آمریکا بزرگترین واردکننده فرش دستباف ایران

رییس مرکز ملی فرش ایران از صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری فرش دستباف ایران در سال گذشته خبر داد و گفت آمریکا مقام اول واردات فرش از ایران را داشته است.
به گزارش خبرنامه کارایان حمید کارگر، رییس مرکز ملی فرش ایران گفت:در سال گذشته حدود 350میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به کشورهای مختلف صادر شده که از نظر ارزشی 27 درصد و از نظر وزنی 16.5درصد رشد داشته است.
کارگر افزود:آمریکا،آلمان،لبنان،امارات،پاکستان،ژاپن،انگلیس،قطر،آفریقای جنوبی و استرالیا ده مشتری برتر فرش دستباف ایران در سال گذشته بوده اند و آمریکا مقام اول واردات فرش از ایران را دارد.
فرش دستباف ایران
وی توسعه صنعت فرش را بسیار پر شتاب توصیف کرد و گفت:با هدف افزایش کیفیت فرش ایرانی برنامه های آموزشی زیادی برای قالی بافان برگزار شده که اهدافی چون استفاده از مواد اولیه خوب،بافت فرش مطلوب،استفاده از نقشه های جذاب،بهداشت محیط کار وافزایش منزلت قالیبافان را دنبال کرده است.
به گفته کارگر در سال گذشته حمایت از 10 طرح دانشجویی مرتبط با صنعت فرش و تکمیل 6 طرح تحقیقاتی در این حوزه توسط مرکز ملی فرش ایران انجام شده و در طول 11 سال تشکیل مرکز ملی فرش ایران 121 طرح تحقیقاتی و حمایت از 79 پایان نامه دانشجویی در کارنامه این مرکز وجود دارد.
به گفته وی در حال حاضر 26 مرکز دانشگاهی به صورت تخصصی در زمینه آموزش علوم مرتبط فرش بافی فعالیت دارند و سالانه 300 متخصص در این صنعت فارغ التحصیل می شوند.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد:در سال گذشته 207 دوره آموزشی شامل بیش از 149 هزار نفر ساعت برای فعالان صنعت فرش دستباف در گشور برگزار شده که این دوره ها منجر به افزایش کیفیت تولید فرش ایرانی شده است.
کارگر درباره ثبت فرش ایرانی نیز اظهار کرد:تاکنون 46 منطقه که در زمینه تولید فرش دستباف فعالیت دارند ثبت ملی شده اند و 7 منطقه نیز در حال ثبت هستند.
وی تصریح کرد:29 منطقه ایران نیز به عنوان تولیدکننده فرش اصیل ایرانی ثبت جهانی شده اند که این روند همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به حمایت های دولت تدبیر و امید از تولید فرش ایرانی یادآور شد:از سال 93 تاکنون بیش از 325 هزار و 825 میلیون ریال تسهیلات به قالیبافان پرداخت شده که منجر به رونق تولید فرش دستباف در دولت یازدهم و افزایش اشتغال و صادرات در این بخش شده است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

دانلود مقاله فرش های تاریخی موزه های ترکیه

عنوان مقاله: فرش های تاریخی موزه های ترکیه
فرش های موزه های ترکیه
در این مقاله تخصصی فرش های تاریخی در موزه های مختلف کشور ترکیه با ذکر موزه و محل بافتشان معرفی شده اند.
این مقاله در قالب پاور پوینت بوده و دارای حدود 120 صفحه می باشد.

ادامه مطلب

تلاش مضاعف برای بهبود وضعیت فرش دستباف

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر ضرورت برنامه ریزی و تلاش مضاعف برای بهبود صادرات، ایجاد و افزایش اشتغال در حوزه فرش دستباف تاکید کرد.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از روابط عمومی مرکزملی فرش ایران؛ در دیدار سه ساعته وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران وکارکنان این مرکز گزارشی از مجموعه اقدامات، عملکرد و برنامه های آتی مرکز ارایه شد.
براساس این گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن مناسب دانستن اقدامات وبرنامه های مرکز ملی فرش ایران بر ضرورت تلاش مضاعف برای حضور شایسته تر در بازارهای هدف صادراتی تاکید کرد.
وضعیت فرش دستباف
وی با اشاره بهبود وضعیت صادرات فرش دستباف پس از برجام گفت: باید تمام توان خود را برای مرتفع کردن موانع بازدارنده پیش روی تولید کنندگان و صادر کنندگان به کار بست.
وی تصریح کرد: آوازه فرش دستباف ایران جهانی است و برای حفظ و ارتقاء این سرآمدی باید ضمن توسعه صادرات برای انتقال دانش این هنر- صنعت به نسل های بعدی گام های اساسی برداشت.
نعمت زاده: منحصر به فرد بودن فرش دستباف ایران را عاملی برای اشتغال پایدار در این حوزه دانست و گفت: برای افزایش تولید واشتغال باید بازار داخلی نیز در کنار صادرات تقویت شود.
وی در ادامه بر ضرورت ایجاد کارگاه های قالی بافی در سراسر کشور تاکید و اظهار امید واری کرد امسال سال تحول در تولید و اشتغال در این هنر – صنعت باشد.
براساس این گزارش در این دیدار حمید كارگر رییس مرکز ملی فرش ایران در بیان عملکرد و اقدامات این مرکز اشاره ای به صادرات 350 میلیون دلاری فرش دستباف در سال گذشته، برگزار 207 دوره آموزشی، ثبت ملى 46 منطقه جغرافیایی و ثبت جهانی ٢٩ منطقه فرش دستباف كشور در سه سال گذشته و اقدامات بازاریابی وتبلیغاتی صورت گرفته، داشت.
گفتنی است در این دیدار معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانها و معاون امور اقتصادى و بازرگانى وزارت صنعت نیز حضور داشتند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

سند راهبردی فرش دستباف ایران رونمایی شد

سند راهبردی هنر- صنعت فرش دستباف ایران توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت رونمایی شد.
به گزارش خبرنامه کارایان و به نقل از روابط عمومی مرکز ملى فرش ایران؛ در حاشیه دیدار وزیر صنعت، معدن و تجارت با مدیران و کارکنان این مرکز که معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استانها و معاون اقتصادى و بازرگانی نیز حضور داشتند، سند راهبردی هنر - صنعت فرش دستباف ایران رونمایی شد.
سند فرش دستباف
براساس این گزارش؛ این سند به عنوان سند بالادستی و نقشه راه هنر- صنعت فرش دستباف ایران در مرکز ملى فرش ایران با رويكرد علمى و مشاركت ذينفعان تهیه شده است.
در این سند استراتژی های هریک از حوزه های راهبردی، تامین، تولید، بازاریابی و توزیع، و نیز حوزه زیرساخت به تفکیک فهرست شده و سپس برنامه ها وپروژه های قابل اجرا ذیل هر راهبرد نیز احصا شده اند.
اين سند پس از تدوين اوليه مورد بازنگرى و بررسى هاى مكرر قرار گرفت و از اين پس مبناى عمل در اين حوزه خواهد بود.

ادامه مطلب