موزه فرش در زنجان راه اندازی شد

رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان با بیان اینکه فرش زنجان تا سال آینده هویت و جایگاه خود را بدست خواهد آورد، گفت : موزه فرش در استان زنجان راه اندازی شد.
محسن جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر از افتتاح نمایشگاه دائمی موزه فرش دستباف با حضور معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در استان زنجان خبر داد و افزود: این نمایشگاه در ساختمان شهری و روستایی درمیدان استقلال راه اندازی شده است.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان گفت: مجموعه نمایشگاه و موزه ۳۰۰ متر و بخش اداری هم ۲۰۰ متر است.
جعفری به اهداف برگزاری این نمایشگاه و موزه فرش اشاره کرد و یاد آورشد: نشان دادن توانمندی‎های فرش دستبافت استان زنجان،عرضه مواد اولیه فرش، محلی برای عرضه محصولات فرش تولیدی،تجمیع فرش دستباف در یک مجموعه و موزه ی برای نشان فرش استان است.
وی تصریح کرد: استان زنجان دارای فرش های با کیفیت و ارزشمند دستباف است و می تواند ظرفیت خوبی برای صادرات غیرنفتی باشد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن وتجارت استان زنجان تصریح کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به بحث ارتقای کیفیت فرش تولیدی تاکید جدی دارد و طی سال ۹۵ برنامه های خوبی برای توسعه صادرات فرش استان زنجان در دستور کار است و در این میان صادرات فرش زنجان توسعه خوبی خواهد داشت.
جعفری با بیان اینکه فرش زنجان تا سال آینده هویت و جایگاه خود را بدست خواهد آورد، گفت : موزه فرش در استان زنجان راه اندازی شد و استان زنجان در بحث صنعت فرش ظرفیت های خوبی دارد و برای توسعه صادرات فرش استان زنجان پایانه صادراتی فرش در این استان راه اندازی می شود.
وی به وضعیت فرش استان زنجان اشاره کرد و افزود: وضعیت فرش استان زنجان روند روبه رشدی را دارد.
رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به توسعه صادرات فرش استان زنجان اشاره کردو افزود: حمایت های خوبی از تعاونی های روستایی استان انجام خواهد گرفت و از مصرف مواد اولیه نامرغوب در فرش جلوگیری خواهد شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

چالش تابلوفرش در اشتغالزایی

نشست علمی– تخصصی «تابلو فرش از منظر اشتغالزایی» با هماهنگی مرکز ملی فرش ایران و به میزبانی موزه فرش ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ در پنل تخصصی «تابلو فرش از منظر اشتغالزایی» محسن محسنی، عبداله احراری، کاظم صحتی و محسن حسن زاده حضور داشتند و به بررسی زوایای مثبت و منفی این پدیده پرداختند.
در این نشست محسن محسنی در تشریح تاریخچه تابلوبافی، اشاره ای به پیشینه فرش دستباف داشت وگفت: برای فرش باید بنایی هنری متصور شویم که شامل نقاشی، طراحی، رنگرزی و بافت است.

چالش تابلوفرش در اشتغالزایی

وی درباره اشتغال و تابلو فرش گفت: زمانی می توان از اشتغال در یک حرفه صحبت کرد که گستره عمومی داشته باشد و افراد کثیری را در کشور شامل شود.
محسنی تصریح کرد: مگر در ایران به جز حرفه قالیبافی حرفه دیگری است که گستره پوشش آن به این وسعت باشد. قالیبافی حرفه مکمل در کنار سایر فعالیت های روستاییان است ولی در بعضی مواقع این حرفه نه تنها مکمل نیست بلکه کمال درآمد است.
این پژوهشگر فرش افزود: اگر ما از تکنولوژی های جدید حداقل در حد یک کشور توسعه یافته نتوانیم استفاده کنیم باید به اشتغالات سنتی احترام بگذاریم.
در ادامه عبداله احراری در پاسخ به سوالی درباره اشتغال پایدار در فرش گفت: در فرش و تابلو فرش اشتغال به صورت پایدار مطرح نیست چرا که قالیبافی در کنار دو سه شغل دیگر بوده و بیشتر به صورت مکمل مطرح است.
وی همچنین گفت: آنچه تابلو فرش را تهدید می کند رنگرزی است و تهدید دیگر بسته هایی است که از یک نقشه و با قیمت نامتعارف عرضه می شوند.
احراری افزود: فرش ایرانی و تابلو فرش فاقد خلاقیت شده و کار آفرینانی که بتوانند تاثیرگذار باشند، هر روز کمتر می شوند در نتیجه تولید کنندگان فرش و تابلو فرش مجبورند منطقه خود را به عنوان ترمینال مطرح کنند به عنوان مثال فرش قم در ایلام، زنجان، تکاب و... تولید می شود ولی پول آن در شبکه قم توزیع می شود.
وی تصریح کرد: تولید کننده بخاطر اینکه نمی تواند از بافنده حرفه ای فرش در قم یا تابلو فرش در سردرود حمایت کند، آنها را هر چند وقت یکبار به منطقه ای دیگر منتقل می کند.
صحتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تنوع طرح در تابلو فرش کم است و در حوزه مذهبی هم بیشتر به یکی یا دو آیه شریفه مختص می شود گفت: تابلو فرش ها در طرح و نقش و استفاده از نوشته های مذهبی تنوع بالایی دارند و در این خصوص نباید تنها بازار تهران را ملاک قرار داد.
رییس اتحادیه تابلو فرش سردرود همچنین در توضیح برخی مشکلات مطرح شده گفت: با دانشکده فرش تبریز مذاکراتی داشتیم تا بتوانیم تابلو فرش را بارنگ گیاهی تولید کنیم اگر زیر ساختهای آن فراهم شود به آن سمت می رویم.
وی همچنین افزود: پک های تابلو فرشی که عرضه می شود بیشتر شرکتی هستند که از سوی برخی شرکت ها تولید می شود و مورد تایید نیست.
گفتنی است؛ در این نشست حضار نیز سوالات و دغدغه های خود را مطرح و درباره آنها با اعضای پنل بحت و تبادل نظر کردند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار

فراخوان مشارکت در سومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار با رویکرد مصرف کالای ایرانی منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران؛ انجمن لوازم خانگی ایران براساس مجوز سازمان توسعه تجارت ایران و با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت سهامی نمایشگاههای بین المللی ج. ا. ا سومین نمایشگاه نقش آفرینی زنان در توسعه پایدار ( با رویکرد مصرف کالای ایرانی) را برگزار می کند.
این نمایشگاه از تاریخ 14 الی 17 اسفند 1395 با شعار " خانه ایرانی، کالای وطنی" در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی تهران و با هدف نمایش توانمندیهای تولیدکنندگان ایرانی و ارائه آخرین محصولات داخلی و نیز به منظور جلب و جذب مصرف کنندگان در بازار تولیدات ایرانی برکزار می شود.
جهت ثبت نام در این نمایشگاه به وب سایت اختصاصی نمایشگاه به آدرس www.iexhap.ir مراجعه نمائید و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 88513216 و 88513557 تماس حاصل فرمایئد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب