کاهش 20 درصدی در صادرات قالی هرات

رئیس اتحادیه قالیبافان هرات می‌گوید که صادرات نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است.
به گزارش کارایان فرشا از افغانستان محمدرسول فایق می‌گوید که فقط ۵ درصد از قالی بافته شده در حوزه غرب کشور به طور رسمی به کشورهای عربستان، ایران، ترکیه و چین صادر می‌شود.

صادرات قالی هرات

وی افزود که ۹۵ درصد دیگر به صورت قاچاق به پاکستان منتقل می‌شود.
فایق با اشاره به حمایت ضعیف دولت از صنعت قالی بافی گفت که صادرات قالی نسبت به سال گذشته با کاهش ۲۰ درصدی روبرو شده است.
رئیس اتحادیه قالیبافان هرات خاطر نشان ساخت که در حال حاضر ۴۰ درصد از قالی کلی کشور در حوزه غرب تولید می‌شود.
وی تاکید دارد که عدم حمایت دولت از این صنعت و کمبود امکانات، این صعنت را با رکود مواجه ساخته است.
نبود بازار مناسب برای فروش قالی، مشکلات حمل و نقل، عدم توزیع ویزه به وقت مناسب از جمله مشکلات تاجران قالی عنوان به شمار می‌رود.
از سویی هم آگاهان امور می‌گویند که در حال حاضر قالی حوزه غرب به پاکستان قاچاق شده و از آنجا با آرم این کشور به فروش می‌رسد که این موضوع می‌تواند تبعات منفی زیادی را برای قالیبافان کشور در پی داشته باشد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تشریح پرونده موسوم به گلیم و گبه

دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت:متهم پرونده موسوم به مکتب گلیم و گبه کرمانشاه از نظر فعالیت اقتصادی هیچ گونه سررشته ای نداشته و حتی هیچ پیشینه موفقی هم در کارنامه خود نداشته است.
به گزارش کارایان فرش محمدحسین صادقی گفت: همچنین هیچگونه بایگانی و اسناد دسته بندی شده مرتبی در خصوص سرمایه گذاران خود نداشته، لذا همین امر کار رسیدگی به این پرونده را دشوار و با کندی همراه کرد.
وی ادامه داد: ما در اولین گام به سراغ ساماندهی و ایجاد بایگانی برای سرمایه گذاران کردیم که انجام این کار بیش از چهار ماه وقت سپری کرد که در نهایت توانستیم 24 هزار قرارداد مشارکت را پیدا کنیم.
صادقی افزود: رییس مکتب فرش و گلیم کرمانشاه 247 میلیارد تومان از مردم پول گرفته و تنها 79 میلیارد تومان سود پرداخته و مابقی را حیف و میل کرده است.
وی در خصوص حیف و میل های پول های مردم توسط متهم این پرونده گفت: این فردمبالغ کلانی را به صورت حاتم بخشی به اطرافیان خود داده و در مسابقات ورزشی مختلف اسپانسر شده و هزینه های کلانی را صرف چنین مواردی کرده که عملا برگشت ناپذیرند.
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: این متهم برای خرید هشت هزار متر زمین در حواشی کرمانشاه رقمی بالغ بر پنج میلیارد تومان هزینه کرده، یعنی چندین برابر قیمت واقعی زمین.
وی تاکید کرد: در زمان دستگیری، موجودی حساب متهم و اطرافیانش صفر بود و تنها یک مبلغ اندکی به صورت نقدی به همراه داشت.
دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: بسیاری از اموال متهم در نقاط مختلف کشور پخش و پراکنده است که حتی ممکن است ارزش بازگرداندن هم نداشته باشد.
وی با بیان اینکه متهم مبالغ هنگفتی هزینه خرید فرش با چندبرابر قیمت کرده که اکنون در انبارها خاک می خورد و مشتری برای خرید ندارند، تاکید کرد: فرش، کفش، رب گوجه فرنگی، شتر، اسب، پشم گوسفند، سنگ، مقداری زمین و دار قالی از جمله اموال باقیمانده متهم است.
دادستان کرمانشاه تاکید کرد: رقم قابل توجهی از سرمايه های متهم وجود ندارد که به مردم پرداخت شود و سرمایه گذاران قبول کنند که فریب خورده اند و کلاه سرشان رفته و متضرر شده اند.
وی با بیان اینکه متهم گفته که طی فعالیت چندساله ما هیچ فرد و نهادی برای نظارت بر فعالیت مکتب مراجعه نکرده، یادآور شد: این شرکت در طول چند سال با گردش مالی دو میلیاردی تومانی در روز با دستگاه "پوز" فعالیت شده، اما هیچ نظارتی بر آن نشده است.
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه متهم روزانه بین یک تا دو میلیاردتومان جذب سرمایه داشته اما پرداخت سود روزانه او فراتر از 250 میلیون تومان نبوده است، تاکید کرد: اگر اقدامات به موقع دستگاه قضایی نبود، امروز شماره مالباختگان این مکتب به جای یازده هزار و 363 نفری که به مراجع انتظامی مراجعه کرده اند، بالغ بر 50 هزار نفر بود.
وی با تاکید بر اینکه هر گونه تجمع غیرقانونی ممنوع است، گفت: از رسانه ها انتظار داریم که مالباختگان را به آرامش و اعتماد مجدد به دستگاه قضایی برای پیگیری اموالشان ترغیب کنند.
صادقی با بیان اینکه اموال متهم تحت کنترل است، گفت: تلاش می کنیم دارایی های مکتب گلیم و گبه را به بالاترین قیمت بفروشیم و مردم فکر نکنند که چوب حراج به اموال آنها می زنیم
دادستان کرمانشاه با بیان اینکه بیشتر فراوانی سرمایه گذاران افراد زیر ۱۰ میلیون تومان است، اظهارکرد: تشخیص اینکه جلسه دادگاه متهم این پرونده علنی و یا غیرعلنی باشد با قاضی است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بررسی بازارگرایی در طرح و نقشه فرش

در ادامه سلسله نشست های علمی- تخصصی فرش دستباف، پنجمین نشست با عنوان «طرح و نقشه فرش دستباف؛ چالش سلیقه یابی و بازارگرایی» برگزار می شود.
به گزارش کارایان فرش و به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این نشست دوشنبه 16 اسفند ماه از ساعت 15 تا 17 با حضور فعالان و علاقه مندان به این هنر- صنعت در موزه فرش ایران برگزار می شود.

بررسی بازارگرایی فرش

براساس این گزارش؛ آقایان کریم میرزایی (عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز)، آقای علی خلیقی (مدرس دانشگاه، طراح و تولیدکننده فرش دستباف )، علی اصغر خوش گفتار مقدم (رییس انجمن طراحان و نقاشان فرش استان قم) و خانم سارا میرنظامی ( طراح و نقاش فرش) گفت و گویی درباره «طرح و نقشه فرش دستباف؛ چالش سلیقه یابی و بازارگرایی» خواهند داشت.
گفتنی است این نشست تخصصی دوشنبه 16 اسفند ماه 1395 از ساعت 15 الی 17 به همت مرکز ملی فرش ایران و به میزبانی موزه فرش ایران برگزار می شود و شرکت برای عموم علاقه مندان آزاد است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب