رسیدگی به مشکلات قالیبافان سیستان و بلوچستان

با هدف رسیدگی به مشکلات قالیبافان با حضور نمایندگان نهادهای ذیربط و افراد زیر پوشش جلسه ای برگزار شد.
به گزارش صمت؛ حسین پیشادست رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان ، اظهار داشت : جلسه ای با هدف بررسی مسائل و مشکلات قالیبافان و در راستای قانون بیمه تامین اجتماعیی قالیبافان ، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار ( کد دار ) با حضور نمایندگان سازمان تامین اجتماعی ، سازمان صنعت ، معدن و تجارت و اعضای تحت پوشش در محل سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان برگزار شد.
رسیدگی به مشکلات قالیبافان سیستان و بلوچستان
وی د رادامه به مواردی که بر اساس قانون مورد تاکید و پیگیری سازمان صنعت ، معدن و تجارت می باشد و افراد تحت پوشش و دستگاه های ذیربط جهت اجرا می بایست مدنظر قرار دهند را عنوان نمود که بدین شرح است : تمدید به موقع کارت شناسایی قالیبافی و دیگر حرفه های فرش دستباف ، تمدید به موقع کارت مهارت فنی و حرفه ای ، پرداخت و واریز به موقع حق بیمه ،ارائه مستندات پزشکی جهت طرح در کمیسیون مربوطه بمنظور تائید و اعلام از کار افتادگی قالیبافان و تهیه شناسنامه دارقالی و نصب آن برروی دار قالی در حال بافت.
رئیس اداره فرش دستباف سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان خاطرنشان کرد :قالیبافان تحت پوشش براساس قانون می بایست موارد مدنظر را از جمله ارائه آدرس دقیق محل بافت به اتحادیه مربوطه و شعب تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی ( بافت حداقل 5000 گره در روز) ، عدم اشتغال در سایر مشاغل و همکاری با نمایندگان تامین اجتماعی ، سازمان صنعت ، معدن و تجارت و اتحادیه مربوطه در زمان بازرسی و ... مورد توجه قرار دهند تا در ادامه فعالیت کاریشان با مشکل رو به رو نشوند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

راه اندازی اتحادیه صنایع دستی هرمزگان

اتحادیه صنایع دستی هرمزگان راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،زینب بازگیر مسئول اتحادیه تعاونی صنایع‌دستی هرمزگان گفت : این اتحادیه به همراه تعاونی های صنایع دستی از سراسر استان در محل نمایشگاه های دائمی بندرعباس فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: اکنون 12 غرفه معرق‌کاری، گلیم و فرش، صنایع‌ دستی بومی مانند حصیر، سفال، گلابتون دوزی در این محل فعال است که به زودی همه رشته های صنایع دستی در استان غرفه خود را راه اندازی می کنند.
مسئول اتحادیه تعاونی صنایع‌دستی هرمزگان گفت : کارگاه تولید صنایع دستی نیز در محل فروش دایر است.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

هنری که چشم جهانیان را به خود خیره کرد

گروهی از گبه‌بافان وکارشناسان فرش دستباف ژاپن با سفر به شهرستان اقلید از نزدیک با هنر دست بافندگان شهرستان اقلید آشنا شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس فرش ژاپنی با تأکید بر اینکه ایران باید اقدامی مؤثر برای معرفی واقعیت فرهنگی، هنری و تاریخی خود به مردم دنیا انجام دهد ، خاطرنشان کرد: ارائه کتاب‌هایی در زمینه معرفی فرهنگ، اصالت و محصولات ایرانی می‌تواند زمینه آشنایی بهتر و مؤثرتر کشورهای دیگر جهان را با ایران فراهم کند.
وی، با اشاره به استقبال ژاپنی‌ها از گبه و تمایل آن‌ها به این صنعت دستی، گفت: اصالت و کیفیت محصولات ایرانی و هنر نهفته در آن‌ها به ویژه صنعت فرش‌بافی کشور بسیار چشمگیر است.
این گردشگر ژاپنی با بیان اینکه متأسفانه محصولات اصیل ایرانی باکیفیت نامناسب و پایین کپی و در دنیا عرضه می‌شود افزود: این امر موجب سلب اعتماد دنیا از تولیدات ایران می‌شود؛ ازاین‌رو لازم است برای ثبت و معرفی آن‌ها به جهان اقدامی مؤثر صورت گیرد.
نماینده سازمان صنعت و معدن فارس نیز گفت:با توجه به استقبال خارجی‌ها از صنعت فرش و گبه‌بافی ایران، تعاونی‌ها و اتحادیه‌های فرش فعال در کشور، در راستای ارائه آموزش‌های لازم به علاقه‌مندان این صنعت ، شعبه‌هایی نیز در خارج از ایران راه‌اندازی کرده‌اند.
خانبازی افزود:برپایی تور ایران‌گردی، بازدید از مراکز و کارگاه‌های فرش دست بافت و گبه‌بافی، حضور در بین عشایر و آشنایی با زندگی و هنر فرش‌بافی و گبه‌بافی آن‌ها از نزدیک و ... ازجمله برنامه‌هایی است که در پایان هر دوره آموزشی برای حرفه‌آموزان خارجی گبه‌بافی برنامه‌ریزی شده است.
در شهرستان اقلید حدود ۱۰ هزار نفر بافنده فرش هستند که سالانه ۱۵ هزار مترمربع انواع بافت‌ها را تولید و به بازار عرضه می‌کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

مقاله هنر و صنعت قالیبافی در تبریز

هنر و صنعت قالیبافی در تبریز سابقه ای چند صد ساله دارد و امروزه نیز بر همگان ثابت شده که این شهر مهد تولید انواع فرش های دستباف، حتی قبل از دوران صفوی یا تیموری بوده، چرا که از این دوران به بعد قالی بافی در تبریز به شکوفایی و اوج می رسد و بی شک این شکوفایی دارای پیشینه ای طو لانی می باشد.
امروزه این شهر به عنوان شهر جهانی فرش شناخته می شود و هر ساله میزان بالایی از فرش های این منطقه به کشورهای مختلف دنیا صادر می شود.
فرش تبریز
تبریز به عنوان یک منطقه کهن قالیبافی، دارای سنت ها و اسلوب های خاصی در فرشبافی ایران است. در مقاله پیش رو به معرفی این هنر و صنعت در شهر تبریز می پردازیم. این مقاله در 37 صفحه و در فایل ورد قابل دریافت است. در این مقاله در مورد سر تیترهای هایی مثل اهمیت شهر تبریز، سوابق تاریخی، تاریخ طراحی فرش تبریز، قالی تبریز، ساختار قالی تبریز، رنگرزی و رنگ بندی قالی تبریز و غیره بحث شده است.چ
دانلود مقاله

ادامه مطلب