رضا محمد رحیمی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: قالیبافان و حرفههای مرتبط آن در این استان از سوی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر زیرپوشش بیمه قرار می گیرند.
به گزارش
خبرنامه کارایان به نقل از مرکز ملی فرش ایران رضا محمدرحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از بدو واگذاری تصدی مسوولیت فرش دستباف به این وزارتخانه در سال ۱۳۸۴ تاکنون در استان بیش از ۱۴ هزار نفر از طریق مراکز فنی حرفه ای و اجرای دوره های آموزشی این سازمان مهارت قالیبافی را فرا گرفته اند.
وی افزود: از این تعداد افراد که مهارت های لازم را فرا گرفته اند تنها سه هزار و ۱۶۵ نفر از آنها از طریق سازمان تامین اجتماعی از یارانه بیمه قالیبافی بهره مند شده که بعلت محدود شدن پذیرش بیمه در تامین اجتماعی بسیاری از قالیبافان فعال در این عرصه امکان بهره مندی از هرگونه بیمه را نداشته اند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام با اشاره به تفاهم نامه مرکز ملی فرش ایران و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان ، روستائیان و عشایر مبنی بر پوشش بیمه قالیبافان با شرایط جدید یادآور شد: در قالب این طرح قالیبافان فاقد بیمه میتوانند از مزایای بیمه برخوردار شوند.
محمدرحیمی تاکید کرد: پرداخت حق بیمه قالیبان در سال اول توسط دولت، اعمال تخفیف ها در طول ۵ سال اول پرداخت حق بیمه، استفاده قالیبافان ساکن شهرها، مستمری بازنشستگی ، از کار افتادگی و حوادث حین کار و امکان جابجایی بیمه پردازی از این بیمه به بیمههای تامین اجتماعی، بازنشستگی کشوری، نیروی مسلح و... و بالعکس از مزایای این طرح بیمه ای است.
وی به قالیبافان فاقد بیمه توصیه کرد: از این فرصتی که پیش آمده استفاده کنند و جهت ارائه مشخصات و ثبت تقاضای خود تا پایان آذرماه سالجاری به ادارات صنعت، معدن و تجارت شهرستانها و تشکلهای قالیبافی مرتبط مراجعه نمایند.
به گزارش ایرنا، بیش از ۱۵ هزار بافنده فرش در استان ایلام مشغول به فعالیت هستند که بیشترین این میزان مربوط به شهرستان های دره شهر و بدره است.
سالانه بیش از هفت هزار مترمربع فرش و گلیم فرش از انواع ابریشم و نخ در طرح های مختلف در استان ایلام تولید می شود که بخش مهمی از این میزان به خارج از کشور صادر می شود.
خبرنامه کارایانمنبع: مرکز ملی فرش ایران
ادامه مطلب
به گزارش
خبرنامه کارایان به نقل از روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران، با همراهی باغ موزه نگارستان، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران و مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان، سمینار تخصصی «تاثیر گوبلنهای فرانسوی بر فرشهای دوره قاجار» سمینار مجازی و بهصورت زنده در تاریخ ۱۰ اردیبهشت، برگزار شد.
آفرین امامی (مدیر کاخ گلستان) در این باره گفت: دوران قاجار با گسترش روابط خارجی، راه اندازی شرکتهای قالی بافی چند ملیتی و مداخله بیگانگان و سرمایه گذاری در فرش ایران و همچنین ورود نقاشیهای اروپایی، باسمهها و کارت پستالها و دیگر مصنوعات منقوش اروپایی، توجه بسیاری از هنرمندان و از جمله طراحان فرش و قالی بافان را به نقوش طبیعت گرایانه اروپایی جلب شد.

او افزود: نقشهای گوبلنهای فرانسوی نیز از موضوعات فرش دوره قاجار خصوصا
فرش کرمان است که تأثیر پذیری در دوره قاجار آثاری به جای گذاشت و حال زینت بخش بسیاری از موزهها و مجموعههای خصوصی ایران و جهان است.
امامی خاطرنشان کرد: این سمینار ضمن معرفی نمونههای موردی به چگونگی و میزان تأثیر طرح و نقش گوبلنهای فرانسوی بر فرشهای دوره قاجار /رداخت.
مدیر کاخ گلستان اضافه کرد: محور این سخنرانی بر اساس تحقیق میدانی و کتابخانهای به روش توصیفی تحلیلی و مبتنی بر بخشی از پایاننامه کارشناسی ارشد آفرین امامی و دیگر منابع مطالعاتی پژوهش گران حوزه فرش گردآوری شده است.
ادامه مطلب
سیزدهمین نمایشگاه سراسری فرش دستباف یزد در تاریخ 15 لغایت 20 بهمن ماه برگزار می گردد.
به گزارش روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران این نمایشگاه از ۱۵ لغایت۲۰بهمن ماه با حضور تجار و تولیدکنندگان بیش از ۱۵منطقه فرشی کشور در محل دائمی برگزاری نمایشگاههای یزد دایر خواهد شد.
محل برگزاری: نمایشگاه بین المللی یزد
آدرس: شهرک صفاییه در بلوار ابن سینا
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
برگزیدگان رشتههای مختلف حوزه فرش دستباف، امروز در پنجمین همایش گره طلایی رشتیزاده تجلیل شدند.به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم، در چهارمین روز این همایش با اهدای تندیس و لوح از یک پیشکسوت، سرویسکار، بافنده، طراح و نقاش، تولیدکننده و صادرکننده برگزیده فرش دستباف ابریشم قم قدردانی شد.
تندیس ویژه این همایش هم با آقای رضی میری از پیشکسوتان عرصه تولید فرش دستباف قم و دارنده نخستین جایزه اسکار فرش اهدا شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران در حاشیه این همایش به برنامهریزیها برای افزایش ۲۰ درصدی سهم بیمه تامین اجتماعی بافندگان فرش دستباف در بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۹۹ هزار قالیباف در سراسر کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.
خانم دست پاک افزود: در سال آینده تلاش میکنیم این تعداد بیمه شده به ۶۰۰ هزار نفر افزایش پیدا کند که برای این منظور یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی تامین مواد اولیه تولید فرش دستباف را یکی دیگر از نیازهای تولیدکنندگان این بخش دانست و گفت: با توجه به اینکه منطقه ویژه اقتصادی چابهار از موضوع تحریمها مستثنا شده است در نظر داریم از این منطقه برای تامین مواد اولیه قالیبافان استفاده کنیم.
رئیس مرکز ملی فرش، پیگیری تسهیل صادرات و شناسنامهدار کردن فرش دستباف را از دیگر اهداف این مرکز برشمرد.
براساس اعلام اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف قم قالیبافان قمی حدود 20 درصد از صادرات فرش دستباف کشور را به خود اختصاص دادهاند که ارزش این صادرات سال گذشته حدود 70 میلیون دلار برآورده شده است.
به مناسبت ارتحال استاد علی رشتیزاده، پیشکسوت فرش دستباف قم، که نقش ویژهای در توسعه این هنر گرانبها داشته است، هر ساله همایش گره طلایی رشتی زاده با هدف معرفی هرچه بیشتر فرش دستباف ابریشم قم برگزار میشود.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب
دبیر همایش گره طلایی گفت: در تجلیل از فعالان عرصه فرش دستباف پنجمین همایش گره طلایی در قم برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، محمدرضا رشتیزاده یک شنبه 11 آذر در جمع خبرنگاران با اشاره به برگزاری پنجمین همایش گره طلایی عنوان کرد: در قم ظرفیت های بالنده ای در تولید فرش دستباف وجود دارد. با توجه به این ظرفیت ها پنجمین همایش گره طلایی به منظور تجلیل از برترین های عرصه فرش دستباف در قم 16 آذرماه در تالار مرکزی شهر قم برگزار خواهد شد.
وی در خصوص توانمندی های تولید فرش در قم اظهار کرد: با پیگیریهای انجام شده در قم برای 12 هزار نفر کارت بافندگی قالی صادر شده است.
رشتی زاده بیان کرد:همچنین در رابطه با تولید فرش دستباف در قم 360 واحد تولیدی فعال است ضمن اینکه قم 250 هزار بافنده قالی دارد که تعداد زیادی از آن ها در خارج از قم فعال هستند و در حدود 60 هزار بافنده در قم بهترین برندهای فرش دستباف را تولید می کنند.
وی تصریح کرد: در رابطه با طراحی فرش ها نیز 110 طراح ماهر فرش در استان قم فعالیت دارند با این وجود هنوز اطلاع رسانی در مورد هنر فرش در قم ضعیف است و تاکنون نتوانسته ایم به خوبی جایگاه فرش قم را معرفی کنیم.
دبیر پنجمین همایش گره طلایی خاطرنشان کرد: فرش قم در سالهای اخیر از نظر طراحی و رنگ و کیفیت پیشرفت های خوبی را پشت سر گذاشته است.
وی گفت: ثبت ایده در طراحی فرش اهمیت زیادی دارد و باید راهکاری در مورد نقشه و مالکیت طرح فرش در قم شود. با توجه به اینکه فرش قم برند جهانی دارد؛ باید برای ثبت مالکیت طرح فرش به دنبال راهکارهای قانونی باشیم.
رشتی زاده افزود: باید ارزش و بهای واقعی فرش دستباف را نشان داد و با ثبت برندها در مصرف کنندگان نیز اطمینان خاطر ایجاد کرد.
دبیر پنجمین همایش گره طلایی تصریح کرد: در این همایش برآنیم از 7 فعال برتر فرش دستباف از جمله کارشناس اول فرش ایران و بافنده فرش صلح جهانی تقدیر کنیم همچنین از 50 تن از فعالان در اتحادیه فرش و از تولیدکنندگان تجلیل خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: امسال پانزدهمین نمایشگاه فرش دستباف قم از 13 الی 17 آذرماه در نمایشگاه دائمی استان قم برپا خواهد شد.
خبرنامه کارایان
ادامه مطلب