کتاب دستبافته های عشایری و روستایی فارس

در این قسمت امکان تهیه کتاب دستبافته های عشایری و روستایی فارس-جلد اول اثراستاد سیروس پرهام فراهم شده است.

کتاب دستبافته های عشایری و روستایی فارس


اطلاعات کتاب:

پدیدآورندگان : نویسنده: سیروس پرهام , نویسنده: سیاوش آزادی
ناشر : موسسه‌ انتشارات‌ امیر‌كبیر
محل نشر : تهران
جلد اول
قطع : رحلی
نوع کتاب : تالیف
زبان اصلی : فارسی
نوع جلد : شومیز
قطع : رحلی
تیراژ : 3300
تعداد صفحات : 312
تاریخ نشر : 1370/7/1


“در این اثر ابتدا مراحل مختلف گلیم بافی همچون جمع‌آوری و چگونگی عمل آوردن مواد خام مانند پشم، رنگ و دارهای بافندگی تشریح می‌شود، سپس مولف اطلاعاتی درباره شیوه‌های گوناگون گلیم‌بافی به دست می‌دهد .آن‌گاه با تجزیه و تحلیل نمادها و نگاره‌ها تاثیرات فرآیند با دار و میز تاثیر افكار، عقاید، و آداب و رسوم فرهنگ بومی بافنده‌ها در تركیب‌بندی طرح‌ها بیین شده است. بررسی منشا‌ قبایل و تاریخ بافندگی چادرنشینان، روستاییان و شهرنشینان از دیگر قسمت‌های این كتاب است .آخرین فصل‌های كتاب حاوی مطالبی درباره خرید، مراقبت و حفظ گلیم است.”


کتابخانه تخصصی کارایان

ادامه مطلب

قالیچه موزه ای شتری لیلی بافت راور

قالیچه شتری راور کرمان
(مجموعه فرشهای خصوصی)
محل بافت : راور کرمان
تاریخ بافت: 1275 خورشیدی
اندازه:168 × 110 سانتیمتر
گره : نامتقارن فارسی باف
رج شمار: 40
تار: نخ تابیده
پود: نخ خام دو لا
پرز: پشم
منبع:ادب و عرفان در قالی ایران/سید را خشکنابی

ادامه مطلب

بررسى وضعيت اتحاديه هاى صنفى فرش در مجلس

در نشست فراکسیون فرش و صنایع دستی در مجلس شوراى اسلامى وضعيت اتحاديه هاى صنفى فرش بررسى شد.
به گزارش روابط عمومى مركز ملى فرش ايران، در نشست مشترك اعضای هیئت رییسه فراکسیون فرش و صنایع دستی مجلس با رییس مرکز ملی فرش ایران و برخى از نمايندگان اتحادیه های صنفی فرش کشور مقرر شد گامهايى كوتاه مدت و بلندمدت براى ساماندهى و بهبود فعاليت اين تشكل هاى صنفى برداشته شود.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر و سرعین در مجلس شورای اسلامی، در اين زمينه خطاب به خبرگزارى خانه ملت با بیان اینکه راهکارهایی برای حل مشکلات کوتاه مدت و بلندمدت قالیبافان و فرشبافان مطرح شد، افزود: اتحادیه های صنفی فرش در گذشته به دلیل اینکه بیشتر فرش ها در خانه ها تولید می شد، نیازی به پروانه کسب نداشتند، تا بتوانند اتحادیه را شکل دهند.
فیضی ادامه داد:این افراد که در خانه فرش تولید می کردند، از ماده 21 قانون صنفی که بر حسب جمعیت تعداد واحدهای صنفی را مشخص می کند، مستثنی بودند، اما متاسفانه در سال 93 در ماده 77 قانون صنفی استثناء شدن اتحادیه صنفی فرش در ماده 21 برداشته شد.

بررسی وضعیت فرش

وی با بیان اینکه هم اکنون اتحادیه های صنفی در کشور با مشکل عمده ای روبه رو هستند، یادآور شد: برای رفع مشکل اتحادیه های صنفی مقرر شده نامه ای به معاونت امور اقتصادی وزارت صنعت و مرکز اصناف و بازرگانان کشور ارسال شود، تا اتحادیه هایی که واحدهای صنفی آنها به حد نصاب لازم در شهرستان نمی رسد، به صورت استانی اتحادیه آنها شکل بگیرد.
فیضی افزود: مقرر شده در بلندمدت ماده 21 قانون نظام صنفی درباره قالیبافان مستثنی شود، چرا که قالیبافان واحدهای کسب ندارند و بیشتر آنها در منزل خود مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه پیشنهاد شده افرادی که دارای کارت شناسایی قالیبافی هستند، از مزایای جواز کسب برخوردار شوند، ادامه داد:این پیشنهادات در قالب طرحی از سوی فراکسیون فرش و صنایع دستی آماده می شود و به مجلس تقدیم می شود.
على وقف چى نماينده مردم زنجان و طارم نيز كه رياست فراكسيون فرش و صنايع دستى را در مجلس دهم برعهده دارد خواستار همراهى مركز ملى فرش ايران و اتحاديه ها و تشكل هاى حوزه فرش براى تدوين طرحى جامع و بلندمدت براى بهبود توليد و تجارت هنر - صنعت فرش دستباف در كشور شد.
حميد كارگر رييس مركز ملى فرش ايران نيز در اين نشست ضمن اعلام آمادگى كامل مركز متبوعش در همراهى با فراكسيون فرش و صنايع دستى اظهار اميدوارى كرد اين ظرفيت ايجاد شده در خانه ملت به يارى فرش ايران و فعالان اين حوزه در رفع موانع تسهيلاتى، اعتبارى، گمركى، بيمه اى و... بيايد.
گفتنى است پس از نشست مذكور حاضران به بازديد از نمايشگاه توانمندى هاى فرش و صنايع دستى استان زنجان در مجلس شوراى اسلامى پرداختند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

رکود 30 درصدی بازار فرش دستباف اصفهان

تولید فرش دستباف اصفهان امسال 30در صد کاهش داشته است.
به گزارش کارایان فرش، عضو اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان گفت: وضع بازار فروش فرش دستباف در اصفهان خوب نیست و بیشتر خریداران فرش دستباف برای فروش فرش‌های از قبل خریده شده به بازار مراجعه می‌کنند .

فرش دستباف اصفهان

سعید عصاچی افزود: اکنون وضع تولید در رکود قرار دارد و تولیدکنندگان به دلیل کمبود نقدینگی و فروش نرفتن فرش‌های قبلی خود اقدام به تولید فرش جدید نکردند.
وی از شرایط نامساعد صادرات فرش دستباف هم خبر داد و افزود : باتوجه به تحریم‌ها‌ و رکود موجود در بازار، بسیاری از متقاضیان فرش دستباف ایرانی به سراغ کشورهایی چون نپال، هند و چین رفته‌اند و به همین دلیل صادرات این هنر ارزشمند به صفر رسیده است.
عصاچی گفت: فرش سبک اصفهان مشتری خاص خود را دارد و حضور گردشگران اروپایی هم امسال اثری بر بازار فرش نداشته است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بازار از رمق افتاده فرش در خراسان رضوی

مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
به گزارش کارایان فرش، مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
فرش خراسان رضوی

ادامه مطلب