کارگروه خوشه های کسب وکار با محوریت خوشه فرش دستباف در سیستان و بلوچستان برگزار شد

کارگروه خوشه های کسب وکار با محوریت خوشه فرش دستباف در سیستان و بلوچستان برگزار شد

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: کارگروه خوشه های کسب و کار با محوریت خوشه فرش دستباف سیستان در این استان برگزار شد.

فرش سیستان

حسینعلی سارانی روز شنبه اظهار داشت: تا کنون 9خوشه صنعتی در سیستان و بلوچستان شناسایی شده که خوشه فرش دستباف سیستان در حال اجرا و خوشه شیلات چابهار خاتمه یافته است. وی گفت: به زودی مطالعات امکان سنجی خوشه صنعتی خرما نیز آغاز می شود.

رییس هیات مدیره شرکت شهرک های صنعتی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: در این جلسه قرار شد عملکرد و دستاورد های خوشه شیلات چابهار با حضور اعضای کمیته استانی ارزیابی شود.

سارانی خاطر نشان کرد: علاوه بر این در خصوص زنجیره ارزش خوشه فرش از تامین کنندگان پشم از دامداران تا فروش، بازاریابی، تبلیغات و خدمات پس از فروش به مصرف کنندگان تصمیم های لازم گرفته شد.

وی تاکید کرد: مقررشد با همکاری سازمان صنعت معدن و تجارت استان بانک اطلاعاتی از بافندگان در کل استان جهت شناسایی پتانسیلها، ظرفیت بازار و اطلاع رسانی های آتی در اختیار عامل توسعه خوشه فرش قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: توسعه خوشه های صنعتی امروزه نقش محوری بارزی در سیاست های اقتصادی و صنعتی بسیاری از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ایفا می کند.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف کردستان گشایش یافت

چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف کردستان گشایش یافت

چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف و تابلو فرش کردستان در محل نمایشگاه های بین المللی این استان در سنندج آغاز به کار کرد.

چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف کردستان گشایش یافت


این نمایشگاه با حضور 30 تولید کننده فرش دستباف کشور از امروز 15 آبان تا 21 این ماه آماده بازدید علاقه مندان است.

به گفته دبیر این نمایشگاه، استان های کردستان، آذربایجان غربی و شرقی، تهران، اصفهان و یزد از جمله شرکت کنندگان در این نمایشگاه هستند و در آن بیش از پنج هزار تخته فرش دستباف و ابریشم از تولیدهای داخلی به نمایش گذاشته است.

زانیار لاهوتی افزود: این نمایشگاه با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، شرکت فرش و اتحادیه فرش دستباف شهری و روستایی، خانه فرش و صندوق کار آفرینی امید استان برگزار شده است.

وی گفت: علاقه مندان به تهیه فرش های دستباف استان کردستان می توانند تا سقف 100 میلیون ریال از تسیلات چهار درصد صندوق کارآفرینی امید بهره مند شوند.

دبیر چهاردهمین نمایشگاه فرش دستباف استان کردستان ادامه داد: صندوق کارآفرینی امید برای حمایت از تولید کنندگان فرش دستباف استان کردستان 12 میلیارد و 400 میلیون ریال تسهیلات اختصاص داده است.

به گفته لاهوتی غرفه های صنایع دستی از دیگر بخش های این نمایشگاه بوده و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان تولیدهای خود را در این غرفه ها به نمایش گذاشته است.

وی افزود: شرکت کننده ای از استان یزد نیز اقدام به ارایه صنایع دستی ترمه در این نمایشگاه کرده است و صنایع دستی گلیم و جاجیم کردستان نیز در کنار این غرفه ها عرضه می شود.

قالی بافی در کردستان بسیار رایج بوده و این استان همیشه مترادف با مهمترین قالی های دستبافت کشور است؛ قالی سنندج (سنه)، افشار و بیجار امروز شهرت جهانی دارد.

بیشتر طرح های مورد استفاده قالیبافان منطقه کردستان طرح های شکسته است و نقشه های ماهی درهم، جقه چارگی، جقه هشت پر، گل وکیلی، گل و بلبل، گل میرزاعلی و جقه چهارپر طرح های مورد استفاده در سبک سنندج، نقشه های ماهی درهم، مراتی، لچک و ترنج شاه عباسی، انواع گل فرنگ مستوفی و دهان اژدر نیز توسط قالیبافان سبک بیجار گره زده می شود.

سبک افشار نیز از دیگر سبک های فرشبافی در استان کردستان است و بیشتر در شهرستان های سقز، دیواندره و بانه رواج داشته و در طرح ها و نقشه های مختلف است و مواد اصلی مورد نیاز آن کاملا بومی منطقه و در اندازه و قطع نیز دارای تنوع بسیار زیادی بوده است.

قالی بافی برای بیش از 90 هزار کردستان ایجاد اشتغال کرده و سالانه بیش از 120 هزار متر مربع فرش دست بافت در این استان تولید می شود.

استان کردستان با 29 هزار و 137 کیلومتر مربع طبق سرشماری سال 1390 دارای یک میلیون و 493 هزار نفر جمعیت است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

صادرات فرش استان گیلان ۱۰ درصد افزایش یافت

صادرات فرش استان گیلان ۱۰ درصد افزایش یافت

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: صادرات فرش گیلان در شش ماهه نخست امسال ۱۰ درصد افزایش داشته است.

صادرات فرش استان گیلان ۱۰ درصد افزایش یافت


به گزارش خبرگزاری تسنیم از رودسر، مجید زیرک عصر امروز در نشست هم‌اندیشی فرش بافان شهرستان رودسر اظهار داشت: تا پایان سال 94 دو هزار و 300 تن فرش با ارزش ریالی 136 میلیون دلار از استان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه در استان گیلان 13 هزار و 396 بافنده فرش مشغول به فعالیت هستند افزود: در سطح استان گیلان 24 شرکت تعاونی فرش بافان و 47 کارگاه قالی بافی فعال داریم که 836 نفر در این تعداد کارگاه مشغول به فعالیت هستند.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان تصریح کرد: موضوع فرش و قالی‌بافی از سال 84 زیر نظر این سازمان قرار گرفت که در آن سال فرش تولیدی در استان 12 هزار متر مربع بود که این رقم امروز به 51 هزار متر مربع افزایش یافته است.

زیرک با اشاره به اینکه تعداد زیادی از جوانان در استان فرش‌بافی را فرا گرفته و در حال بافت فرش هستند، گفت: با این استقبال خوبی که توسط فرش‌بافان گیلانی صورت گرفته بی‌تردید 5 تا 6 سال آینده استان گیلان به یکی از قطب‌های تولید فرش در کشور تبدیل می‌شود.

وی گفت: در راستای آموزش و ترویج فرش بافی با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که در استان با فنی و حرفه‌ای، کمیته امداد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهزیستی و بسیج انصار صورت گرفت 80 دوره آموزشی به بافی و آموزش منجر به اشتغال برگزار شد.

معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان برپایی نمایشگاه دائمی فرش در استان را از جمله اقدامات این سازمان در راستای حمایت از این صنعت خواند و گفت: این نمایشگاه دو سال گذشته با هدف معرفی فرش گیلان ایجاد شد.

تقی روحانی امام‌جمعه رودسر نیز در این نشست از مسئولان سازمان صنعت، معدن و تجارت خواست تا در جهت رفع موانع موجود در زمینه ایجاد بازار فروش فرش‌های گیلان و بیمه فرش‌بافان اقدامات لازم را در جهت حمایت از فرش بافان گیلان انجام دهند.

امیر جانبازی رودسری فرماندار رودسر نیز در این نشست فرش بافی را صنعتی خوب و ماندگار خواند و گفت: تلاش میکنیم با رفع موانع موجود و کمک به فرش بافان شهرستان در آینده نزدیک شاهد رشد و توسعه این صنعت در سطح شهرستان و استان گیلان باشیم.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۲۹ منطقه جغرافیایی فرش دستبافت ایران ثبت جهانی هستند

۲۹ منطقه جغرافیایی فرش دستبافت ایران ثبت جهانی هستند

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: تاکنون ۲۹ منطقه جغرافیایی فرش دستبافت ایران به ثبت جهانی رسیده است.

حمید کارگر سرپرست مرکز ملی فرش ایران


به گزارش خبرنگار مهر، حمید کارگر پیش از ظهر شنبه در مراسم نکوداشت روز ملی صادرات در بیرجند بیان کرد: در سال جاری ۱۴ منطقه جغرافیای فرش دستبافت ایران ثبت جهانی شدند.

وی با بیان اینکه دو منطقه مود و قهستان در خراسان جنوبی به ثبت جهانی رسید، گفت: در حال حاضر ۲۹ منطقه جغرافیایی فرش دستبافت ثبت جهانی هستند.

کارگر خراسان جنوبی را قطب تولید فرش دستبافت دانست و گفت: ۵۰ هزار بافنده فرش دستبافت در این استان وجود دارند.

وی ادامه داد: فرش دستبافت در مقایسه با سایر اقلام صادراتی عدد بالایی ندارد اما سهم بسزایی در اجرای اقتصاد مقاوتی ایفا می کند.

کارگر افزود: کمک به معیشت خانواده های روستایی، تثبیت جمعیت روستاها و اشتغال زایی از مهم ترین ویژگی های فرش دستبافت هستند.

ارزآوری ۱۳۴ میلیون دلاری صادرات فرش

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در سال جاری روند افزایشی صادرات فرش ایران را داشته ایم، گفت: در شش ماهه نخست سال جاری دو هزار و ۳۰۰ تن فرش به ارزش ۱۳۴ میلیون دلار به دیگر کشورها صادر شده است.

کارگر ادمه داد: این میزان به نسبت مدت مشابه سال گذشته به لحاظ ارزشی ۱۸ درصد و به لحاظ وزنی ۱۱ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: از این میزان صادرات هزار تن با ارزش ۳۷ میلیون دلار مستقیم به آمریکا صادر شده است.

کارگر با اشاره به تحریم صادرات فرش در چند سال گذشته بیان کرد: یکی از نتایج برجام لغو تحریم ورود فرش ایران به آمریکا بود

وی اظهار کرد: یکی دیگر از خلاءهای فرش نبود برند بود که زمینه کپی و تقلید رقبا را فراهم کرده بود.

رئیس مرکز ملی فرش ایران خواستار تبلیغ در فرش دستبافت شد و افزود: دانش و امکانات تولید فرش دستبافت کاملا مهیا بوده و باید مورد توجه قرار گیرد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

۵۰۰۰ بافنده فرش در چهارمحال و بختیاری فعال هستند

۵۰۰۰ بافنده فرش در چهارمحال و بختیاری فعال هستند

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: در چهارمحال و بختیاری بیش از پنج هزار بافنده فرش فعال هستند که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر در این بخش فعالیت می کنند.


۵۰۰۰ بافنده فرش در چهارمحال و بختیاری فعال هستند


نعیم امامی در گفت وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بیش از پنج هزار بافند فرش در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که از این تعداد ۱۰۰ هزار نفر در این بخش فعالیت می کنند، عنوان کرد: باید از ظرفیت وجود بافنده های فرش دستبافت در این استان استفاده شود.

وی عنوان کرد: در راستای توسعه فرش بافی در این استان، همایش ملی فرش در این استان برگزار می شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در این همایش راهکارها برای توسعه فرش بافی در این استان و بهره گیری از ظرفیت بافنده های فرش بیان می شود.

وی گفت: با توسعه صنعت فرش بافی در این استان می توان زمینه توسعه استان و رفع بیکاری را فراهم کرد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

خراسان جنوبی قطب تولید فرش دستباف

خراسان جنوبی قطب تولید فرش دستباف

رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه خراسان جنوبی قطب تولید فرش دستباف است، گفت: فرش دستباف سهم بسزایی در اجرای اقتصاد مقاومتی دارد.

اخبار فرش


به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حمید کارگر پیش از ظهر امروز در مراسم نکوداشت روز ملی صادرات در بیرجند، به مهم‌ترین ویِژگی‌های فرش دستباف اشاره کرد و اظهار داشت: کمک به معیشت خانواده‌های روستایی، تثبیت جمعیت روستاها و اشتغال‌زایی از مهم‌ترین ویژگی‌های فرش دستباف است.

وی با اشاره به اینکه فرش دستباف در 40 منطقه جغرافیایی کشور ثبت ملی شده است، ادامه داد: از این میزان 29 منطقه جغرافیایی فرش دستباف ایران به ثبت جهانی رسیده است که 14 منطقه در سال جاری ثبت جهانی شده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران از ثبت جهانی شدن دو منطقه مود و قهستان در خراسان جنوبی خبر داد و اذعان داشت: خراسان جنوبی قطب تولید فرش دستباف است.

کارگر از فعالیت 50 هزار بافنده فرش دستباف در خراسان جنوبی خبر داد و اضافه کرد: با توجه به اینکه فرش دستباف در مقایسه با سایر اقلام صادراتی عدد بالایی ندارد اما سهم بسزایی در اجرای اقتصاد مقاومتی دارد.

وی لغو تحریم ورود فرش ایران به آمریکا را یکی از نتایج برجام دانست و توضیح داد: مقصد عمده صادرات فرش ایران آمریکا است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران اعلام کرد: نبود برند از مهم‌ترین خلأهای فرش است که فضا را برای کپی و تقلید رقبا فراهم می‌کند.

*صادرات 2 هزار و 300 تن فرش در 6 ماه نخست امسال

کارگر از صادرات 2 هزار و 300 تن فرش در 6 ماه نخست امسال خبر داد و ادامه داد: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی 18 درصد و به لحاظ وزنی 11 درصد رشد داشته است.

وی ارزش ریالی فرش‌های صادراتی را 134 میلیون دلار اعلام کرد و توضیح داد: از این میزان صادرات یک هزار تن با ارزش 37 میلیون دلار مستقیم به آمریکا صادر شده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران به عمده راهکارهای این مرکز برای ثبات فرش در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: پایداری فرش ایران در بین کشورهای رقیب، تبلیغ و بازاریابی و ثبت جهانی فرش‌های دستباف مناطق مختلف کشور از جمله راهکارهای مرکز ملی فرش ایران برای ثبات این محصول در عرصه جهانی است.

کارگر با تأکید بر اینکه دانش و امکانات تولید فرش دستبافت مهیاست، خاطرنشان کرد: تبلیغ در زمینه فرش دستبافت باید مورد توجه قرار بگیرد.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

جزییات پرونده مكتب فرش، گليم و گبه كرمانشاهان

جزییات پرونده مكتب فرش، گليم و گبه كرمانشاهان

رئيس كل دادگستري استان کرمانشاه درباره پرونده مكتب "فرش، گليم و گبه كرمانشاهان" توضیحاتی داد.


جزییات پرونده مكتب فرش، گليم و گبه كرمانشاهان


به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛محمدرضا عدالتخواه گفت: اين پرونده كه به نام "مكتب گليم و گبه كرمانشاهان" شناخته مي شود مربوط به شخصي است كه درسال 1390 در کرمانشاه فعالیت خود رادر زمینه فرش آغاز نموده است.

وی گفت: درسال ۱۳۹۱ بااخذ مجوزي از اداره صنعت ،معدن، تجارت كرمانشاه اقدام به فعاليت درزمينه توليد فرش وگليم مي كند كه متاسفانه درخلأ نظارت پس از صدور پروانه، رفته رفته مسير فعالیت اين بنگاه انشعابات غير قانوني وموهومي پيدامي كند.

وی افزود: این شخص با سوءاستفاده از شرايط و اقدامات فريبنده وتبليغات اغواگرانه اقدام به دريافت وجوه خرد وکلان حتی میلیاردی از بعضی از مراجعه کنندگان باوعده سودهاي كاملا غير عقلايي تا ٧٢ درصد نموده ودر تبلیغات فریبنده جهت ایجاد اطمینان اعلام نموده مازاد سود راهم بابت مدیریت به ما بذل کنید. یعنی اقدام شما سود بیش از ۷۲ درصد دارد . اين روند بايك رشد سرطاني ادامه يافته تااينكه تعدادسپرده گذاران به بيش از ٢٣ هزار نفر رسيده كه مجموع سپرده گذاري آنها بالغ بر دو هزار ميليارد ريال مي شود.

عالي ترين مقام قوه قضائيه در استان افزود: متاسفانه آنها كه بايد متعهد ودلسوزانه به وظيفه كنترل و نظارت خود مي پرداختند، دچار ذوق زدگي شدند واين شخص را مولد وكارآفرين پنداشتند. آمار دادند و با او عکس گرفتند، اما امروز معلوم نيست چه جوابي براي اين همه فريب خورده دارند. آیا خود را دراین وضع بوجود آمده سرزنش می کنند یا توجیه دارند؟

عدالتخواه خاطرنشان ساخت: از بديهيات كار اين بوده كه بايد استعلاماتي صورت مي گرفت و بعد مجوزهايي صادر مي شد. چراكه بايك استعلام به سهولت روشن مي شد كه اين شخص بالغ بر ٢٥فقره سابقه سوء در سجل كيفري خود دارد كه حتي به جهت سرقت مسلحانه درتهران چند سال حبس‌در زندان اوین وحبس برای سایر اتهامات درزندانه اي ديگر استانها ازجمله کرمانشاه بخشي از آن سوابق سوءاست. آيا چنين شخصي صلاحيت دارد به اين سادگي سر مايه هاي مردم كه بعضا حاصل يك عمر كارو زحمت آنها ست رابه بازي بگيرد.

وی افزود: این فرد بجاي كارآفريني که به او اجازه داده شده ودر پروانه تصريح شده، از غفلت مسوولین سوءاستفاده نموده و بجاي تمرکز مطلق بر كارتوليد فرش بیش ازیکصد رأس اسب که بعضی ازآنها 600 میلیون تومان برای خرید شان پرداخت شده است، بيش از ٨٠ دستگاه اتومبيل داخلی وخارجی که تعدادی از آنهاگران قیمت هستند، مقادير زيادي سنگهاي معدنی فیروزه و... برای تولید زیور آلات سنتی خریده، املاك شخصي بنام خود درنقاط مختلف دارد که بدون همکاری وی فعلا کشف شده است.

عدالتخواه گفت: اماارزش مجموع این اموال بعید است کفاف کل آورده مردم رانماید، مگر در آینده اموال دیگری بدست آید. بخشي از اين وجوه را به ارز تبديل کرده به اشخاصی در امارات وعراق داده است. آنگونه كه رصد اطلاعاتي و امنيتي نشان داده قصد خروج از كشور را به طور جدی داشته ودر عکس العمل به این موضوع به راحتی گفت من هم یکی مثل خاوری.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

روشن کردن افکارعمومی پیرامون مکتب فرش، گلیم و گبه

روشن کردن افکارعمومی پیرامون مکتب فرش، گلیم و گبه

سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه پیرامون مباحث مطرح شده درباره "مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه" توضیحاتی داد.


روشن کردن افکارعمومی پیرامون مکتب فرش، گلیم و گبه

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛در این توضیح آمده است: با عنایت به اینکه در فضای مجازی مباحثی پیرامون مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه و مشکلاتی که در خصوص جذب سرمایه‌ خارج از رویه امور بانکی کشور اقدام نموده است، موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی و مخاطبان اعلام می‌گردد:


1) مجوز صادرشده کارگاه غیرمتمرکز فرش‌بافی مشیری از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان صرفا جهت تولید فرش بوده و هیچگونه ارتباطی با سایر فعالیت‌های ایشان ندارد.

2) این سازمان بدوا، با توجه به نامه شماره 60.176438 مورخه 16 آبان 1394 از سوی مرکز ملی فرش ایران و نامیه شماره 94.227412 مورخه 13 آبان 1394 بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که جذب منابع مالی مردمی را توسط مدیریت مکتب فرش، گلیم و گبه کرمانشاه غیرقانونی تلقی نموده بود.

طی نامه شماره 12.38297 مورخه18 آبان 1394 به اقای مشیری جهت اقدام در خصوص نامه فوق‌الذکر و توقف فعالیت‌های مالی و عودت منابع در موعد معین اقدام نمود و همچنین طی مکاتبه محرمانه در تاریخ 20 آبان 1394 با دستگاه‌های قضایی و امنیتی و سیاسی استان از جمله دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب کرمانشاه، مدیرکل امنیتی انتظامی استانداری، اداره کل اطلاعات استان، فرماندهی انتظامی استان، مدیرکل صداو سیما و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت دستور لازم در خصوص جلوگیری از اقدامات غیرقانونی و عدم درج آگهی مربوط به سپرده‌گذاری در نشریات داشته و خواستار اقدام مقتضی در این خصوص شده است.

همچنین این سازمان در تمامی مکاتبات با سایر استان‌ها صرفا مجوز کارگاه غیرمتمرکز نامبرده را تایید نموده و اقدامات آن شرکت را در جذب منابع مالی با عنوان سرمایه‌گذاری بر خلاف امور مالیاتی و بانکی کشور اعلام کرده است.



خبرنامه کارایان

ادامه مطلب