همایش ملی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری

همایش ملی فرش دستباف چهارمحال و بختیاری با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران در سالن همایش های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در شهرکرد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیر کل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: برگزاری این همایش علمی با رویکرد تولید و صادرات در راستای ارتقای جایگاه این هنر صنعت استان چهارمحال و بختیاری در سطح ملی برگزار شد.
ملی فرش دستباف
سید نعیم امامی اافزود :64 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد 30 مقاله با محوریت بازاریابی و 34 مقاله با محوریت تخصصی تولید فرش است.
وی گفت :10 مقاله به صورت شفاهی در کارگاه های علمی و 49 مقاله نیز به صورت پوستر در حاشیه این همایش ارائه شد.
در این همایش از 'بتول نصر و بهمن شیرازی' به عنوان قدیمی ترین فرشباف چهارمحال و بختیاری، آلبوم 350 رنگ سنتی و ثابت گیاهی فرش توسط سیدعلی عسگری از پیشکسوتان فرش بافی استان چهارمحال و بختیاری و آلبوم یکهزار و 200 رنگی ثابت گیاهی به روش علمی از مازیار کبیری از دانش آموختگان علمی این رشته، لوح زرین ثبت جهانی فرش بختیاری، مستند تلویزیونی فرش دستباف و آثار نفیس و قدیمی فرش دستباف استان رونمایی شد.
براساس آمارها 104هزار بافنده فرش در استان چهارمحال و بختیاری شناسایی شده و هم اینک 52 هزار دار قالی در قالب نه تعاونی فرش روستایی، دو تعاونی قالیبافی شهری و یک اتحادیه ساماندهی شده است.
خردادماه امسال با پیگیری های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان چهارمحال و بختیاری، فرش دستباف چهارمحال و بختیاری در فهرست سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) ثبت شد.
کاربرد رنگهای زیبا با استفاده از عصاره گلها و گیاهان و مواد اولیه طبیعی، شادابی و زنده بودن طرحها و نقش های متنوع از عوامل تقاضای بالا برای خرید فرش چهارمحال و بختیاری است.
بیشتر فرش های چهارمحال و بختیاری را 'یلمه' بروجن، 'گبه ریزباف' اردل، فرش 'بختیاری' مناطق عشایری و مناطق بختیاری نشین و فرش چالشتری شهرکرد تشکیل می دهد.
براساس نظر برخی از محققان، طرح فرش 'سرو و کاج' چهارمحال و بختیاری بعنوان اصیل ترین طرح آریایی مطرح است.
فرش نقش چالشتری چهارمحال و بختیاری در استانهای مختلف کشور و کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا، آمریکا و کانادا طرفداران فراوان دارد.



ادامه مطلب

گشایش نمایشگاه فرش و صنایع دستی تبریز

نخستین نمایشگاه فرش دستباف و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع دستی در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تبریز آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، در این نمایشگاه 140 تولید کننده، صادرکننده و فعال حوزه فرش از 4 استان و 220 هنرمند در قالب 170 غرفه از 29 استان در بخش صنایع دستی حضور دارند.
این نمایشگاه تا 24 تیر ماه از ساعت 16 الی 22 در نمایشگاه بین المللی تبریز سالن امیر کبیر دایر است.
نمایشگاه فرش دستباف

ادامه مطلب

راه اندازی کارگاه قالی بافی بانوان خادم الحسین

همزمان با آغاز اعیاد شعبانیه، بانوان خادم الحسین (ع) چهارمحال و بختیاری هفت کارگاه قالی بافی در این استان راه اندازی کردند.
به گزارش کارایان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز چهارمحال و بختیاری، مسئول واحد خواهران ستاد عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری گفت: بانوان هنرمند قالی باف به صورت خودجوش این کارگاهها را در شهرهای شهرکرد، وردنجان، بن، سامان، هلوسعد و سرخون راه اندازی کرده اند.
کارگاه قالی بافی بانوان
خانم شریفی افزود: 112 متر مربع فرش اصیل چهارمحال و بختیاری به دست بیش از 200 بانوی هنرمند فرش باف در این کارگاهها در مدت 6 ماه تولید می شود که مواد اولیه آن شامل دار قالی، نخ و خامه از محل نذورات مردمی تأمین می شود.
مسئول بازسازی ستاد عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری هم سهم این استان را در ساخت صحن عقیله بنی هاشم در کربلا یک و نیم میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: قرار است درآمد حاصل از فروش این دست بافته ها در ساخت و تکمیل صحن حضرت زینب سلام الله علیها در کربلای معلی هزینه شود.
سید جعفر موسوی افزود: با استقبال بانوان هنرمند چهارمحال و بختیاری از این طرح پیش بینی می شود تا پایان امسال تعداد کارگاههای قالی بافی برای عتبات عالیات تا پنج برابر افزایش یابد.


ادامه مطلب

فرش دستباف مانع مهاجرت به دامغان

کارگاه قالی بافی روستای عباس آباد دامغان با ایجاد شغل از مهاجرت روستاییان جلوگیری کرده است.
به گزارش خبرنامه کارایان به نقل از خبرگزاری صدا و سیما ، این کارگراه به همت آقای رعیت راه اندازی شده و در آن انواع قالی با ابعاد مختلف و با طرح های گل پسته ،سالاری و خطیبی بافته می شود.
فرش دستباف دامغان
در این کارگاه به هنرآموزان به صورت رایگان آموزش داده میشود و بعد از آن بکار گیری هم می شوند .
در 4 کارگاه قالی بافی این روستا 15 نفر مشغول به کارند و قرار است تعداد کارگاه ها به زودی به 12 کارگاه و 30 نفر اشتغال برسد .
اتحادیه فرش بافان شهرستان دامغان هم ،علاوه بر حمایت از این کارگاه ،دست بافته های قالی بافان را خریداری می کند.
گرانی مواد اولیه و بیمه نبودن بافندگان مهمترین مشکلات بافندگان است.
پیش بینی می شود تا پایان امسال 150 متر مربع قالی با دستان توانمند این هنرمندان روستایی بافته شود




خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

ارسال فرش کرمان و راور به ستاد عتبات عالیات

این محموله شامل 114 تخته فرش بافته شده در راور و کرمان است.
به گزارش کارایان فرش به نقل از خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمان ؛ نخستین محموله از قالیهای بافته شده در استان کرمان برای مفروش کردن صحن حضرت زهرا (سلام الله علیها ) به ستاد عتبات عالیات ارسال شد.

فرش عتبات کرمان

مجری طرح قالیبافی عتبات در استان کرمان گفت این محموله شامل 94 تخته فرش بافته شده در راور و 20 تخته فرش بافته شده در کرمان است که متراژشان به بیش از هزار و 350 متر می رسد.
آقای مهاجری افزود بنا بر تفاهم نامه مفروش کردن 50 هزار متر از عتبات عالیات با قالی کرمان ، تعدادی کارگاه فرش بافی در شهرستانهای کرمان ، راور و بردسیر به همین منظور تجهیز و نخستین محموله پس از 14 ماه ارسال شد.

ادامه مطلب

بازار از رمق افتاده فرش در خراسان رضوی

مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
به گزارش کارایان فرش، مشکلات پیش روی فرش‌بافی موجب افت این هنر اصیل در استان خراسان رضوی شده است.
فرش خراسان رضوی

ادامه مطلب