دو چهره جاودان فرش ایران تجلیل شدند

محمدعلی بابایی و علی حصوری به عنوان چهره های برتر دومین جشنواره تندیس جاودان فرش معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش ایرنا، دومین مراسم تقدیر از پیشکسوتان فرش ایران روز چهارشنبه با حضور محسن شیخ الاسلامی و محمد انشایی معاونان میراث فرهنگی و صنایع دستی اداره کل میراث استان تهران، پریسا بیضایی مدیر موزه فرش، فرشته دستپاک رئیس انجمن فرش ایران و جمعی از پیشکسوتان و تولید و صادر کنندگان این محصول در موزه فرش تهران برگزار شد.
رئیس انجمن فرش ایران در این مراسم با بیان اینکه همدلی و کنار هم بودن مسئولان و هنرمندان در این صنعت می تواند به رشد فرش ایران کمک کند گفت: فرش سومین کالای استراتژیک برای کشور محسوب می شود.

تجلیل فرش ایران

فرشته دستپاک خاطر نشان کرد: فرش دستباف ایران حامل فرهنگ و هنر ویژه ای است که در این خصوص نتوانسته ایم در گذشته و حال میراث دار خوبی برای این محصول باشیم.
وی با بیان اینکه هر منطقه ایران یک فرش خاص خود دارد گفت در این زمینه با اتکا به همه ظرفیت ها و تبلیغات باید کلکسیون هنر و اصالت خود را به سایر کشورها عرضه کنیم.
رئیس انجمن فرش ایران با بیان اینکه هیچ کشوری ظرفیت و توان هنرمندان فرشباف ایران را ندارد گفت: برخی کشورها از جمله نپال، افغانستان، ترکیه و مراکش توانسته اند در چند سال اخیر با حمایت دولت های خود به تولید فرش دستبافت خود رونق دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ایران 30 درصد فروش بازار فرش دستباف خود را از دست داده است افزود: باید برای رسیدن به جایگاه قبل خود طرح و برنامه های مدونی بدهیم که این موضوع فردی نبوده بلکه با حمایت تولید و صادر کنندگان فرش محقق خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی استان تهران نیز در این مراسم اظهار داشت: این گردهمایی در حوزه فرهنگ و هنر اقدامی شایسته برای ارج نهادن به پیشکسوتان خواهد بود.
محسن شیخ الاسلامی با بیان اینکه فرش اصیل ترین و زیباترین موضوع فرهنگی کشورمان به حساب می آید گفت: با این مولفه فرهنگی توان و ذوق اصیل هنر و تمدن ایران در دنیا قابل شناخت است.
وی گفت: از وظایف جدی موزه ها توجه به امر آموزش و پژوهش و بازنمایی فرهنگ ملت ها است.
مدیر موزه فرش نیز در این مراسم گفت: این گردهمایی برای دومین سال پیاپی برگزار شد که هدف آن تکریم و منزلت هنرمندان فرش خواهد بود.
پریسا بیضایی ادامه داد: اهداف این گردهمایی توجه به نقشه، طرحها، رنگ، خلق قالی و قالیچه های تاثیر گذار، ترویج افکار و اندیشه مثبت در فرش و ایجاد موج جدید در پیشرفت متخصصان است.
وی بیان کرد: نخستین دوره تندیس جاویدان فرش سال گذشته همزمان با چهلمین سال تاسیس موزه برگزار که در آن سیاوش آزادی، سیروس پرهام و شیرین صور اسرافیل تجلیل شدند.
موزه فرش تهران که در بهمن 1356 تاسیس شد دومین گنجینه ارزشمند فرش جهان به شمار می رود.
در حال حاضر حدود 400 تخته فرش و قالی از جمله فرش هایی از دوره صفویه و قاجاریه در آن نگهداری می شود.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

گام پایانی چهارمین مسابقه ملی طرح و نقشه فرش دستباف

چهارمین دوره از مسابقه سراسری طرح و نقشه فرش دستباف ایران با معرفی آثار برگزیده، 24 بهمن تا یک اسفند 1397 در محل موزه فرش ایران برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ این دوره از مسابقه به همت مرکز ملی فرش ایران، سازمان های صنعت، معدن و تجارت و با همکاری انجمن های طراحان و نقاشان استان های آذربایجان شرقی، اصفهان، تهران، همدان، کرمان، فارس، خراسان رضوی و قم برگزار شد. از مجموع 433 اثر ثبت شده در سامانه ی مسابقه - 229 - اثر پس از بررسی های اولیه پذیرش شدند که در نهایت، 54 اثر پس از دو روز داوری نهایی ، در چهار بخش به نمایشگاه آثار منتخب نهایی، راه یافتند.

نقشه فرش دستباف

شایان ذکر است در هر بخش از نفرات برگزیده در گروه های طراحی گردان، رنگ و نقطه سنتی، رنگ و نقطه کامپیوتری و طراحی شکسته تجلیل می شود.

افتتاح نمایشگاه: 24 بهمن 1397 - ساعت 15:00

معرفی آثار برگزیده: 1 اسفند 1397- ساعت 14:30

نشانی: تهران – خیابان دکتر فاطمی، تقاطع خیابان کارگر شمالی- موزه فرش ایران

ادامه مطلب

پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف فارس

افتتاح پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف با حضور جمعی از مسئولان استانی در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی استان فارس انجام شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، آغاز به کار پانزدهمین دوره از نمایشگاه فرش دستباف استان فارس در نمایشگاه بین المللی گلستان شیراز در فضاییبه مساحت تقریبی ۶۰۰۰ متر مربع و با حضور ۵۳ تولید کننده و بافنده فرش دستباف کشور با زمینه فعالیت تولید انواع فرش دستباف، تابلوفرش، گلیم، گبه، جاجیم و گلیم‌فرش که ۴۹ درصد از مشارکت‌کنندگان از استان فارس و مابقی از استان‌های آذربایجان غربی، قم، خراسان رضوی، گلستان، کرمان، تهران و اصفهان می‌باشند که درقالب ۱۲۵ شرکت کننده و ۲۳۰ غرفه و با حضور مهندس یداله رحمانی معاون هماهنگی ، توسعه اقتصادی ومنابع انسانی استانداری فارس، دکتر مسعود رضایی و دکتر علی اکبری نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاهای اجرایی برگزار شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس گفت: افزون بر 165 هزار بافنده فرش در فارس در حال فعالیت هستند که بیمه تامین اجتماعی دغدغه اصلی آنها است.
مهندس یدالله رحمانی شامگاه سه شنبه در آیین گشایش پانزدهمین نمایشگاه تخصصی فرش دستباف در محل نمایشگاه های بین المللی استان فارس در شهرک گلستان شیراز افزود: 17 درصد صادرات فرش کشور مربوط به استان فارس است و در این استان افزون بر 200 صنعتگر در حوزه صنایع دستی در حال فعالیت هستند.
معاون استاندار فارس با اشاره به گشایش پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف فارس در این آیین گفت: برگزاری اینگونه نمایشگاه ها باعث رونق اقتصادی و توسعه صادرات غیرنفتی در استان فارس و کشور می‌شود. وی اضافه کرد: توسعه صادرات غیرنفتی یکی از الزاماتی است که دولت برای اقتصاد برنامه ریزی کرده و بایستی توجه ویژه ای به صادرات محصولات غیر نفتی در کشور وجود داشته باشد.
گفتنی ست: چندین کارگاه آموزشی و همایش در حاشیه روزهای برگزاری این نمایشگاه برگزارمی شود. تمامی علاقمندان و متخصصان و عموم بازدیدکنندگان می‌توانند جهت بازدید از این نمایشگاه تا روز شنبه مورخ ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ همه روزه از ساعت ۱۶ تا ۲۱ به محل دائمی نمایشگاه های بین المللی فارس مراجعه نمایند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب