌البنین رحمانی در گرایش مرمت، فاطمه رحیم زاده در گرایش رنگرزی و در بخش دانش‌آموزی نیز در مهارت بافت، فاطمه صادقی، در مهارت رنگرزی، نگین الیاسی و در گرایش طراحی، محدثه مهدی محمدی و در سه گرایش، مهشید منصور ثانی، حائز رتبه‌های برتر شده‌اند.

راهیابی ۸ دانشجوی مازندران به المپیاد فرش

مسئول امور فرش دستباف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مازندران تصریح کرد: المپیاد کشوری فرش دستباف در حالی در استان فارس برگزار می شودکه دانش آموزان و دانشجویان هنر- صنعت فرش کشور پس ازپشت سرگذاردن مسابقات استانی راهی مرحله ملی و کشوری می شوند و در این مرحله پس از رقابت دو روزه در دو بخش علمی و عملی برگزیده ها مشخص می شوند.
وی گفت: ضمنا این المپیاد در دو سطح دانش‌آموزی و دانشجویی با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان و مرکز آموزش علمی کاربردی فنی وحرفه ای هتلداری ساری برگزار و در مرحله استانی نیز به نفرات برگزیده هر رشته لوح تقدیر و جوایز اهدا شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: خوشبختانه با تلاش مردم و مسئولان مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد.
به گزارش کارایان حسینعلی سارانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: زنجیره تولید فرش دستباف سیستان حلقه های مفقودی فراوانی داشت که به همت شرکت شهرک های صنعتی وخوشه فرش سیستان مشاغل مرتبط با این صنعت کهن مانند نخ ریسی در روستاها و کارگاه های رنگرزی سنتی گیاهی در منطقه احیا شد.

مشاغل مرتبط با فرش دستباف سیستان احیا شد

وی افزود: زنجیره تولید فرش دستبافت متشکل از تولید نخ، صادرکننده، طراحان و نقاشان، قالیشویی ها، چله کش ها، رفوگرها، فروشندگان دار و رنگرزها است.
وی بیان کرد: قالی های سیستان با زمینه های آبی، سرمه ای و فیروزه ای یادگار سنت سکایی است و از رنگ های دیگری که در فرش سیستان رویت می شود رنگ سرخ و رنگ های روشن مانند سفید و زرد درخشان است که در قالی های بسیاری از نواحی دیگر ایران نیز رایج است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سیستان وبلوچستان ادامه داد: از نقوش اصیل قالی سیستان می توان فتح الهی، مددخانی، هراتی، گلدانی یا گنبدی، قندانی (گل قندانی)، اساطیری، درختی، قابی، گل پنجه ای، جانمازی و سه ترنج را نام برد.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه مواد اولیه فرش سیستان در خود منطقه تولید می شود امکان بازسازی و ترغیب افراد به این حوزه وجود دارد.
وی تصریح کرد: فرش سیستان بدلیل کیفیت همچنان در بازارهای جهانی مشتری دارد اما در ارتباط گیری با بازارهای جهانی ضعیف است.
سارانی عنوان کرد: صادرات و راهیابی فرش سیستان به بازارهای جهانی از جمله اهداف پیش رو است.
وی گفت: شرکت در بیست و پنجمین نمایشگاه فرش تهران و نمایشگاه سراسری سیستان و بلوچستان و برگزاری جلسه با نهادهای پشتیبان با هدف معرفی و توسعه صنعت فرش سیستان از دیگر اقدامات است.
وی افزود: از جمله مشکلات این صنعت بازاریابی و فروش است و این امر موجب شده اغلب بافنده های استان سیستان وبلوچستان خصوصا سیستان بیکار باشند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

آغاز فاز جدید کارگاه های فرش عتبات راور

با حضور استاندار کرمان و مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در شهرستان راور، فاز جدید بافت قالی هاعتبات عالیات در کارگاه شماره یک راور آغاز شد.
به گزارش کارایان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی فرش و صنایع دستی شهرستان راور، صبح امروز با حضور رزم حسینی استاندار کرمان و مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) فرآیند بافت 600 متر قالی دستباف راور، جهت مفروش کردن صحن مطهر حضرت فاطمه زهرا (س) در نجف اشرف آغاز شد.

آغاز فاز جدید کارگاه های فرش عتبات راور

در این طرح قرار است در کارگاه شماره یک این شهرستان و با اشتغال حدود 100 نفر، در طی مدت 8 ماه ،600 متر فرش تولید و تحویل عتبات عالیات گردد.
همچنین مصادف با این مراسم، فرآیند بافت 850 متر قالی در کارگاه شماره 2 این شهرستان به اتمام رسید و تحویل مسئول ستاد عتبات عالیات در استان کرمان گردید.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب