ارز آوری فرشبافی در نصف جهان

نایب رئیس اتحادبه فرش دستباف استان اصفهان گفت: ارزآوری ناشی از صادرات فرش دستباف تولید استان اصفهان به کشور‌های خارجی حدود ۴۷ میلیون دلار است.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران سعید عصاچی نائب رئیس اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان در گفت و گوی با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اظهارداشت: استان اصفهان به عنوان ۳ استان پیشرو در صنعت تولید فرش دستباف در کشور شناخته می‌شود و تا کنون تسهیلات بسیاری برای توسعه این صنعت ارائه شده تا در نهایت شاهد ارز اوری ۴۷ میلیون دلاری ناشی از صادرات خارجی فرش دستباف تولید استان اصفهان به کشور‌های خارجی از جمله قطر، کویت، عراق، آلمان، چین و امارات باشیم.

او افزود:بیش از ۵ هزار و ۴۵۰ نفر در استان اصفهان در حوزه صنعت تولید فرش دستباف مشغول فعالیت هستند و همین سبب شده تا بتوانیم گام‌های خوبی در حوزه گسترش اشتغالزایی در این حوزه برداریم.

نائب رئیس اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان ادامه داد:در حال حاضر در استان اصفهان بیش از ۱۰ کارگاه تولید فرش دستباف وجود دارد که در تلاش هستیم تا بتوانیم با تسهیلات و حمایت‌های لازم از سوی دستگاه‌های اجرایی این واحد‌ها را توسعه دهیم.
ارز آوری فرشبافی در نصف جهان
عصاچی گفت:میزان تولید فرش دستباف استان اصفهان به طور سالانه در حال افزایش بوده و این میزان تولید در سال گذشته به بیش از ۲۰ هزار فرش دستباف رسیده است.

او اضافه کرد:خوشبختانه با حمایت‌های لازمی که از سوی دستگاه‌های مربوطه استان برای گسترش صنعت تولید فرش دستباف در استان انجام گرفته توانسته ایم این صنعت را در بسیاری از شهرستان‌های استان ایجاد کنیم.

نائب رئیس اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان یادآور شد:تاکنون این صنعت در بسیاری از شهرستان‌های استان همچون کاشان، فریدونشهر، تیران و کرون و نطنز ایجاد شده و باعث اشتغال بسیاری شده است.

عصاچی اضافه کرد:تاکنون جلسات بسیاری در مورد رفع موانع تولید صنعت تولید فرش دستباف استان اصفهان برگزار شده و در نهایت به نتایج مطلوبی دست یافته ایم.

او گفت:درحال حاضر اصلی‌ترین ماموریت اتحادیه فرش دستباف استان اصفهان تامین مواد مورد نیاز از جمله پنبه و ابریشم کارگاه‌های تولید فرش دستباف استان اصفهان است.

عصاچی یادآور شد: عدم جلوگیری از واردات بی رویه باعث شده تا بسیاری از اقلام مواد اولیه همچون ابریشم بی کیفیت وارد کارگاه‌های تولید فرش دستباف استان اصفهان شود تا در نهایت کمی از سطح کیفیت فرش دستباف استان کاسته شود.

و گفت:می توان با ایجاد نظارت دقیق و صحیح از واردات بی رویه مواد اولیه بی کیفیت به داخل کشور جلوگیری و سبب تقویت و توسعه این صنعت مهم در استان اصفهان شد.


خبرنامه کارایان
منبع: وب سایت رسمی مرکز ملی فرش ایران

ادامه مطلب

نمايشگاه تخصصي صادراتي فرش دستباف اصفهان

به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، یازدهمین نمایشگاه فرش دستباف اصفهان از 20 آذرماه الی 25 آذرماه امسال برگزار می‌گردد. در این نمایشگاه، برترین هنرمندان و تولیدکنندگان فرش‌های نفیس دستباف اصفهان حضور دارند.
نمایشگاه فرش اصفهان
ساعات بازدید ۱۵ الی ۲2 و مکان برگزاری: اصفهان- پل تاریخی شهرستان، نمایشگاه بین المللی استان اصفهان می‌باشد.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

بافت فرش ۲۴متری با دستان هنرمند جوشقانی

بانوی هنرمند جوشقانی بزرگترین فرش ۲۴متری دستباف را در این منطقه بافته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ نرجس یعقوب زاده ابعاد فرش های جوشقانی را 2، 4، 6، 9 و 12 متر بیان کرد و گفت: برای اولین بار یک جفت قالی 24 متری بر اساس سفارش مشتری بافته شده است.
فرش جوشقانی
وی با اشاره به اینکه قالی جوشقان بدون نقشه است و از حفظ بافته می شود افزود: در بافت این فرش ها از بهترین و قدیمی ترین هنرمندان منطقه استفاده شده است و از میان نقشه های کشمیری، هندسی، سخت ترین نقشه یعنی جنگلی (لچک و ترنج) با کمک ذهن هنرمندان منطقه بر روی این فرش ها پیاده شده است.
نرجس یعقوب زاده با اشاره به قدمت قالی جوشقان و اهمیت احیای این هنر تاریخی گفت: در گذشته نه چندان دور در همه ی خانه های اهالی یک دستگاه قالی بود و زنان و مردان به بافت آن اهتمام داشتند، اما در چند سال گذشته این هنر رونق خود را از دست داده بود.
در حال حاضر با همت خانم یعقوب زاده بیش از 20بانوی جوشقانی در راستای احیای قالی های تاریخی این منطقه فعال شده اند.
قالی جوشقان تاریخی 1300ساله دارد و اوج رونق آن به زمان صفوی باز می گردد که جوشقان مرکز کارگاه های فرش سلطنتی بوده است.


خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ضرورت تکریم زنده یاد عیسی بهادری

رییس مرکز ملی فرش ایران با حضور در زادگاه استاد عیسی بهادری از نقاشخانه او بازدید کرد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ حمید کارگر در نشست ویژه ای که با حضور فرماندار و شهردار کمیجان و جمعی از فعالان فرش کمیجان و آقچه کهریز در استان مرکزی و در نقاشخانه استاد بهادری تشکیل شد، عمارت یادشده را دستاویزی برای احیا و رونق فرش منطقه و نکوداشت آثار ارزنده آن استاد فقید دانست.
عیسی بهادری
رییس مرکز ملی فرش ایران گفت: بی گمان استاد بهادری یکی از اثرگذارترین چهره های فرش دستباف ایران در سده معاصر بوده است که آثار و تلاش های او و شاگرد پروری هایش به ویژه در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان زبانزد است و وجود نقاشخانه او و آثاری که در این محل گردآوری شده است می تواند محمل مناسبی برای توجه به فرش منطقه باشد.
تجمیع آثار استاد بهادری، بررسی آثار او و تالیف در این حوزه، برگزاری آیین نکوداشت او، آغاز پروژه ثبت تاریخ شفاهی فرش استان، مرمت و بازسازی بنای نقاشخانه با همراهی سازمان میراث فرهنگی، مرمت طراح ها و نقشه های برجامانده از زنده یاد بهادری و مواردی از این دست از جمله پیشنهادهای مطروحه در این نشست بود.
رییس مرکز ملی فرش ایران و مقامات محلی در حاشیه این نشست از برخی کارگاه های بافت در استان مرکزی نیز بازدید کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

فرش دستباف اصفهان در بحران

رکود اقتصادی به شدت گریبانگیر فرش دستباف اصفهان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان گفت: بسیاری از تجار فرش دستباف اصفهان به دلیل کاهش صادرات، تغییر شغل داده اند
منوچهر طلایی افزود : در گذشته 150 تاجر فرش در اصفهان فعال بودندامادرحال حاضر فقط 15 تاجر در این زمینه فعالیت می‌کنند.
فرش دستباف اصفهان
وی با اشاره به مشکلات پیش روی صادرات فرش دستباف اصفهان گفت : بسیاری از فرش‌های صادراتی به دلیل از دست دادن بازار جهانی در اروپا و آمریکا به ایران برگشت داده می شود .
طلایی با بیان این که سال گذشته به‌دلیل برگشت فرش‌های دستباف، تجار سه میلیارد تومان جریمه شدند افزود : باید در زمان تصویب قانون، مشکلات به دقت تشریح و بعد قانون وضع شود تا با وجود رکود اقتصادی حاکم بر بازار فرش، مشکلات دیگر گریبان‌گیر تجار و فعالان این حوزه نشود.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف اصفهان با بیان اینکه فرش دستباف برای دولت هیچگونه بار مالی ندارد گفت : فرش دستباف نیازمند حمایت جدی دولت است، در غیر این صورت افراد فعال دراین حوزه هم به دلیل مشکلات کار خود را رها می‌کنند.

ادامه مطلب

کاهش 30 درصدی بیمه قالیبافی استان اصفهان

با بازرسی های سخت گیرانه در استان اصفهان بیمه قالیبافان 30 درصد کاهش داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیماعضو اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف اصفهان گفت : از 17 مهر سال 93 سازمان تأمین اجتماعی افراد جدید قالیباف را بیمه نکرده و با هر شیوه ممکن بیمه قالی‌بافان را قطع می‌کنند.
بیمه قالیبافی اصفهان
سعید عصاچی درباره وضعیت بیمه قالیبافان افزود: در استان اصفهان بیش از 57 هزار نفر تحت پوشش بیمه قالی‌بافی هستند که قرار بود از هر بافنده 7 درصد حقوق خود را جهت بیمه پرداخت کند و دولت نیز 20 درصد بیمه را پرداخت کند که چند سالی است به دلیل کاهش بودجه سازمان تأمین اجتماعی بیمه انجام نمی‌شود.
وی با اشاره به برخورد سلیقه‌ای سازمان تأمین اجتماعی با بیمه قالیبافان گفت: براساس تفاهم‌نامه بین سازمان تأمین اجتماعی و مرکز ملی فرش ایران به دلیل نوع کارگاه‌های تولید فرش بیمه قالی‌بافان قطع می‌شود یا درصورت مصدوم شدن فرد حین کار سازمان تأمین اجتماعی خود را موظف به پرداخت بیمه شخص نکرده و بیمه بافنده را باطل می‌کند.
وی با بیان اینکه قالیبافان اصفهان قطب تولید فرش دستباف در کشور انگیزه فعالیت ندارند گفت: چند سالی است که قالیباف جدیدی از سوی سازمان تأمین اجتماعی بیمه نشده درصورتی‌که قرار بود به ازای هر هزار نفر 5 نفر را بیمه کنند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه فرش دستباف در خانه بروجردی کاشان

رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان از برپایی نمایشگاه و فروشگاه فرش دستباف نفیس در خانه تاریخی بروجردی کاشان خبر داد.
به گزارش کارایان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محسن جاوری اعلام داشت: در این نمایشگاه70 قطعه فرش دستباف و تابلو فرش نفیس از شهرهای مختلف ایران با همکاری موسسه آموزشی بقاء تا پایان نوروز 96در در زیر زمین خانه تاریخی بروجردی به معرض نمایش گذاشته شده است که نقش های ذهنی بافت عشایری، نقشه های اصیل ایرانی، فرش های ریزبافت ابریشمی و دست بافته های متنوع را شامل می شود.
نمایشگاه فرش کاشان
جاوری با تاکید بر اینکه کاشان با تولیدات قالی، که امروزه مایه افتخار موزه ها و مجموعه های خصوصی است، نقش بسزایی در تجدید حیات هنری ایران داشته است اذعان داشت: مهارت بافت فرش کاشان نمونه بارز یکی از زیباترین جلوه های هنری و صنایع دستی کاشان است که به عنوان اولین میراث ناملموس شهرستان کاشان در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده است واین نمایشگاه می تواند سهم بسزایی در معرفی این هنر اصیل ایرانی داشته باشد.
رئیس اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان ادامه داد: قدیمی ترین فرش های متعلق به کاشان بر می گردد به فرش هایی که در قرن 11 هجری بافته شده است که این فرش ها عموماً دارای طرح های گرفت و گیر و شکارگاه هستند.
جاوری اظهار امیدواری کرد که با ایجاد موزه دائمی فرش دستباف کاشان که در حال احداث و راه انداری است گردشگران بتوانند در کنار بازدید از بناهای تاریخی کاشان از ظرافت ها و زیبایی های هنری فرش دستباف کاشان به عنوان یک رویداد فرهنگی جهانی لذت ببرند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید فرش در چین با برند کاشان

مختارزاده گفت: فرش ایرانی در دنیا حرف اول را می زند اما حالا کشور چین با برند قالی کاشان ، فرش تولید می‌کند.
جواد مختار زاده ، فعال حوزه صادرات فرش در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: آمارهای صادرات فرش در چند سال گذشته نشان از افول این حوزه دارد، هرچند که حتی می توان گفت ، آمارهای اعلامی هم درست و دقیق نبوده زیرا تقریباً نیمی از فرش های صادر شده دوباره به کشور مرجوع می شوند.
وی در ادامه با شاره به اینکه کمک‌های وعده داده شده از سوی دولت در جهت رونق صادرات فرش محقق نشده، افزود: فرش ایرانی در دنیا حرف اول را می زند اما شاید یکی از دلایل اصلی به روز سیاه نشستن این هنر ملی این بود که برخی افراد سودجو در مقابل پول، بافنده های ایرانی را به هند و چین بردند تا آموزش دهند و حالا کشور چین با برند قالی کاشان ، فرش تولید می کند.
تولید فرش در چین با برند کاشان
مختار زاده تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی دیگر افول صادرات فرش ایرانی ، ضعف در تبلیغات است و از این حیث رسانه ملی هم کوتاهی کرده و نتوانسته این برند جهانی را نه به کل دنیا بلکه به مردم سرزمین خودمان بشناساند.
این فعال حوزه صادرات فرش با بیان ضعف عملکرد رایزنان اقتصادی در حوزه شناساندن فرش ایرانی به تجار کشورهای دیگر ،تأکید کرد: رایزنان اقتصادی هیچ همکاری محسوسی در این سالها با فعالان صادرات فرش نداشته اند و ما هم نتوانستیم در قیمت با رقبای جهانی خود رقابت کنیم و شکست خوردیم.
وی در پایان بیان کرد: یکی از اصلی ترین راهکارها برای نجات برند فرش ایرانی ، تشکیل سالن های تولید فرش توسط دولت در تمام مناطق روستایی است تا بدین وسیله با کاهش قیمت قالی ایرانی بتوانیم در بازارهای جهانی رقابت کنیم.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب