پیشرفت خوشه گلیم جاجیم و ماشته لرستان

‌معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی لرستان از پیشرفت 20 درصدی خوشه گلیم، جاجیم و ماشته در استان خبر داد.
‌فرزانه عادلی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌، اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی که در محافل برای ساماندهی به بحث صنایع کوچک و متوسط مورد توجه قرار گرفته است، تجمیع این بنکاه‌ها و ساماندهی آنها در قالب خوشه‌های صنعتی است.
وی اضافه کرد: خوشه صنعتی مجموعه‌ای از بنگاه‌های تجاری و غیرتجاری متمرکز در یک مکان جغرافیایی در یک منطقه اقتصادی را شامل می‌شود که برای تولید یک یا چند محصول نهایی مشابه برای کسب صرفه‌های اقتصادی بیرونی با یکدیگر ارتباطات عمودی و افقی برقرار می‌کند.

پیشرفت خوشه گلیم جاجیم و ماشته لرستان

عادلی ادامه داد: این واحدها ضمن رقابت با هم در بسیاری از موراد همکاری جمعی و اقدامات مشترک دارند که باعث کاهش هزینه‌ها، تسهیل در دسترسی نهاده‌ها، دانش تولید و... می‌شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی لرستان بیان کرد: یکی از کارهایی که در معاونت صنایع دستی پیگیری می‌شود، عملیاتی کردن خوشه گلیم، جاجیم و ماشته است که 2000 میلیون ریال اعتبار پیشنهادی آن برای سال 95 است.
وی تصریح کرد: این خوشه در تمام شهرستان‌های استان اجرایی شده و در شهرک‌های صنعتی به صورت کمون ایجاد و از ابتدا تا انتهای چرخه تولید عملیاتی می‌شود.
عادلی خاطرنشان کرد: تا به حال کارهایی از جمله آموزش، تهیه بروشور انجام شده و این خوشه 20 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. در صورت تأمین اعتبار این خوشه به صورت کامل اجرایی می‎شود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

غبارفراموشی از صنایع دستی زدوده شود

نمایشگاه صنایع‌دستی خراسان جنوبی فرصتی را برای نمایش هنرهای سنتی پنج هزار ساله استان فراهم آورده و مراجعه کنندگان خواستار زدودن غبار فراموشی از آن هستند.
نمایشگاه صنایع‌دستی شرق کشور مکانی که این روزها در خراسان جنوبی همه از آن سخن می‌گویند. همان نمایشگاهی که هنر دستان پرتوان صدها هنرمند این سرزمین را در خود به آغوش کشیده است.
گفت و شنودها و انگیزه مردم پیرامون نمایشگاه، خبرنگار مهر را ساعتی به این مکان کشاند تا در زمینه کیفیت و زیبایی محصولات موجود در غرفه‌ها از نگاه مردم به قضاوت بنشیند.
هوا سرد است و نسیم غروب بر انگشتانم تازیانه می زند. اما برای تماشای مکانی که همه از آن سخن می‌گویند بی‌درنگ خودم را به خیابان غفاری بیرجند می‌رسانم. جایی برای پارک خودرو پیدا نمی‌شود.

غبارفراموشی از صنایع دستی زدوده شود

ورودی نمایشگاه چهره‌های متفاوتی مشاهده می‌شود. برخی با نگاهی پرسشگرانه به داخل می روند و برخی نیز با چشمانی که گویی سراسر از شگفتی است، راه خروجی را پیش گرفته‌اند.
بعضی دیگر هم بی‌تفاوت از سردی هوا دست کودک خردسالشان را گرفته و برای تماشای زیبایی های خراسان جنوبی پیش تازی می‌کنند.
قدم در محوطه می‌گذارم. صدای آهنگ دلنوازی پایانی‌ترین ساعات روزم را دل‌نشین می‌کند. هر چه به شب نزدیک تر می‌شود، حضور افراد نیز بیشتر به چشم می‌خورد.
نکته جالبی است که همه شادمان هستند. هیچ کس از شرایط جوی هوا هم شکایتی ندارد. به‌خوبی می‌توان اشتیاق را در قدم های استوارشان پیدا کرد.
نمایشگاه بستری مناسب برای معرفی صنایع‌دستی
دختر جوانی به‌طرف خروجی نمایشگاه به‌پیش می رود. اندکی از وی زمان می خرم و با معرفی کوتاهی به گفت و گو با خبرنگار مهر می‌پردازد.
زهرا اورنگی با بیان اینکه برپایی این‌گونه نمایشگاه‌ها بستری مناسب برای معرفی صنایع‌دستی سنتی و بومی استان است، می‌افزاید: بسیاری از محصولاتی مانند پخل بافی و سبدبافی برایم ناآشنا بود که در این نمایشگاه با آن‌ها آشنا شدم.
خودش را اهل مشهد و دانشجوی دانشگاه بیرجند معرفی می‌کند و می‌گوید: صنایع‌دستی خراسان جنوبی بسیار زیبا و بی‌نظیر هستند.
وی با بیان اینکه باید مثال این نمایشگاه‌ها برای اقشار مختلف جامعه اعم از صنایع‌دستی معلولان هم راه‌اندازی شود، گفت: تنها در این مکان‌ها می‌توان به عرضه و معرفی محصولات پرداخت.
اورنگی ادامه می‌دهد: همچنین نباید برپایی این نمایشگاه‌ها به زمان خاصی محدود شود و هرچند مدت یک بار نیز برپا شود.

بن کمکی خرید صنایع‌دستی مهیا شود

محمد درمیانی دومین مخاطب خبرنگار مهر است که در بیان میزان رضایتش از کیفیت نمایشگاه می‌گوید: برپایی این مکان، ایده بسیار مناسبی است.
وی با بیان اینکه دیدن توانایی و هنر زیبای هم وطنانمان، باعث خوشحالی و سرفرازی ما می‌شود، می‌گوید: هنوز هم هنرمندان زیادی در سراسر استان هستند که از شرکت در این نمایشگاه غافل مانده‌اند.
درمیانی خواستار تبلیغ و اطلاع‌رسانی بیشتر از سوی مسئولان اجرایی شد و افزود: همچنین باید برای فروش این محصولات تخفیف‌هایی داده شود.
دستگاه‌های ذی‌ربط در قبال انجام طرح و برنامه‌های غیر کاربردی، بن های خرید محصولات صنایع دستی را برای مردم مهیا کنند وی ادامه می‌دهد: بسیاری از تولیدات موجود در این غرفه‌ها زیبا بوده اما از قیمت بالایی برخوردار هستند و شوق بیننده را برای خرید کاهش می‌دهد.
این جوان بیرجندی می‌افزاید: پیشنهاد می‌کنم دستگاه‌های ذی‌ربط در قبال انجام طرح و برنامه‌های غیر کاربردی، بن های خرید این محصولات را برای مردم مهیا کنند.
درمیانی درحالی‌که مرا به داخل نمایشگاه دعوت می‌کند، می‌گوید: باید از نزدیک این محصولات و صنایع را به چشم ببینید تا بتوانید بیاناتم را لمس کنید.
وی ادامه می‌دهد: صنایع‌دستی خراسان جنوبی بسیار زیبا و زبانزد بوده و قدمتی دیرینه دارند بنابراین برپایی این نمایشگاه‌ها برای جلوگیری از به فراموشی سپردن آن‌ها اقدامی ارزنده است.

نمایشگاه صنایع‌دستی مستمر برگزار شود
با طی کردن پله‌های ورودی سالن شماره یک، وارد نمایشگاه می شوم. جمعیت زیادی در حال رفت‌وآمد هستند. در هر غرفه تعداد زیادی بیننده به چشم می‌خورند که برخی مشغول خرید و بعضی دیگر هم از چگونگی تهیه محصول پیش رو سؤال می‌کنند.
غرفه‌های زیادی کنار هم چیده شده و نمای خاصی را به نمایشگاه بخشیده‌اند. از همه قشر هم حضور دارند. حضور جوانان و نوجوانان پررنگ تر از دیگر اقشار است. به‌خوبی پیداست که صنایع‌دستی علاقه‌مندان جوانی دارد.
به سراغ زن‌وشوهری می روم که درباره سبدبافی با یکدیگر بحث می‌کنند. هر کدامشان سعی دارند به گونه‌ای مجزا احساس خود را از نمایشگاه بیان کنند.
از میزان رضایتشان می‌پرسم. خانم جوان در پاسخگویی نسبت به شوهرش پیشتازی می‌کند و به خبرنگار مهر می‌گوید: نمایشگاه پیش رو در مجموع مانند موزه‌ای صنایع‌دستی است.
فاطمه خرم روز با بیان اینکه انواع صنایع‌دستی در این نمایشگاه یافت می‌شود، افزود: تماشای هنرهایی مانند سبدبافی، گلیم و جاجیم، نشاط زیادی را به من هدیه کرده است.
محمد پردل به وسایلی که در دست دارد اشاره می‌کند و می‌گوید: «تَگیجه» یکی از صنایع‌دستی استان است که توجه زیادی را در نمایشگاه به خود جلب کرده است.
وی ادامه می‌دهد: باید این نمایشگاه‌ها به‌طور مستمر باشد تا هم تولیدکنندگان بتوانند محصولات خود را به فروش برسانند و هم مردم نیز از تولیدات سنتی و بومی بهره ببریم.

احیای قدمت پنج‌هزارساله استان در نمایشگاه صنایع‌دستی
محمد تیموری به‌عنوان آخرین مخاطب خبرنگار مهر می‌گوید: صنایع‌دستی خراسان جنوبی قدمتی پنج‌هزارساله دارد.
از مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط خواستارم مسابقات و برنامه‌هایی مردم محور در راستای احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده برگزار کنند وی با بیان اینکه برخی از رشته‌های صنایع‌دستی در اذهان مردم به فراموشی سپرده شده است، می‌افزاید: این نمایشگاه بستری مناسب برای احیای قدمت کهن استان است.
تیموری با بیان اینکه خوشبختانه این نمایشگاه با استقبال زیادی رو به رو است، می‌افزاید: همچنین وجود نمایشگاه‌ها به فروش محصول تولیدکنندگان کمک شایسته‌ای می‌کند.
وی با بیان اینکه صنایع‌دستی فرهنگ اجدادی و سنتی سرزمین ما است، می‌گوید: باید در معرفی این صنایع به عموم مردم و همچنین دیگر استان‌ها تلاش کنیم.
تیموری ادامه داد: از مسئولان و دستگاه‌های ذی‌ربط خواستارم مسابقات و برنامه‌هایی مردم محور در راستای احیای صنایع‌دستی فراموش‌شده برگزار کنند.

نمایشگاه صنایع‌دستی بازاری موقت برای تولیدکنندگان است
معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: نمایشگاه صنایع‌دستی زمینه ارتباط تولیدکننده با مصرف‌کننده را فراهم می‌کند.
حسین عباس زاده با بیان اینکه نمایشگاه تولیدکنندگان را با نیازهای روز جامعه آشنا می‌کند، افزود: این امر به کیفیت کالای تولیدی آن‌ها می‌افزاید.
وی با اشاره به میزان استقبال مردمی از نمایشگاه صنایع‌دستی بیان کرد: تاکنون محصولات و صنایع‌دستی این نمایشگاه با استقبال گسترده مردمی رو به رو بوده است.
عباس زاده از ارزیابی هنرمندان شرکت‌کننده در نمایشگاه خبر داد و افزود: هر هنرمند با شرکت در نمایشگاه تجارب جدیدی را کسب می‌کند.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی در بیرجند بیان کرد: ایجاد بازار سازی موقت برای فروش محصولات صنایع‌دستی از جمله اهداف برپایی این نمایشگاه است.
معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی بیان کرد: در این نمایشگاه ۱۰۵ غرفه از هنرمندان سراسر استان برپا شده است.
بنا به گفته وی نمایشگاه صنایع‌دستی خراسان جنوبی از ۱۹ آذرماه جاری آغازشده و تا پایان ۲۳ آذرماه جاری به روی علاقه‌مندان بازخواهد بود.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تجلیل از طراحان برتر صنایع دستی

برترین طراحان صنایع دستی در گردهم آیی دانش آموختگان و هنرمندان صنایع دستی معرفی و تجلیل شدند.
به گزارش خبرنگار مهر، در گردهم آیی دانش آموختگان و هنرمندان صنایع دستی که امروز ۲۲ آذرماه در دانشگاه الزهرا(س) در حال برگزاری است از طراحان برتر این حوزه تجلیل شد.
فرزانه سلیمانی، دکترای پژوهش هنر که به احیای عروسک های بومی و طراحی زیورآلات سنتی پرداخته؛ ناهید رحمانپور به خاطر سبک شناسی مبلمان ایرانی از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح تا عصر قاجار و استفاده از آن سبک ها در مبلمان های امروزی؛ میرمولا ثریا در زمینه فرش و زیراندازها؛ نرگس شایق بروجنی به خاطر راه اندازی اولین سایت تخصصی معرفی و فروش الکترونیک صنایع دستی تجلیل شدند.

تجلیل از طراحان برتر صنایع دستی

در این مراسم همچنن از رضا نائبی به جهت استفاده از نقوش سنتی ایران در دکوراسیون خانه ها؛ هاله رحمانی به جهت بهره بردن از تابلوهای کوچک و بزرگ نگارگری در هتل ها و مهمانسراها، حامد حقیقت زاده به خاطر تلفیق هنر گلیم بافی با چاپ و فرنوش الله وردی نیک برای ایجاد پنل مدیریتی در فروشگاه الکترونیک صنایع دستی تقدیر شد.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

اشتغال ۳۸۵ نفردر کارگاه های قالیبافی قزوین

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین از امکان اشتغالزایی برای ۳۸۵ نفردرکارگاههای قالی بافی استان قزوین خبر داد.
علی اکبر کبیری در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت توجه به توسعه کسب و کار و لزوم استفاده از تمامی ظرفیبت ها برای اجرای منویات رهبری اظهار کرد: توسعه کسب وکارهای خانگی و کوچک ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی را ایجاد می کند که قالی بافی یکی از این مشاغل است.

اشتغال ۳۸۵ نفردر کارگاه های قالیبافی قزوین

وی اعلام کرد: در راستای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و در تفاهم نامه فی مابین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بانک سینا منعقد شده است که بر اساس آن جلسات متعدد با دستگاههای ذیربط تشکیل شده است.
کبیری با بیان اینکه حمایت از طرحهای تولیدی و اشتغالزا در زمینه تولید فرش دستباف در دستور کار این سازمان قرار گرفته است تصریح کرد: یک سال اخیر به کارگاههای متمرکز و غیر متمرکز قالی بافی در استان تسهیلات خوبی پرداخت شده است.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون تعداد ۱۸ کارگاه های متقاضی برای دریافت تسهیلات ارزان قیمت با اشتغالزایی حدود ۳۵۰ نفر به ارزش حدود ۲۱ میلیارد ریال به بانک عامل معرفی شده اند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید 2500 متر فرش کمیته امداد اراک

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته استان مرکزی گفت: طی هشت ماهه سال جاری 2 هزار و 549 مترمربع فرش توسط مددجویان کارآفرین کمیته امداد استان مرکزی بافته شده است.
رمضان‌علی جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اراک با بیان اینکه مددجویان از لحاظ تأمین مواد اولیه، نظارت بر تولید فرش، برگزاری کلاس‌های ‏آموزشی دوره‌ای مورد حمایت قرار می‌گیرند، اظهار کرد: هم‌اکنون 23 درصد تولیدات فرش استان توسط مددجویان زیر پوشش بافته می‌شود که بیشتر فرش‌ها توسط زنان سرپرست خانوار بافته می‌شود.
وی افزود: طی هشت ماهه سال جاری 2 هزار و 549 متر مربع فرش توسط مددجویان بافته شده و از فروش تولیدات مددجویان 21 میلیارد و 666 میلیون و 500 هزار ریال عاید خانواده‌های زیر پوشش شده است.

تولید 2500 متر فرش کمیته امداد اراک

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته استان مرکزی خاطرنشان کرد: طی سه سال گذشته 3 هزار و 88 تخته فرش توسط مددجویان بافته شده که 8 میلیارد تومان از فروش این تعداد فرش عاید خانواده‌های زیر پوشش شده و بیشتر فرش‌های تولیدی توسط شرکت صنعت آفرینان امداد خریداری شده است.
جلالی در ادامه گفت: در حال حاضر تعداد 2 هزار و 253 بافنده در منازل و کارگاه‌های فرش‌بافی به تولید فرش مشغول بوده و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش می‌کنند.
وی با اشاره به اینکه تفاوت ایجاد اشتغال در کمیته امداد با سایر بخش‌ها در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است، خاطرنشان کرد: در طی 3 سال گذشته 33 هزار و 547 نفر از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای این بهره‌مند و یک هزار و 834 نفر برای کار به کارخانه‌ها و کارگاه‌های صنعتی معرفی شده‌اند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب

تولید ۶۱ هزار متر فرش در راز وجرگلان

فرماندار رازوجرگلان گفت: سالانه حدود ۶۱ هزار مترمربع فرش دستباف در شهرستان رازوجرگلان تولید می‌شود.
احمد ریواده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه شهرستان رازوجرگلان دارای ظرفیت و پتانسیل‌های بسیاری درزمینهٔ تولید فرش است، اظهار کرد: در ۳۲ روستای این منطقه، زندگی و اقتصاد بیش از ۱۰ هزار خانوار با تولید فرش و صنایع‌دستی گره‌خورده است.
وی افزود: در حال حاضر بیش از پنج هزار نفر در این شهرستان در حوزه تولید فرش، قالی، قالیچه و غیره فعالیت می‌کنند.

تولید ۶۱ هزار متر فرش در راز وجرگلان

فرماندار رازوجرگلان بابیان اینکه از این تعداد بافنده دو هزار و ۷۵۰ نفر دارای کارت بافندگی هستند، تصریح کرد: این بافندگان در سال حدود ۶۱ هزار مترمربع فرش در ۱۵ کارگاه فعال، تولید می‌کنند.
وی بابیان اینکه یکی از مشکلات بافندگان در حوزه فرش که نیاز به حمایت دارد بحث بیمه این افراد است که در حال حاضر کمتر از ۱۰ درصد این افراد دارای بیمه هستند، اظهار کرد: از تعداد دو هزار و ۷۵۰ نفر دارای کارت بافندگی در شهرستان فقط ۲۰۰ نفر بیمه هستند.
ریواده تصریح کرد: بیشتر زنان روستاهای شهرستان رازوجرگلان با تولید فرش و دیگر صنایع‌دستی آشنا هستند و تعداد بسیاری از این افراد در خانه‌های خود دار قالی دارند.
فرماندار رازوجرگلان بیان کرد: هم‌اکنون ۳۰۰ بافنده در ۳۱۵ کارگاه در این شهرستان به‌صورت مستمر در منازل با دار قالی خانگی درزمینهٔ تولید فرش فعال هستند.

خبرنامه کارایان

ادامه مطلب