موزه فرش انباری برای فرش های نفیس

یک مسئول میراث فرهنگی گفت: باید شرایط فعالیت هنرمندان به‌صورت استاد و شاگردی فراهم شود زیرا دانشگاهها فقط مدرک می‌دهند، درحالیکه هنرمندان طبق سنت اسلامی که به مقام استاد و شاگردی اعتقاد دارند باید شاگردانی را آموزش دهند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سیدعبدالمجید شریف زاده با تأکید بر اهمیت و جایگاه فرش در ایران اظهار داشت: جایگاه فرش در ایران آنگونه که باید نیست و موزه فرش ایران به عنوان نخستین موزه تخصصی در دنیا که باید پژوهشکده مستقلی باشد به انباری برای نگهداری فرش‌های نفیس تبدیل شده است.
مدیر امور پرورشی و رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان پژوهشگاه میراث فرهنگی در نخستین همایش ملی "رنگزاهای طبیعی" با اشاره به اینکه آنچه در مورد بحث رنگ و رنگزاهای طبیعی در این دو روز مطرح می‌شود، که یکی از مهمترین فعالیت‌هایی است که در حوزه هنرهای سنتی اهمیت دارد، تصریح کرد: این طور نیست که این مقوله فقط در مورد دستبافت‌ها و الیاف اهیمت یابد بلکه در هنرهایی نظیر نگارگری نیز نقش دارد.
انبار موزه فرش

وی افزود: رنگ در تحول ایرانی- اسلامی نیز جایگاه ویژه ای دارد به نحوی که نور منشا و تجلی همه رنگهااست و معتقدیم یکی از وجوه شناسایی همه آنچه در عالم اتفاق می افتد نور است.
شریف زاده با بیان اینکه از این دست همایش‌ها باید در هر یک از رشته‌های پژوهشکده هنرهای سنتی برگزار شود ابراز امیدواری کرد: برگزاری این همایش در حوزه‌های دیگر تداوم یابد.
رئیس شورای ارزشیابی هنرمندان پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: موزه فرش باید مرکز پژوهشی باشد که پژوهشگران بتوانند درآن فعالیت کنند و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید با دقتی بیشتر و نگاهی عمیق تر به مقوله فرش توجه کند.
وی با بیان این نکته که هیچ وقت جایگاه مناسبی برای حمایت از صنایع دستی در ایران وجود نداشته است که از فعالیت‌های خرد و پراکنده هنرمندان در مناطق مختلف کشور حمایت کند، تصریح کرد: فرهنگ و هنر نیازمند حمایت مالی است و نباید انتظار کسب درآمد را از آن داشته باشیم زیرا که این امکان بر خلاف کشورهای سرمایه داری هنوز در ایران میسر نیست.
مدیر امور پرورشی پژوهشگاه میراث فرهنگی، تمامی هنرمندان مشغول در پژوهشکده هنرهای سنتی را پژوهشگر دانست و گفت: تولید اثر هنری یک کار پژوهشی است.
شریف زاده در پایان خواستار تغییر نگاه به پژوهش و هنرمندان پژوهشگر شد و گفت: باید شرایط فعالیت گسترده هنرمندان به‌صورت استاد و شاگردی فراهم شود زیرا که در حال حاضر دانشگاهها فقط مدرک می‌دهند و این در حالی است که هنرمندان طبق سنت اسلامی که به مقام استاد و شاگردی اعتقاد دارد باید شاگردانی را انتخاب و آموزش دهند تا هنر آنها جاودان شود.
خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان

ثبت جهانی گلیم شیریکی پیچ سیرجان امروز با حضورمیهمانان داخلی وخارجی در شهر سیرجان برگزار شد.
منصور مکی آبادی در مراسم جشن ثبت جهانی گلیم سیرجان که امروز در سیرجان برگزار شد، گفت:درقالب ۴کمیته کار در حوزه گلیم بافی بعد ازثبت جهانی گلیم سیرجان کاردراین حوزه را ادامه می دهیم.
وی افزود:باید دختران ما به هنر گلیم بافی افتخار کنندو کمیته آموزش گلیم بافی به شکل پازل را از مهد‌های کودک شروع کردیم.
مکی آبادی تصریح کرد:کمیته تولید و آسیب‌شناسی گلیم یکی دیگر از اقدامات ما بوده است، زیرا هنرمندان مشکلات بسیاری از جمله بیمه دارند به همین دلیل این کمیته جهت حل مسائل و مشکلات تشکیل شده است.
ثبت گلیم سیرجان
او با بیان اینکه کمیته صادرات و بازاریابی یکی دیگر از کمیته های فعال در حوزه گلیم بافی است افزود: از طریق فروش گلیم می‌توان به راحتی دو استان کشور را اداره کرد. سال گذشته ۵٠ میلیارد صادرات گلیم داشتیم و به دنبال این هستیم که در آینده این رقم را دو برابر کنیم.
فرماندار سیرجان اضافه کرد: ما همچنین به دنبال مراحل برندسازی هستیم به همین دلیل چهارمین کمیته‌ای که تشکیل دادیم مربوط به تبلیغات بوده است. آنچه زیاد تبلیغ نشده گلیم سیرجان است که امروز حیرت عضو شورای جهانی صنایع دستی آقای احمد الفارسی را هم به همراه داشت تا جایی که گفتند تاجران این حوزه را به ما معرفی خواهند کرد.
مکی آبادی تاکید کرد: مراسم جشن ثبت جهانی به مدت دو روز برای مردم سیرجان و دارستان برگزار می‌شود و مراسم امروز هم برای اهدای لوح ثبت جهانی به شهرداری سیرجان صورت گرفته است.
وی اظهار کرد: گلیم موضوع فرهنگی و هنر دست دختران و زنان منطقه سیرجان و دارستان است و پروسه ثبت این پرونده دو سال طول کشید و در این پروسه مردم و زنان سیرجان ما را همراهی کردند، راه‌اندازی بازارچه گلیم، باغ موزه گلیم، نصب المان‌های شهری، تهیه کتابچه دو زبانه گلیم از جمله اقدامات انجام شده در این بخش بودند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب